„Lietuva prieš kelias savaites pasidžiaugė dar vienu nauju vienaragiu – prie „Vinted“ prisijungė ir „Nord Security“. Tikiu, kad „Startup Fair. Connect 2022“ startuoliai turi potencialą Lietuvai užauginti dar daugiau vienaragių. Linkiu sėkmingai išnaudoti šį renginį kaip erdvę kuo plačiau pristatyti savo naujus, veržlius ir naudingus projektus. Svarbiausia – būkite drąsūs ir tikėkite savo idėjomis“, – sako ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

„Šiais metais „Startup Fair. Connect 2022“ renginį aplankys per 150 svarbiausių investuotojų iš Lietuvos, Vokietijos, Taivano, Austrijos, Suomijos, Estijos, Latvijos, Lenkijos, Turkijos ir kitų šalių. Tai išties unikali proga startuoliams susitikti gyvai su būriu reikšmingiausių investuotojų – pristatyti jiems savo inovatyvias idėjas ir verslus, gauti profesionalų grįžtamąjį ryšį ir, žinoma, taip atkreipti į save dėmesį, o gal net sulaukti investicijų“, – kalba Roberta Rudokienė, „Startup Lithuania“ vadovė.

Šiemet „Startup Fair Pitch Battle“ perspektyviausi startuoliai dalinsis 40 000 eurų vertės prizus, kuriuos įsteigė „SME Finance“, „Cloudvisor“, „Httpool“, „Funderbeam“, „Triniti Jurex”, „Vinted”, „Tesonet” ir „TechBBQ“. Pagrindinį 7500 eurų piniginį prizą suteiks „SME Finance“ – šiuo metu didžiausia Baltijos šalyse nebankinio finansavimo technologijų platforma.

„Startuoliai – viena svarbiausių mūsų ekosistemos dalių, ir „SME Finance“ visada aktyviai rėmė jų augimą. Ne taip seniai, vos prieš šešerius metus, „SME Finance“ pats pradėjo savo veiklą kaip startuolis, todėl mums puikiai pažįstami visi šiai rinkai kylantys iššūkiai. Žinodami, su kokiomis finansavimo problemomis susiduria startuoliai, mes siūlome būtent tokius finansavimo įrankius, kokių jiems reikia – vertiname ne įmonės istorinę veiklą, bet potencialą. Turime sudaryti visas sąlygas startuoliams augti nevaržomai – todėl norime būti „Startup Fair Pitch Battle” dalimi ir sustiprinti sėkmingą startuolių augimo pradžią“, – kalba Mindaugas Mikalajūnas, „SME Finance“ vadovas.

Džiaugiasi būrio investuotojų dėmesiu

Pernai „Pitch Battle“ startuolių konkursą nugalėjo lietuvių startuolis „Cogastro“, sukūręs pirmąją pasaulyje vabzdžių fermų stebėjimo ir valdymo programą. Startuoliui 500 000 eurų finansavimą skyrė rizikos kapitalo fondas „CoInvest Capital“ ir Lietuvos verslo angelų tinklo (LitBAN) nariai.

„Cogastro“ įkūrėja ir vadovė Mantė Šidlauskaitė neabejoja, kad „Startup Fair Pitch Battle“ konkursas padeda startuoliams patraukti investuotojų dėmesį, pasitikrinti savo jėgas ir sužinoti, kaip patyrę investuotojai vertina verslo idėją.

„Mums „Startup Fair Pitch Battle” padėjo pritraukti investiciją 10 kartų greičiau nei tai leistų padaryti įprasti investuotojų paieškos būdai. Renginys taip pat suteikė galimybę pristatyti „Cogastro” plačiai Lietuvos ir užsienio startuolių bendruomenei ir atkreipti būrio investuotojų dėmesį. Jų dėka gavome ne tik reikšmingą finansinį įskiepį, bet taip pat pasisėmėme patirties ir žinių, kas yra ypatingai svarbu siekiant užtikrinti tolimesnį įmonės augimą. Tikrai rekomenduojame kiekvienam startuoliui, svajojančiam augti ir ieškančiam investuotojų, dalyvauti renginyje,” – pasakoja M. Šidlauskaitė.

Mantė, paklausta, kas padėjo laimėti „Startup Fair Pitch Battle“ konkursą, kalba apie komandą ir jos motyvaciją.

„Jūsų suburta komanda bei motyvacija yra viena svarbiausių sėkmės dedamųjų dalių. Taip pat turite gebėti įrodyti, kad klientai vertins tai, ką sukūrėte ir mokės už jūsų sukurtą produktą ar paslaugą“.

„Cogastro“ džiaugiasi investiciją panaudoję tarptautinės komandos formavimui, talentų pritraukimui, procesų ir strategijos tobulinimui, pardavimų kanalų efektyvinimui bei produkto vystymui.

Specialūs mokymai su pasaulinio lygio lektoriumi

Kaip profesionaliai prisistatyti tarptautinei investuotojų komisijai ir patraukti jų dėmesį, prieš pat „Startup Fair Pitch Battle” konkursą mokys Gleb Maltsev, vienas geriausių startuolių pasaulio verslo idėjų pristatymų (angl. pitching) lektorių.

„Per pastaruosius dešimt metų aš apmokiau tūkstančius startuolių įkūrėjų. Dažniausiai mes matydami skambias antraštes apie didžiules investicijas neįvertiname, kad startuoliai, prieš pradėdami investicijų paieškas ar lipdami ant scenos, prieš tai tam ruošiasi valandų valandas. Tas pats ir kalbant apie nuolatinius, vienas po kito einančius susitikimus su investuotojais – neįmanoma sukontroliuoti, ar gausite konkretaus fondo investicijų sutartį arba laimėsite idėjos pristatymo konkursą. Tačiau jūs galite sistemingai ruoštis ir megzti santykius su investuotojais. Kad ilgainiui pasiektumėte gerų rezultatų, panašiai kaip skaičiuodami kortas žaidime „Dvidešimt vienas“, turite mokytis, analizuoti ir tikėti metodu. Svarbu turėti ilgalaikio augimo sistemą“, – sako Gleb Maltsev.

Šie gegužės 24 d. mokymai, kurių metu startuoliai mokysis prisistatyti investuotojams ir turės progą gauti profesionalų grįžtamąjį ryšį, yra atviri visiems startuolių įkūrėjams. Į mokymus galima registruotis čia.

Registracija į „Startup Fair Pitch Battle“ konkursą vyksta iki gegužės 9 d., čia.

Apie renginį:

Didžiausias Baltijos šalyse „Startup Fair“ startuolių renginys, vyksiantis jau 10 metus iš eilės, yra organizuojamas Inovacijų agentūros (buvusios „Verslios Lietuvos“) sparčios plėtros skyriaus „Startup Lithuania“ (Inovacijų agentūra įkurta agentūros „Versli Lietuva“ ir Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) pagrindu bei konsoliduojant Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) vykdytas inovacinės veiklos funkcijas). Renginys gegužės 26 d. vyks hibridiniu formatu – dalyviai kviečiami dalyvauti gyvai „Kablys + Kultūra“ patalpose, o neturintys galimybės atvykti, renginį galės stebėti ir verslo susitikimuose dalyvauti nuotoliniu būdu. Daugiau informacijos apie renginį „Startup Fair. Connect 2022“ ir startuolių konkursą „Pitch Battle“ rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją