LOGIN festivalyje bus net 20 turinio sesijų, kuriose dalyvaus daugiau kaip 150 pranešėjų. Artūras Salda savo pranešimą „Atrandant ramybę 21 amžiaus darbo chaose“ skaitys trečiadienį gegužės 26 d. „LOGIN Smart Innovators powered by Xiaomi“ renginyje, „HR2050” sesijoje nuo 10.45 val.

Artūras Salda – „Eglės sanatorijos“ generalinis direktorius, jai vadovaujantis nuo 2015 m., tačiau save egliečiu laikantis nuo paauglystės. „Dar būdamas paaugliu vasaros atostogas leidau dirbdamas „Eglės sanatorijoje“. Vėliau, baigęs studijas, dirbau žiniasklaidos srityje Londone ir Bulgarijoje, grįžęs į Lietuvą tapau Verslo plėtros vadovu ir pradėjau vystyti „Eglės sanatoriją“ Birštone. Nuo 2015 m. esu sanatorijos generalinis direktorius“.

"Eglės sanatorija", Artūras Salda

Kad geriau pažintumėte Artūrą Saldą, jis atsako į LOGIN žaibo („blic“) klausimus:

– Trys technologiniai sprendimai, daiktai, be kurių nebeįsivaizduojate savo kasdienybės?
– Banalu, tačiau tai – nešiojamasis kompiuteris, išmanusis telefonas, „Zoom“ ir „Teams“ programos.

– Kokios visuomenei reikalingos technologijos dar neturime dabar, bet turėsime 2030-aisiais (jūsų spėjimas, fantazija)?
– Visuomenė labai džiaugtųsi, jei būtų išrasta kalorijas neutralizuojanti piliulė.

– Įvardykite tris filmus ar knygas, kurios jus įkvėpė?
– Ryan Holiday knyga „Ego yra tavo priešas“ (angl. „Ego is the Enemy“), Matthew Walker knyga „Kodėl mes miegame: mokslas apie miegą ir sapnus“ (angl. „Why We Sleep“) bei Andrew Scott ir Lynda Gratton knyga „The 100-year Life“.

– Pasakykite tris asmenybes ar naujienų šaltinius, kurie įkvepia kasdien ir kuriuos rekomenduotumėte pasekti („pafollowinti“) socialiniuose tinkluose.
– Lietuvos naujienas seku „Delfi“ ir „Verslo žiniose“, Pasaulio aktualijas – „The Economist“. „LinkedIn“ tinkle man įdomiomis įžvalgomis dalinasi Romualda Stragienė ir Mindaugas Grajauskas.

– Perdegimo sindromą“ turinčių žmonių skaičius vis auga, trys jūsų patarimai poilsiui nuo technologijų ir tempo?
– Jokių telefono, kompiuterio, televizoriaus ekranų bent pusvalandį prieš miegą. Jokių ekranų bent pirmą pusvalandį ryte. Ir – bent 8 valandos miego kasdien. O kas sakė, kad bus lengva?

– Karantinas – galimybių metas. Ko jus išmokė karantinas?
– Tikrai buvo sunku įsivaizduoti kiek daug visko galime padaryti per „Zoom“ platformą. Vaikai mokėsi mokykloje, taip pat mokėsi groti pianinu, papildomai anglų kalbos. Dalyvavau konferencijose, net prisijungiau prie vadovų klubo, kuriame puikiai bendraujame jau beveik metus. Gyvai tų kolegų dar nebuvau sutikęs, o jie man tapo tokie artimi. Jau nekalbu apie vadovavimą sanatorijai iš namų – pasirodo, įmanoma.

– Tai vis dėlto ateities darbovietė namuose ar biure? Kaip jūs norėtumėte?
– Manau, kad natūraliai nusistovės mišrus modelis. Vieni dirbs keturias dienas iš namų ir vieną biure, kiti – atvirkščiai, tačiau vien darbas iš namų, be gyvo susitikimo su kolegomis, partneriais ar klientais biure, nėra tvarus modelis. Žmonės juk socialinės būtybės, o vien „Zoom“ pilno žmogiškojo bendravimo, deja, neatstoja.

– Vienas dalykas, kurio labiausiai pasiilgote iš senosios realybės?
– Smagių šeimos ir draugų švenčių.

– Kas jums yra tvarumas? Trys jūsų tvarumo taisyklės.
– Tvarumas man yra elgtis ir galvoti taip, kad trumpalaikė nauda nereikštų ilgalaikės žalos.

– Kas Jums yra LOGIN konferencija?
– Šiuo metu ruošiantis prezentacijai – jaudinantis iššūkis ir... spyris į užpakalį.

LOGIN konferencija šiais metais atvira visiems. Stebėkite nemokamai jau dabar ČIA. Susipažinti su visa programa galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją