Nuo mados žurnalų viršelių – į populiarėjančią socialinę platformą

„Vogue“, „Harpers Bazaar“, „L’Officiel“, „Tatler“ ir „Elle“ žurnalų viršeliai, drabužių linija, kvepalai ir darbas su žinomiausiais pasaulio prekių ženklais kaip Calvin Klein – Lottie Moss biografijos dalis. Merginai teko lipti ir ant Paryžiaus mados savaitės podiumo, o šiuo metu Lottie yra „OnlyFans“ platformos modelis. Lottie tikslas – suteikti moterims visame pasaulyje galių, kad jos būtų pasitikinčios savimi, sėkmingos ir veržlios.

Kaip rašoma pranešime spaudai, 2021 m. Lottie tapo sėkminga internetinio turinio prenumeratos paslaugos socialinėje platformoje „OnlyFans“ kūrėja. Socialinės žiniasklaidos priemonė „OnlyFans“, įkurta 2016 metais Londone, o itin išpopuliarėjo pasaulinės Covid-19 pandemijos metu.

Šios platformos tikslas – labai paprastas: turinio kūrėjai čia talpina įvairaus pobūdžio vaizdo įrašus ir nuotraukas, o iš savo prenumeratorių už tai gauna pinigus. Vartotojas pagal savo interesus prenumeruoja vaizdus ir už juos privalo atsiskaityti. Nors turinys gali būti bet koks – nuo maisto gaminimo iki sporto treniruočių, bene geriausiai „OnlyFans“ buvo žinomas tikrai ne dėl patiekalų gamybos ir garsėjo kaip turinio suaugusiems erdvė. Visgi, 2021-aisiais bendrovė paskelbė apie tokio turinio uždraudimą ir nutarė blokuoti seksualinio pobūdžio nuotraukas ir vaizdo įrašus.

„Nuo 2021 m. spalio 1 d. „OnlyFans“ uždraus skelbti bet kokį seksualinio pobūdžio turinį. Siekdami užtikrinti ilgalaikį platformos tvarumą turime keisti savo turinio gaires. Kūrėjams ir toliau bus leidžiama skelbti nuogybių turintį turinį, jei jis atitiks mūsų Priimtino naudojimo politiką“, – savo pranešime teigė bendrovė.

Septynženklis uždarbis ir kaustantis atvirumas: žymioji sesuo nepalaikė tada, kai reikėjo

Taigi, dabar, oficialiai uždraudus turinį suaugusiems, „OnlyFans“ platforma klesti toliau, o vartotojų skaičius perkopė 130 mln. ir vis auga. Viena iš turinio čia kūrėjų, vos 25-erių Lottie Moss „OnlyFans“ platformoje 2022-aisiais sugebėjo uždirbti virš 1 mln. Svarų sterlingų, skelbia UK Daily News. Septynženklę sumą mergina pasiekė siūlydama nusipirkti jos apatinių drabužių, su ja pabendrauti žinutėmis ar gauti specialiai vartotojui pritaikyto turinio. Auditorijos įgalinimo, monetizavimo temą „OnlyFans“ modelis palies ir gegužę vyksiančioje LOGIN konferencijoje.

Mergina garsėja ne tik įspūdingomis kūno formomis, nevengimu jų demonstruoti, bet ir skandalingais, itin atvirais savo pasisakymais bei netylia kasdienybe. Nors Lottie tėvas yra ir biologinis Kate Moss tėtis, tačiau Lottie yra viešai prisipažinusi, jog žymioji sesuo jos niekada nepalaikė. „Instagram“ įraše ji tąkart rašė: „Suprantu, kad esu privilegijuotoje padėtyje, nes esu labai garsaus žmogaus sesuo. Bet tikėkite ar ne, tas žmogus manęs niekada nepalaikė“. Mergina pridūrė buvusi išties vieniša, kol naršė po nuodingąją mados industriją.

Lottie atvirai kalbėjo apie nekokius santykius su seserimi, anksti užklupusią žinomumo naštą, kuomet jos kasdienybę temdė Kate Moss šešėlis, o aplinkinių klausimai, regis, sukosi vien apie žymiąją seserį. Galiausiai, Lottie prabilo ir apie itin jauname amžiuje pradėtą asmeninę karjerą mados pasaulyje, kuomet stigo ir sesers patarimų, ir aplinkinių geranoriškumo:

„Daugelis modelių pramonės vadybininkų supranta, kad esate jaunas ir įspūdingas, kai jums 16 ar 17 metų, jie gali paversti jus tokiu, kokio nori. Jų širdyje nėra pačių geriausių interesų jums. Jie tiesiog galvoja: „Ką galime padaryti, kad iš jūsų gautume kuo daugiau pinigų?“, – atvirai „Glamour magazine“ kalbėjo Lottie.

Kūnas, matuojamas coliais, ir pašaipos valgant: spaudimas skatino sukti netikėta kryptimi

Vėliau, neslėpė mergina, sekė mados industrijos atstovų kontrolė – Lottie privalėjo rengtis tam tikrais drabužiais, daug treniruotis su treneriu, iš jos, valgančios sumuštinius, juokėsi L. Moss agentai, o Lottie buvo aiškiai nurodyti kūno išmatavimai, kuriuos jauna mergina privalo atitikti, norėdama kopti karjeros laiptais. Galiausiai tai pavirto į valgymo sutrikimus, kas buvo visų kitų problemų pradžia, įsitikinusi Lottie.

Mergina kalba apie mados pramonės spaudimą, ašaras filmavimo aikštelėje ir paramos stygių: „Požiūris buvo labiau toks: „uždėkite gipsą ant problemos ir toliau dirbkite; pabarstykite ją alkoholiu ar bet kuo, kad ji nenutrūktų“, o ne „Gerai, galbūt šiai mergaitei reikia pagalbos“, – atviravo Lottie. Pamažu modelį apėmė gili depresija, kol galiausiai 2021-aisiais Lottie nutarė atsitraukti nuo mados pasaulio ir pasuko į „OnlyFans“ pusę:

„Tuo metu gyvenau su savo geriausia drauge Sahara Ray Los Andžele, o ji kūrė turinį „OnlyFans“. Niekada nebuvau sutikusi žmogaus, kuris būtų toks atviras ir laisvas savo kūnui, nebūtų spaudžiamas ir galėtų dirbti pagal savo terminus. Pradėjome drauge fotografuotis nuogos, o tada pradėjome kviestis kitas merginas, kad kurtų turinį kartu su mumis“, – savo veiklos populiarėjančioje platformoje pradžią prisimena mergina.

Į LOGIN konferenciją atvyksianti L. Moss neslepia greit pradėjusi uždirbti didelius pinigus, tačiau svarbiausia, sako Lottie, buvo ne tai: „Man tai buvo galimybė rasti vietą, kur pagaliau galėčiau būti savimi ir ne tik jaustis patogiai – ko taip ilgai neturėjau darbe – bet ir jaustis įgalinta. Modelių pramonė yra spalvinama taip gražiai, o „OnlyFans“ yra taip sugniuždyta, tačiau „OnlyFans“ yra vienintelė vieta, kurioje jaučiausi įgalinta ir saugi“.

Po ilgos kelionės pagaliau jaučia palengvėjimą: norėčiau tai pasakyti aštuoniolikmetei sau

Visgi toks pasirinkimas lėmė, kad nuo Lottie nusisuko visi – spauda ją pasmerkė, modelių agentūra atsisakė bendradarbiavimo, o savo pasirinkime mergina liko viena, vėl paniro į depresiją ir priklausomybes, todėl 2022-ųjų vasarį Lottie vyko į reabilitacijos įstaigą Arizonoje, kur neslėpė besigydanti priklausomybę nuo narkotinių medžiagų.

Galop, Lottie sako pirmą kartą gyvenime besijaučianti laisva, saugi ir laiminga: nuogumas ir veikla „OnlyFans“ merginą įkvepia ir kviečia savimi didžiuotis, o gebėjimas išreikšti emocijas išlaisvina: „Kai prisimenu tą pažeidžiamą 18-metę merginą, kuriai buvo liepta mesti svorį, ir iš jos buvo tyčiojamasi už tai, kad ji valgo sumuštinius, norėčiau galėti pasakyti jai, jog gerai būti savimi. Man liūdna, kad ji manė, jog turi būti kažkuo kitu. Aš tik ką tik pradėjau būti tikrąja savimi save myliu. Toks palengvėjimas pagaliau tapti tikruoju savimi. Tik norėčiau, kad tai būčiau supratusi anksčiau“, – „Glamour magazine“ kalbėjo L. Moss.

Apie savo gyvenimo pasirinkimus, sunkiausius sprendimus ir kelią, kuris leidžia žinomumą paversti pinigais, Lottie Moss dalinsis su LOGIN konferencijos dalyviais. Šiemet LOGIN – gegužės 11–12 dienomis, bilietai jau prekyboje. Daugiau informacijos ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)