Temų ir pranešimų gausa siūlo itin plačiai apžvelgti gausybę dominančių temų. LOGIN konferencija šiais metais subūrė net 150 pranešėjų, kurie po pandemijos laikotarpio vėl kviečia į gyvus susitikimus.

„Šiais metais vėl sugrįžtame gyvai – tai svarbiausia naujiena. Galvodami apie programą, ją dėliodami stengėmės, kad žmogus, atėjęs paklausyti vienos tematikos, galėtų rasti pranešėjų savo tema – tai reiškia, jei mes turime temų, tarkime, robotika, „FinTech“ (finansinės technologijos), tai įvairios šios temos ir išdėliotos per visą mūsų renginį dvi dienas nuo ryto iki vakaro. Nebus taip, kad visose keturiose salėse vienu metu pradedame kalbėti, tarkim, apie e. komerciją ar „FinTech“, – sako „Delfi“ konferencijų ir renginių skyriaus vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė.

Anot pašnekovės, kai kurie žmonės į LOGIN ateina ne tik dėl profesinių dalykų, – jie nori išgirsti ir kitų sričių profesionalų įžvalgų, tad programa pritaikyta ir tokiems lankytojams.

„Dėliojantis programą galima pasižiūrėti, kur, kada ir ką galima pamatyti, programa jau yra paskelbta, – apsilankius mūsų svetainėje konferencija.login.lt galima susižymėti, kuriuos pranešimus norite pamatyti, ir įtraukti juos į savo asmeninius kalendorius, kaip ir bet kokį kitą susitikimą. Taip ir planas bus aiškesnis, jei ką nors norėsite pridėti ar išimti ir panašiai“, – sako S. Meškauskaitė-Stepšienė.

LOGIN pranešėjų gretose – gausybė garsių vardų, lankytojų laukia žmonių su neeilinėmis patirtimis istorijos.

„Perliukų“ yra daug ir kiekvienam jie kitokie. Mes turime tam tikras temas, kuriomis kalbame daugiau, taigi šiais metais nemažai kalbėsime apie saugumą – saugumą internete ir apie tai, ką mes, kaip vartotojai, matome internete apie save, apie prekių ženklus. Daug kalbėsime apie manipuliacijas, apie fake news, apie propagandinius dalykus. Internetas suteikė ir gerų dalykų, ir blogų. Viena šio ciklo istorijų – dokumentinio filmo „The Tinder Swindler“ scenarijus, kai buvo apgautos moterys, išviliotos labai didelės sumos pinigų, ir tai, kas slypi už visų šitų dalykų. Mes turėsime vieną heroję – Pernillą Sjoholm. Be to, yra labai didelis žaidimų eros bumas, kuris per pandemiją ypač išsiplėtė, taigi išgirsime vieną su tuo susijusį žmogų – „Angry Birds“ kūrėją. Taip pat tuos, kurie pasirodo didžiosiose technologijų konferencijų scenose, vienas jų bus „Cognizant“ inovacijų ir technologijų vadovas Thomas F. Anglero“, – aktualias visuomenei temas ir pranešėjus vardija pašnekovė.

„Delfi“ konferencijų ir renginių skyriaus vadovė sako, kad nebus pamiršta ir tvarumo tema, nes tai labai svarbi visuomenės kasdienio gyvenimo ir veiklos dalis. Beje, kviestinių pranešėjų sąraše yra ne tik svečių iš užsienio šalių, dalyvauja ir lietuvių.

Sandra Meškauskaitė-Stepšienė

„Mes nuo to nebėgame, nes tai mūsų kasdienybė. Skirsime daugiau dėmesio aplinkosaugos technologijoms, bendrai ir filosofiškai pažvelgsime į tai, kuo gyvensime ir kaip tvarumas mums atrodo, apie tai kalbės Rugilė Matusevičiūtė“, – aktualią pranešėją tiems, kurie neabejingi gamtai ir aplinkai, atskleidžia S. Meškauskaitė-Stepšienė.

Tie, kurie nesuspės apsilankyti visuose LOGIN renginiuose, jau po renginio galės rasti įrašus specialioje internetinėje platformoje. S. Meškauskaitė-Stepšienė sako, kad bilietus įsigiję konferencijos lankytojai galės pasiekti įrašus, kurie juos domina, galės dar kartą peržiūrėti jau išklausytą pranešimą. Be to, nemaža pranešimų dalis atsidurs ir „Delfi“ portale.

Konferencija vyks birželio 2–3 dienomis „Litexpo“ parodų ir konferencijų centre. Net 150 savo srities profesionalų per dvi dienas keturiose turinio salėse dalysis patirtimi ir įžvalgomis. O 3000 dalyvių iš įvairiausių verslų ateis ne tik įsikvėpti, bet ir bendrauti, rasti naujų pažinčių. LOGIN kalba apie technologijas, inovacijas ir progresą mūsų kasdienybėje, darbe, versle, šeimoje. Tai atviras turinio festivalis, kuris suburia žinomiausius ir įdomiausius užsienio bei Lietuvos pranešėjus. Tarp jų – „SpaceX“ įgulos „Inspiration4“ vadas Jaredas Isaacmanas, „Netflix“ dokumentinio filmo „Tinder Swindler“ herojė Pernilla Sjoholm, kūrybiškumo specialistas Tomas Ramanauskas, neuromokslininkė dr. Urtė Neniškytė, edukologė dr. Austėja Landsbergienė, programišius Alfredas Chmieliauskas Jaunesnysis ir daugelis kitų. Daugiau apie pranešėjus – ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją