Kodėl ši tema svarbi? Pasak Vytenio, tiek dabar, tiek anksčiau dirbant „Microsoft“ ar „EY“ konsultacijų veikloje, teko susidurti su įvairių dydžių ir pajėgumo įmonėmis. „Dažnai visos skaitmeninės transformacijos arba inovacijų diegimo iniciatyvos sustoja ne dėl kūrybiškumo, strateginio požiūrio ar verslo ambicijų stokos o dėl „dinozaurų laikus“ menančių monolitinių, saugumo prasme kiaurų sistemų, kurias labai sunku pajudinti ir modernizuoti. Tokiose sistemose pokyčiai brangūs ir užtrunka labai ilgai, o kiekvienas pokytis sukelia papildomas saugumo ar verslo tęstinumo problemas“ – kalba V. Sakalas. Profesionalas turi receptų iš savo praktikos, kuriuos ir išpasakos.

Vytenis Sakalas

LOGIN festivalyje net 20 turinio sesijų, kuriose dalyvauja daugiau kaip 150 pranešėjų. Vytenis Sakalas savo pranešimą „Key 5 capabilities every modern business application should have“ skaitys trečiadienį gegužės 26 d. „LOGIN Inspirations station powered by Salesforce“ renginyje, „New customer” sesijoje nuo 13.45 val.

LOGIN galite žiūrėti nemokamai jau dabar ČIA.

Vytenis Sakalas save vadina technologijų entuziastu, turinčiu dešimties metų praktinę patirtį IT valdymo ir IT verslo plėtros srityje. Šiuo metu V. Sakalas vadovauja daugiau nei dešimtmetį sėkmingai veikiančios lietuviško kapitalo IT paslaugų įmonės „BTT Cloud“ pardavimų skyriui.

Kad geriau pažintumėte Vytenį Sakalą, jis atsako į LOGIN žaibo („blic“) klausimus:

– Trys technologiniai sprendimai, daiktai, be kurių nebeįsivaizduojate savo kasdienybės?

– „iPhone“ telefonas, „AirPods“ ausinės ir plokštelių grotuvas.

– Kokios visuomenei reikalingos technologijos dar neturime dabar, bet turėsime 2030-aisiais (jūsų spėjimas, fantazija)?

– Visuomenei labiausiai reikia kasdienių sveikatos stebėsenos įrenginių, kurie leistų svarbiausius rodiklius matuoti namuose: nuo EKG ir gliukozės nuolatinės stebėsenos (CGM) iki kraujo ir kitų svarbių sveikatos tyrimų, kuriuos būtų galima atlikti kaip elementarios higienos rutinos dalį. Tikiuosi, kad 2030 m. jų bus.
Tokie įrenginiai ne tik generuos kiekvienam asmeniškai aktualius sveikos gyvensenos patarimus, bet laiku nukreips pas specialistus ir suteiks jiems gyvybiškai svarbią rodiklių kitimo informaciją, leis priimti greitesnius ir geresnius sprendimus.

– Įvardykite tris filmus ar knygas, kurios jus įkvėpė?

– David Shore „Daktaras Hausas“ (angl. „House, M.D.“), George R. R. Martin knygų serija „A Song of Ice and Fire“, Neil Sinclair knyga „Commando Dad: Advice for Raw Recruits: From pregnancy to birth“.

– Pasakykite tris asmenybes ar naujienų šaltinius, kurie įkvepia kasdien ir kuriuos rekomenduotumėte pasekti(„pafollowinti”) socialiniuose tinkluose.

– „TechCrunch“, Guy Kawasaki, Elon Musk.

– Perdegimo sindromą turinčių žmonių skaičius vis auga, trys jūsų patarimai poilsiui nuo technologijų ir tempo?

– Daugiau laiko leisti su šeima ar draugais ir sutarti „jokių ekranų“. Daugiau laiko leisti gamtoje, ypač ten, kur neveikia (ar prastai veikia) interneto ryšys. Prisijaukinti (bent kaip alternatyvas) „lėto vartojimo“ technologijas, pvz. bent kartais paklausyti vinilinių plokštelių, žaisti stalo žaidimus, konstruoti LEGO ar kitus suaugusiems skirtus konstruktorius, skaityti knygas.

– Karantinas – galimybių metas. Ko jus išmokė karantinas?

– Nuoširdžiai – nieko.

– Tai vis dėlto ateities darbovietė namuose ar biure? Kaip jūs norėtumėte?

– Nors daugeliu atveju viską galima padaryti nuotoliniu būdu, gyvi komandos susitikimai ar gyvi susitikimai su klientais turėtų išlikti. Laiką darbui iš namų ir darbui iš biuro padalyčiau per pusę.

– Vienas dalykas, kurio labiausiai pasiilgote iš senosios realybės?

– Kelionių ir gyvo bendravimo su draugais, kolegomis ir kitais „pakeleiviais“.

– Kas jums yra tvarumas? Trys jūsų tvarumo taisyklės.

– Man tvarumas – asmens ar organizacijos „common sense“ (liet. sveikas protas) ir savivoka. Jei sugebi save matyti kaip dalį supančios visumos, natūraliai vadovausiesi bent elementariais tvarumo, racionalaus vartojimo ir pagarbos aplinkai principais.

– Kas jums yra LOGIN konferencija?

– Man LOGIN – Lietuvos skaitmeninės bendruomenės susitikimas, kuriame vertinga dalyvauti.

LOGIN konferencija šiais metais atvira visiems. Stebėkite nemokamai jau dabar ČIA. Susipažinti su visa programa galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)