Pranešėjai, apie kurių gyvenimą smalsu sužinoti daugiau

Kaip rašoma pranešime spaudai, šiais metais dalyvių laukia net 150 pranešėjų keturiose turinio salėse – „LOGIN Progress Makers powered by SEB“, „LOGIN Trailblazers powered by Salesforce“, „LOGIN Visioners powered by PIGU.LT“ ir „LOGIN Innovators powered by Schneider Electric“.

LOGIN konferencijos organizatoriams pavyko pasikviesti itin išskirtines istorijas išgyvenusių, neeilinėmis patirtimis galinčių dalintis pranešėjų. Vienas jų – pirmasis civilis kosmose, visame pasaulyje žinomas verslininkas, filantropas, rekordininkas ir milijardierius Jared Isaacman, žadantis konferencijoje atvirai kalbėti apie savo gyvenimo pasirinkimus ir iššūkius. Dėl asmeninių aplinkybių gyvai negalintis dalyvauti kosmonautas jungsis nuotoliniu būdu, tačiau atviras pokalbis – garantuotas. .

Jared Isaacman

Lietuvoje specialiai dėl LOGIN konferencijos lankysis ir legendinio žaidimo „Angry Birds“ kūrėjas Peter Vesterbacka. O 2020-aisiais pilną salę žmonių sutraukęs kūrybos ekspertas Tomas Ramanauskas ir šiais metais visus įkvėps savo pranešimu „SUSIVARYMAS: Kaip nepertraukiamas darbizmas mus sudegins“. Tuo tarpu apie vieną garsiausių, per pasaulį nuaidėjusią aferą atvyks papasakoti jos auka tapusi Pernilla Sjoholm, vieno žiūrimiausių „Netflix“ filmo „The Tinder Swindler“ herojė.

Tomas Ramanauskas

Lietuvoje ir pasaulyje pagarsėjusi neuromokslininkė dr. Urtė Neniškytė kalbės tema „Motyvacijos neuromokslas – kaip tapti ir išlikti motyvuotiems“. Tuo tarpu karo psichologė Rosita Kanapeckaitė paruošė šiomis dienomis itin aktualią temą – „Kaip ugdyti psichologinį atsparumą nestabiliu laikotarpiu?“. Į klausimą, kam genetikui reikia jūsų ašarų, mėgins atsakyti genetikė prof. Sonata Jarmalaitė.

Bus paliestos temos, kuriomis šiuo metu gyvena pasaulis

LOGIN konferencijoje didelis dėmesys, kaip kasmet, skiriamas socialinėms temoms ir švietimui. Čia pranešimą „Ar švietimas tikrai išgelbės pasaulį?“ paruošusi „Vaikystės sodas“ ir „Karalienės Mortos mokykla“ įkūrėja dr. Austėja Landsbergienė, Apie tai, kas svarbu šiuolaikiniam darbuotojui, dalinsis „Virgin Pulse“ klientų pasitenkinimo vadybininkė Nelija Mišeikienė, su futuristine tema „Ar Metavisatoje Tau reikia advokato?“ pasitiks TGS BALTIC atstovas Mindaugas Civilka, o apie virtualią ateities lyderystę kalbės prof. dr. Vita Aleksinaitė.

 Edukologė dr. Austėja Landsbergienė (Juditos Grigelytės nuotrauka)

Apie e.komercijos tendencijas pasakos Daniel Ropers, kuris bol.com prekybos platfomą Beneliukso šalyse išvystė iki 2 milijardų eurų pajamų generuojančio verslo, o dabar yra vienas iš „Pigu.lt“ prekybos centro internete valdybos narių. Net kelis pranešimus ir diskusijas apie finansų ir tvarumo startuolių ekosistemą išgirsime iš technologijų sektoriaus bendrovių asociacijos „Unicors“ narių bei finansinių technologijų ir tvarių inovacijų centro „Rockit“ startuolių.

Komunikacijos ekspertas Jaunius Špakauskas kvies pasiklausyti pranešimo „ Ar algoritmai pasinaudos didžiausiomis mūsų silpnybėmis?“, o SEB Baltijos šalių Rinkodaros ir komunikacijos vadovas Liudas Rimkus kalbės tema „Vienpusio eismo pabaiga komunikacijoje“. Kodėl vieni prekiniai ženklai mylimi labiau už kitus, pasakos „Volfas Elgenman“ vadovas Marius Horbačauskas. O „Httpool“ į LOGIN pakvietė Gretą Pudan, kuri skaitys pranešimą intriguojančiu pavadinimu „Pažaiskime“.

Liudas Rimkus

Didelis dėmesys technologiniam progresui ir saugumui

Technologijų pasaulyje žinomas ir populiarus pranešėjas „Cognizant“ CTO Thomas F. Anglero LOGIN kalbės, kaip inovacijos augo COVID-19 kontekste, o temą „Rinkos bankininkystė – kaip įsigyti ir išlaikyti patenkintus klientus“ pristatys technologijų bendrovės „Asseco“ pranešėjas Wojciech Nowak. Prieš metus Lietuvos IT sektorių papildęs dar vienas didelis žaidėjas – Airijos profesinių verslo paslaugų ir konsultacijų kompanija „Accenture“ – taip pat dalinsis savo patirtimi. Kristaps Banga, Inovacijų verslo vystymo vadovas, kalbės tema „Susipažinkite su manimi metaversle! Technologijų ir patirties tęstinumas, keičiantis verslą“.

Kristaps Banga

Šiandieniniame kontekste saugumas neabejotinai tampa viena prioritetinių temų. Duomenų analitikas Alfredas Chmieliauskas jaunesnysis pasitiks su tema „Bloga energija: rusiškų dujų įtaka vakarų pasaulio fengshui“, NRD Cyber Security vadovo dr. Viliaus Benečio tema – „Mano išmanusis laikrodis žino, kada aš mirsiu“, kibernetinio saugumo ekspertas Ramūnas Liubertas pasitinka su pranešimu „Skaitmeninis košmaras – tikslinė kibernetinė ataka. Pasiruoškite!“. „Saugumas, slaptumas, melas, tiesa ir kiti bandymai k***ti protą: asmeninė perspektyva ir globalios pasekmės“ – ISM universiteto profesoriaus dr. Alfredo Chmieliausko vyresniojo tema. Delfi „Melo detektoriaus“ redaktorė Aistė Meidutė dalinsis žiniomis, kaip tapti sekliu per 20 minučių.

Vilius Benetis

Po metų pertraukos – vėl gyvi pranešimai ir galimybė klausytis dviem kalbomis

Kuris automobilis yra pats „žaliausias“, kaip laimėti varžybas dėl talentų dėmesio, kada LGBTQ žmogus taps žmogus Lietuvoje, ar elektrinių laukų padarytos skylės mumyse pavojingos, ar menas yra tvarumo priešas, kuo panašūs vaikai ir startuoliai bei ko apie tave neįmanoma sužinoti internete – tik maža dalis klausimų, į kuriuos pažadėjo atsakyti LOGIN 2022 pranešėjai.

LOGIN konferencija yra dvikalbė – pranešimai bus tiek lietuvių, tiek anglų kalbomis, tad programą susidėlioti galės kiekvienas.

Pernai pandemija pakeitė įprastą LOGIN vaizdą ir su daugybe dalyvių teko kalbėtis nuotoliu, tačiau šiemet žadama atsigriebti su kaupu: 150 pranešėjų ir beveik visi kalbės gyvai, gausybė pranešimų numatomi anglų kalba. Saugumas, gyvybės mokslai, komunikacija, technologijos, įvairovė ir įtrauktis, robotika, ateities aktualijos, švietimas, medija, tvaresni pasirinkimai darbe ir gyvenime – visa tai ir dar daugiau bus gvildenama šių metų konferencijoje. Visus pranešimus, kurių nespėsite pamatyti realiu laiku, rasite virtualioje platformoje. Bilietus į konferenciją įsigyti galite ČIA, o su pranešėjais susipažinti ČIA. Visą programą rasite ČIA.

LOGIN konferencija vyks birželio 2–3 dienomis konferencijų ir parodų centre Litexpo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją