Šiemet „Startup Fair. Connect 2022“ renginio ašis – „susijungimas“ (angl. connect): švelnėjant pandemijos ribojimams, renginys grįžta į normalias vėžes ir kviečia Lietuvos ir užsienio startuolių ekosistemos dalyvius, įvairių sričių profesionalus ir talentus susitikti renginyje gyvai, aktyviai dalyvauti verslo susitikimuose (angl. B2B meetings) bei atnaujinti ir užmegzti naujus ryšius.

„Pastarieji keleri metai įrodė, kaip svarbu užmegzti tvirtus ryšius ir bendradarbiauti. „Startup Fair“ renginys yra puiki proga susitikti sparčiai augančios startuolių ekosistemos nariams – atnaujinti ryšius, drauge prisiminti startuoliams ypač sėkmingus praėjusius metus, pasidalinti patirtimi ir savo sėkmės istorijomis. Startuoliai tikrai turi, ką papasakoti ir kuo pasidžiaugti – praeitais metais sparčiai išaugo pardavimai, eksportas, o investicijos sumušė rekordą – startuoliai iš užsienio ir Lietuvos investicinių fondų pritraukė beveik 430 mln. eurų”, – kalba Roberta Rudokienė, Inovacijų agentūros (buvusios „Verslios Lietuvos“) startuolių ekosistemos plėtros skyriaus „Startup Lithuania“ vadovė.

„Startup Fair. Connect 2022“ dalyvių laukia turininga ir įkvepianti konferencija – Lietuvos ir užsienio investuotojai bei pranešėjai pristatys aktualiausias ir svarbiausias startuoliams temas: kalbės apie startuolių vystymo ir plėtros klausimus, dalinsis įžvalgomis apie investicijų pritraukimo galimybes bei pristatys šių dienų karščiausias tendencijas, kaip tvarūs energetikos sektoriaus sprendimai ar Web 3.0. Diskusijų metu „susijungs“ skirtingos profesionalų idėjos ir požiūriai, o savo sėkmės istorijomis pasidalins jau pasaulinės sėkmės sulaukę startuoliai, kaip automobilių istorijos ataskaitų platformą kuriantis „carVertical“ ar moterų sveikatos programėlę „Flo“ sukūręs „Flo Health“ startuolis.

Renginyje visiškai nemokamai dalyvauti kviečiami visi, besidomintys startuolių ekosistema, verslu, svarstantys pradėti ar kuriantys startuolius.

 Roberta Rudokiene

Startuoliai varžysis dėl geriausiųjų vardo ir prizų

„Startup Fair“ metu vyksiančio „Pitch Battle“ konkurso metu startuoliai turės progą prisistatyti tarptautinei startuolių bendruomenei bei investuotojams, varžytis dėl geriausiųjų titulo ir prizų.

Į „Pitch Battle“ užsiregistravusias komandas vertins ir pačius perspektyviausius startuolius atrinks komisija, sudaryta iš Lietuvos ir užsienio investuotojų. Komisija suteiks galimybę finaliniame renginyje prisistatyti startuoliams, turintiems didžiausią potencialą išaugti į klestinčius verslus ir turėti pasisekimą globaliu mastu. Praėjusiais metais norą dalyvauti „Pitch Battle“ kovose išreiškė daugiau nei 100 startuolių iš 25 šalių, o atrinkti 40 gerausiųjų savo idėjas pristatė scenoje. Konkursą laimėjo ir 500 tūkst. eurų investiciją pritraukė startuolis „Cogastro“.

„Konkurso metu startuoliai turės progą užlipti ant tarptautinės scenos – tai puiki proga prisistatyti startuolių bendruomenei, svarbiausiems Lietuvos iš užsienio investuotojams, patraukti žiniasklaidos dėmesį, užmegzti vertingas partnerystes ar gavus profesionalų grįžtamąjį ryšį dar kartą pasitikrinti savo verslo idėją ir modelį. Be to, prieš renginį atrinktiems startuoliams organizuosime specialius mokymus, kurių metu jie sužinos, kaip profesionaliai pristatyti savo verslo idėją ir patraukti investuotojų dėmesį,” – kalba R. Rudokienė.

„Pitch Battle“ metu komisija vertins startuolių verslo idėjas, sprendžiamas problemas, kaip jų sprendimai ir inovatyvios idėjos atitinka esamus rinkos poreikius, verslo modelius bei komandų sudėtį. Geriausi startuoliai bus apdovanoti piniginiais ir kitais prizais. Startuoliai registruotis į konkursą kviečiami iki gegužės 9 dienos: https://www.startupfair.lt/pitch-battle

Apie renginį:

Didžiausias Baltijos šalyse „Startup Fair“ startuolių renginys, vyksiantis jau 10 metus iš eilės, yra organizuojamas Inovacijų agentūros (buvusios „Versli Lietuva“) startuolių ekosistemos plėtros skyriaus „Startup Lithuania“. Inovacijų agentūra įkurta agentūros „Versli Lietuva“ ir Lietuvos verslo paramos agentūros (LVPA) pagrindu bei konsoliduojant Mokslo, inovacijų ir technologijų agentūros (MITA) vykdytas inovacinės veiklos funkcijas. Renginys gegužės 26 d. vyks hibridiniu formatu – dalyviai kviečiami dalyvauti gyvai „Kablys + Kultūra“ patalpose, o neturintys galimybės atvykti, renginį galės stebėti ir verslo susitikimuose dalyvauti nuotoliniu būdu. Daugiau informacijos apie renginį „Startup Fair. Connect 2022“ ir startuolių konkursą „Pitch Battle“ rasite čia: http://www.startupfair.lt.