S. Gutauskaitė-Bubnelienė nuo 2021 m. liepos 1 d. taps naująja SEB banko vadove. Pernai ji skirta banko valdybos nare.
Baltijos šalių tarnybos mažmeninės bankininkystės vadovės pareigose S. Gutauskaitė-Bubnelienė dirba nuo 2019 m. birželio, o spalį pradėjo eiti ir SEB Lietuvoje Mažmeninės bankininkystės tarnybos vadovės pareigas.

Sonata SEB dirba daugiau kaip 20 metų ir karjerą pradėjo Klaipėdos filiale, paskui vadovavo filialui Mažeikiuose. Vilniuje dirbo Verslo plėtros departamente, vėliau vadovavo Vilniaus finansinių paslaugų centrui ir Rytų regionui. Prieš prisijungdama prie Baltijos šalių tarnybos buvo „SEB gyvybės draudimo“ generaline direktore ir valdybos pirmininke.

Kad geriau pažintumėte Sonatą Gutauskaitę-Bubnelienę, ji atsako į LOGIN žaibo („blic“) klausimus:

– Trys technologiniai sprendimai, daiktai, be kurių nebeįsivaizduojate savo kasdienybės?

– Išmanusis telefonas, SEB banko mobilioji programėlė jame ir išmanusis laikrodis.

– Kokios visuomenei reikalingos technologijos dar neturime dabar, bet turėsime 2030-aisiais (jūsų spėjimas, fantazija)?

– Pastaraisiais metais ypač ryškėja tvarumo tendencijos įvairiose gyvenimo srityse. Manau, asmeninis transportas – automobiliai – neabejotinai bus ta sritis, kuri stipriai keisis. Neteršiantys gamtos savaeigiai elektromobiliai taps norma. Dar labai laukiu ir skraidančių elektromobilių, kurie padės išvengti spūsčių keliuose.

– Perdegimo sindromą turinčių žmonių skaičius vis auga, trys jūsų patarimai poilsiui nuo technologijų ir tempo?

– Visų pirma, atsigręžti į artimuosius ir kažkurią dienos dalį visą savo laiką paskirti jiems. Pati auginu dvi dukras, su kuriomis laikas kartu tampa geriausiu vaistu nuo įtampos ir minčių apie įsipareigojimus darbe.

Antra, „komendanto valanda“ technologijoms: pavyzdžiui, nuo 22 val. nutildyti visų programėlių, el. pašto ir kitus pranešimus, kad jie netrikdytų iki ryto. Nuo pasirinktos valandos palikti kompiuterį darbo vietoje.
Galiausiai, šylantys orai sudaro puikias sąlygas aktyviai veiklai gryname ore. Gamta padeda pabėgti nuo rutinos ir atsipalaiduoti.

– Karantinas – galimybių metas. Ko jus išmokė karantinas?

– Kantrybės. Jos prireikė ne tik susitaikyti su pandemijos ir jos nulemtais apribojimais, bet ir prisitaikyti prie naujos kasdienybės. Taip pat įveikti kitus karantino nulemtus iššūkius.

– Tai vis dėlto ateities darbovietė namuose ar biure? Kaip jūs norėtumėte?

– Pandemija parodė, kad darbas iš namų – ne tik įmanoma, bet ir nesunkiai įgyvendinama bei kartais išties labai patogi alternatyva. Todėl ateities darbovietė – tai darbo iš namų ir biure derinimas pagal poreikius ir aplinkybes.

– Vienas dalykas, kurio labiausiai pasiilgote iš senosios realybės?

– Galimybės susitikti, būti ir veikti drauge. Tiek darbe, kartu su kolegomis, tiek laisvalaikiu, su draugais ir artimaisiais.

– Kas jums yra tvarumas? Trys jūsų tvarumo taisyklės.

– Tvarumas man visų pirma siejasi su atsakingu vartojimu, kuo mažiau teršiant aplinką ir panaudojant kiek įmanoma mažiau resursų.

Kalbant apie taisykles, paminėčiau šias: nuosekliai ir tvariai planuoti asmeninius finansus, užsimanius ką nors nusipirkti, taikyti 24 valandų taisyklę – tai yra neskubėti daikto pirkti, o vieną dieną tiesiog „pagyventi su idėja“. Pirkti tik tada, jei praėjus 24 valandoms tas daiktas vis dar atrodys reikalingas. Trečia – įsigyjamo daikto vertę skaičiuoti per darbo prizmę: kiek valandų, dienų ar net ilgiau reikėtų dirbti tam, kad uždirbtume tiek, kiek kainuoja mūsų norimas daiktas.

– Kas jums yra LOGIN konferencija?

– LOGIN konferencija man – kasmet laukiamas renginys, kuris vienu metu padeda išgirsti daug skirtingų temų, susitikti (nors ir virtualiai) su inovatyviais žmonėmis ir pasisemti įkvėpimo.

LOGIN konferencija šiais metais vyksta tik nuotoliniu būdų, nemokamai ir net penkias dienas – gegužės 24-28 d. Susipažinti su festivalio tvarkaraščiu galite LOGIN svetainėje https://login.lt/agenda/

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)