„Jau pirmąją LOGIN dieną, gegužės 24-ąją, pranešimą skaito vienas garsiausių mokslo populiarintojų pasaulyje dr. Karlas Kruszelnicki. Šis mokslininkas yra neįtikėtinai plataus spektro tyrinėtojas, gavęs net „Šnobelio“ premiją (ji skiriama mokslininkams, padariusiems kurioziškiausius atradimus). Patarimais, sukauptais per ilgametę darbo patirtį, dalijasi „Amazon“ startuolių vadovas Robas De Feo. Tiems, kurie domisi aktualijomis, vertinga išgirsti Aleksejaus Navalno patarėją Vladimirą Milovą. Jį kalbina žurnalistas Lukas Keraitis. LR ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė su žurnaliste Goda Raibyte diskutuos viena karščiausių temų – apie Galimybių pasą. Žurnalistas Edmundas Jakilaitis su komunikacijos eksperte Dovile Filmanavičiūte kalbės, ar šiuolaikinis patriotizmas yra mada, ar nuoširdi meilė tėvynei“, – vardija LOGIN vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė.

Nuo technologijų ir tvarumo iki verslo ir meno

Antroji diena prasidės sesija „Transformation“, kurioje kalbės ne vienos didelės įmonės technologijų vadovai – „Xiaomi“, „Girteka“, „Sony“ ir kt. Paskutinis žodį tars Thierry Bretonas iš Europos Komisijos, einantis Europos vidaus rinkos komisaro pareigas. „Digital“ sesijoje išgirsite „Snapchat“, „LinkedIn“, „JCDecaux“, „ Adform“ atstovus. „Google Education“ vadovas Jesperas Knoop-Henriksenas, socialinių mokslų daktarė Austėja Landsbergienė, internetinio ir mišraus mokymosi iniciatyvų direktorė Masačusetso universitete dr. Mary Ellen Wiltrout ir kiti švietimo bei mokymosi ekspertai savo patirtimi dalysis „Education“ sesijoje.

Antradienio pabaiga skirta „Esports“. Elektroninis sportas – profesionalios kompiuterinių žaidimų varžybos – sparčiai populiarėjanti sritis ir vis daugiau žadanti verslo niša. Apie tai kalbės net dešimt šios srities profesionalų iš viso pasaulio.

Trečioji festivalio diena prasidės „HR2050“ sesija, kurioje kalbės „Turing College“ vadovas Lukas Kaminskis, psichologė Monika Kuzminskaitė. O programos „Roim Rachok“ Izraelyje vadovas Talas Vardi papasakos apie autistų mokymo metodiką ir integravimą į darbo rinką.

Daug dėmesio festivalyje skiriama tvarių produktų, paslaugų, verslo kūrimo klausimams. „Sustainability in action“ sesijoje apie tvarius finansus kalbės Londono biržos valdybos narys Murray Roosas, o Denisas Gacicha iš „Schneider Electric“ pasidalys patirtimi, kaip tapti tvariausia įmone pasaulyje.

Jau dešimt metų kartojama, kad duomenys ir jų tinkamas rinkimas bei analizė yra didelė dalis verslo sėkmės, taigi tikrai daug tyrimų ir prognozių bus galima išgirsti sesijoje „New customer“, kurioje dalyvauja „Delfi“ tyrimų ir įžvalgų vadovė, „Pigu.lt“ e. prekybos platformos vadovas, „Euromonitor International“ analitikas ir dar šeši savo srities profesionalai iš Lietuvos ir tarptautinių verslų.

Tą pačią gegužės 26-ąją sesijoje „Art & Culture“ apie šiuolaikinį meną ir kultūrą su laidų vedėju Luku Keraičiu diskutuos viena ryškiausių Lietuvos asmenybių didžėjus Jonas Nainys ir Lietuvos muzikos legenda Andrius Mamontovas, o „CryptoIKI.com“ įkūrėja Iris Koh kalbės apie skaitmeninį meną ir blokų grandine paremtas technologijas jam pirkti.

Paskutinėmis dienomis – vienos karščiausių temų

Ketvirtoji festivalio diena – skirta kūrybiškumui, lyderystei ir verslumui. Sesijoje „Creativity“ kalbės lietuvė iliustratorė Eglė Každailytė, kurianti tokiems žurnalams kaip „The Economist“, „The Guardian“ ir kt., o žinoma influencerė, Lietuvos oro uostų pardavimo vadovė Beatričė Paškevičiūtė papasakos, kaip krizės metu neprarasti kūrybiškumo ir sumanyti, kaip uždirbti pinigų. Savo patirtimi ir ateities prognozėmis dalysis ir žinomi komunikacijos specialistai: „Adverum“ partneris Aistis Zabarauskas, „Avia Solutions Group“ komunikacijos vadovė Vilma Vaitiekūnaitė, rinkodaros ekspertas, rašytojas Rytis Sabas ir kt.

Naujausiomis žiniomis ir įžvalgomis apie investavimą dalysis SEB ekonomistas Tadas Povilauskas. Žymus keliautojas ir „YouTube“ žvaigždė Jokūbas Laukaitis žurnalistei Daliai Vaitkutei-Šiaulienei atskleis savo naujausius kelionių nuotykius, o Lietuvos inovacijų centro vadovas Mantas Vilys papasakos, kaip bendradarbiaujant su CERN versle galima pasiekti neįtikėtinų rezultatų.

Šiandien visame pasaulyje skaitomą žurnalą ir tinklalaidę „What do people do“ sukūrusi jauna verslininkė Rasa Janina Jusionytė kalbės išties intriguojama tema – „Ko nori moterys versle?“. Šiuo metu itin daug diskusijų verda dėl lygių teisių rasės, lyties prasme, tad lygių galimybių kontrolierė Birutė Sabatauskaitė kalbės tema „Kiek įvairovės užtenka organizacijoje?“. Vakare, nuo 20.30 val., LOGIN žiūrovų laukia speciali Rolando Mackevičiaus laida „Nepatogūs klausimai“ su Aušrine Armonaite.

Paskutinė festivalio diena itin turtinga karštų temų. Organizatoriai kviečia nepamiršti pažiūrėti Oksfordo profesoriaus vakcinologo Jeffrey Almondo pranešimo. Jis yra ne vieną apdovanojimą pelnęs virusų tyrinėtojas ir vakcinų kūrėjas. Sesijoje „Health & Medicine“ Ispanijos biochemikas ir mokslo žurnalistas Pere'as Estupinyá, vadinamas apie seksą mūsų planetoje daugiausia žinančiu vyru, atskleis negirdėtų moksliniais tyrinėjimais pagrįstų faktų. Jis siekia pažinti seksą iš mokslinės perspektyvos.

Apie bionines galūnes, dėl jų įgyjamą galimybę gyventi vadinamąjį normalų gyvenimą papasakos mokslininkas dr. Maxas Jairas Ortizas Catalanas, o embriologas dr. Valerijus Zukinas kalbės apie naujausius embriologijos mokslo laimėjimus, leidžiančius tūkstančiams nevaisingų porų susilaukti vaikų.

LOGIN taip pat nepamiršo ir dar vienos aktualijos – „Eurovizijos“. Savo patirtimi dirbant pramogų pasaulyje dalysis „Eurovizijos“ prodiuseris Sietse Bakkeris. O motociklų sporto „pamišėlis“ Aras Gibieža į LOGIN studiją planuoja atsivežti savo motociklą bei pademonstruoti kovą tarp technikos ir žmogaus.

Žiūrėkite jau dabar

Dėl pandeminės situacijos šiemet LOGIN surengtas išskirtinai virtualioje erdvėje. Visus pranešimus galima klausyti nemokamai. Tiesiog reikia įsijungti Delfi.lt arba 15min.lt portalus, kur iš karto rasite tiesioginės transliacijos langą. Nuorodas į visų pranešimų transliacijas taip pat galima rasti oficialioje festivalio svetainėje www.login.lt. Išankstinė registracija nereikalinga.

LOGIN interneto svetainėje yra paskelbtas pranešėjų sąrašas, temos ir tvarkaraštis: kurią dieną ir kuriuo laiku bus kalbama viena ar kita tema. Taigi kiekvienas gali išsirinkti įdomiausius pranešimus ir žymėtis laiką savo darbo kalendoriuje. „Turime net 20 skirtingų turinio sesijų, po keturias per dieną. Reikia tik nueiti į LOGIN interneto svetainę ir pasižymėti, kokius pranešimus norite išgirsti“, – pasakoja LOGIN vadovė Sandra Meškauskaitė-Stepšienė.

Pranešimų tvarkaraštį galima rasti štai čia https://login.lt/agenda/, o pranešėjų sąrašas yra čia https://login.lt/speakers-list/.
Jei pranešimų realiu laiku pažiūrėti nepavyks, visus jų įrašus bus galima rasti „Delfi plius“ platformoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)