J. Isaacmanas taip pat yra patyręs pilotas, skraidantis komerciniais ir kariniais orlaiviais. Vienas įspūdingiausių jo skrydžių – neseniai įvykusi kelionė į kosmosą. „Netflix“ sekė šią „SpaceX“ erdvėlaiviu vykdytą civilinę misiją – apie ją yra sukurtas dokumentinis filmas „Countdown“.

Apie šį istorinį skrydį į Žemės orbitą, pasiruošimą jai, savo pojūčius pačiame kosmose, o taip pat apie savo verslo istoriją, filantropinę ir kitas veiklą bei artimiausius planus, J. Isaacmanas ir papasakos LOGIN konferencijoje, kuri vyks birželio 2–3 dienomis „Litexpo“ konferencijų centre, Vilniuje.

„Tai, kad turime tokio kalibro pranešėją yra didžiulis pasididžiavimas, paskata ir stimulas, o taip pat ir pačios konferencijos svarumo įvertinimas. Tokios ryškios asmenybės kaip J. Isaacmanas vienareikšmiškai yra pažiba ir rimtas įsipareigojimas mums, kaip organizatoriams. Tai, kad šis žmogus rado laiko savo įtemptoje darbotvarkėje ir Lietuvai, yra neįtikėtina galimybė mums visiems išgirsti jį gyvai. J. Isaacmano gyvenimo ir darbo patirtis yra daugiau nei pribloškianti ir kiekvienam gali tapti pačiu tikriausiu įkvėpimu“, – neabejoja dalyvauti konferencijoje verslininką pakvietusi Sandra Meškauskaitė-Stepšienė, LOGIN konferencijos vadovė.

Misijos užduotis įvykdyta – vaikų ligoninei atiteko beveik ketvirtadalis milijardo

„Inspiration4“ pakilo į kosminę erdvę praėjusių metų rugsėjo 15–18 d. ir tuo būdu pažymėjo svarbų žmogaus skrydžių į kosmosą istorijos etapą. Misija buvo pavadinta „Įkvėpimas4“, pripažįstant keturių žmonių įgulos misiją įkvėpti paramą St. Jude'o vaikų tyrimų ligoninei ir paskleisti humanitarinę žinią apie tokią galimybę.

Kelionė, trukusi tris dienas, pasiekė maždaug 585 km orbitos aukštį. Tai buvo didžiausias pasiekimas per dvidešimt kosminių skrydžių metų.

„Įkvėpimas4“ reprezentavo naują žmogaus skrydžio į kosmosą ir tyrinėjimų erą ir surinko daugiau nei 240 mln. JAV dolerių Šv. Jude vaikų tyrimų ligoninei.

Į kosmosą iškeliavo ir Lietuvos vėliava, pasiekė net du šalies rekordus

JAV bendrovės „Shift4 Payments“ padalinys veikia ir Lietuvoje, čia dirba 210 darbuotojų. Jo vadovas Tadas Vizgirda, matęs gyvai, kaip raketa „Falcon 9“ atsiplėšė nuo žemės, prieš skrydį tarėsi su Jaredu dėl Lietuvos vėliavos į kosmosą nuskraidinimo.

J. Issacmanas iškart pritarė idėjai ir nieko nelaukęs pats suorganizavo Lietuvos vėliavą ir taip kartu su „Inspiration4“ komanda į kosmosą iškeliavo mūsų šalies simbolis. J. Issacmanas kartu su įgulos nariais vėliavą išskleidė kelionės kosmose metu.

Kosmose pabuvojusi Lietuvos vėliava bus saugoma Lietuvos etnokosmologijos muziejuje Molėtuose. Įdomu ir svarbu tai, kad Lietuvos vėliava buvo įvertinta dviem šalies rekordais: kaip aukščiausiai nuskraidinta Lietuvos vėliava ir kaip didžiausia vėliava, pabuvojusi kosmose. Tai yra didelis pasiekimas ir pasauliniu mastu: aukščiau buvo vos kelios JAV vėliavos.

„Jaredas Lietuvoje lankėsi jau penkis kartus. Jam labai patinka lietuvių kultūra. Mes jaučiamės kaip viena šeima. Lietuvoje jau lankėsi ir jo tėvai, ir žmona, ir buvusi valdyba. Visiems lietuviai atrodo labai nuoširdūs ir jie nori toliau plėstis Lietuvoje“, – DELFI sakė T. Vizgirda.

Planuose – dar trys ambicingi skrydžiai į kosmosą

J. Isaacmanas, vadovavęs pirmajai civilių misijai į kosmosą, neplanuoja sustoti – užsakė į kosmosą dar tris keliones su „SpaceX“.

Įgyvendinant šį projektą turėtų įvykti pirmasis kosmoso turisto išėjimas į atvirą kosmosą, be to, turėtų būti surengtas pirmasis pilotuojamas naujos kartos erdvėlaivio „Starship“ skrydis.

Pirmasis skrydis, pavadintas „Polaris Dawn“, įvyks ne anksčiau kaip šių metų ketvirtąjį ketvirtį. Jo įgulos vadu taps pats J. Isaacmanas, Ši programa yra naujas žingsnis komercinių kosminių skrydžių sektoriuje milijardieriaus Elono Musko (Ilono Masko) įkurtai „SpaceX“, siekiant rengti ambicingas misijas, kurias iki šiol vykdydavo daugiausiai nacionalinės kosmoso agentūros. Nei J. Isaacmanas, nei „SpaceX“ sandorio kainos neįvardijo, bet tikėtina, kad ji siekia šimtus milijonų dolerių.
Jared Isaacman

„Per „Polaris Dawn“ siekiame pasiekti aukščiausią orbitą aplink Žemę, kuria kada nors buvo skrieta, taip pat atlikti pirmąjį pasaulyje komercinį pasivaikščiojimą kosmose ir išbandyti palydovų tinklo „Starlink“ lazerinį ryšį“, – sako verslininkas. Įgula orbitoje praleis iki penkių dienų, skraidydama toliau nuo Žemės negu bet kurie kiti „Dragon“ erdvėlaiviai. Konkretus orbitos aukštis nenurodomas, bet sakoma, kad aparatas pasieks Van Alleno (Van Aleno) radiacijos juostą, saugančią Žemę nuo Saulės vėjo. Vidinė Van Alleno juosta plyti už 640–9 700 km nuo Žemės paviršiaus. Įgula bandys surengti pirmąjį kosmoso turisto išėjimą į atvirą kosmosą maždaug 480 km aukštyje.

Per šią misiją taip pat bus išbandytas lazerinis ryšys per „Spacex“ kuriamą „Starlink“ palydovų tinklą. Be to, bus atlikta medicinos bandymų, per kuriuos ketinama tyrinėti dekompresijos ir kosminių spindulių poveikį, taip pat kosminių skrydžių poveikį regėjimui.

Paskutinė iš trijų misijų bus surengta pasitelkiant „SpaceX“ raketą „Starship“. Pastaroji turi tapti didžiausiu ir galingiausiu kada nors sukonstruotu kosminiu aparatu.

Verslą sukūrė būdamas paauglys

J. Isaacmanas įkūrė „Shift4 Payments“ 1999 metais, būdamas 16 metų, savo tėvų namų rūsyje. Šiandien „Shift4“ kasmet atlieka daugiau nei 200 mlrd. JAV dolerių mokėjimų trečdalyje šalies restoranų, viešbučių ir kazino. „Shift4“ teikia technologijų sprendimus daugiau nei 200 tūkst. įmonių ir turi daugiau nei dvylika biurų visoje JAV ir Europoje. Būtent Lietuvoje yra vienintelis kompanijos biuras visoje Europoje. 2020 m. „Shift4 Payments“ buvo viešai paskelbta Niujorko vertybinių popierių biržoje ir šiuo metu prekiaujama pagal simbolį „FOUR“.

2012 m. J. Isaacmanas įkūrė bendrovę „Draken International“, kuri teikia taktines aviacijos paslaugas visoms JAV kariuomenės, Gynybos departamento ir pasaulinių sąjungininkų karinėms pajėgoms. Turinti 150 taktinių naikintuvų, bendrovė valdo ir eksploatuoja didžiausią pasaulyje komercinį buvusių karinių orlaivių parką, kuris remia karinio mokymo tikslus visame pasaulyje. J. Isaacmanas 2019 metais pardavė bendrovę „The Blackstone Group“ ir liko generaliniu direktoriumi iki 2020 metų pradžios.

J. Isaacmanui priklauso keli pasaulio rekordai, įskaitant skrydį „Speed-Around-The-World“, siekiant surinkti pinigų ir informuoti fondą „Make-a-Wish“. Būdamas „Black Diamond Jet Team“ komandos nariu, jis surengė daugiau nei 100 oro parodų, kiekvieną pasirodymą skirdamas labdarai. Vykdydamas „Inspiration4“ viešąją veiklą, Isaacmanas asmeniškai įsipareigojo skirti 125 mln. JAV dolerių Šv. Jude vaikų tyrimų ligoninei.

Jared Isaacman

LOGIN konferencija šiais metais taip pat rinks lėšas vaikams

Inovacijų ir technologijų gerbėjai kasmet turintys savo didžiąją šventę – LOGIN festivalį, kuriame garsūs Lietuvos ir užsienio pranešėjai dalijasi naudingu, įkvepiančiu turiniu, šiemet taip pat prisidės prie kilnios misijos.

„5 eurai nuo kiekvieno LOGIN bilieto bus skirti „Gelbėkit vaikus“ organizacijai. Tai buvo paties J. Issacmano siūlymas, kurį mes labai nuoširdžiai palaikome“, – patikina konferencijos vadovė.

LOGIN yra didžiausias renginys Baltijos šalyse, kuriame daugiau kaip 150 pačių įvairiausių sričių pranešėjų, kalba apie technologijas ir inovacijas „be sienų“. Renginio tikslas yra ne mokyti, o įkvėpti žmones, suteikiant kokybišką, naujausias tendencijas atitinkantį turinį.

„Login“ konferencijos bilieto kaina, įsigyjant nuo balandžio 1 iki 16 d. yra tik 66 eurai. Vėliau bilietai brangs.

Konferencijos pranešėjai planuoja dalyvauti gyvai, tačiau pasilieką galimybę keisti dalyvavimo renginyje formatą dėl COVID-19 ligos ar karo Ukrainoje aplinkybių.

Naujausią renginio informaciją ir galima rasti festivalio socialinių tinklų paskyrose bei www.konferencija.login.lt.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją