„The Knotty Ones“ verslas įkurtas išskirtinai moterų. Tarp startuolių moterų įkurtų verslų vis dar yra mažuma tiek Lietuvoje, tiek pasaulyje. Lietuvišką startuolį „The Knotty Ones“ įsteigė trys draugės Akvilė Meškauskaitė-Dobrajs, Sandra Pangonytė ir Danutė Rasimavičiūtė, sumaniusios į gilias tradicijas turintį amatą mezgimą pažiūrėti naujoviškai ir vienoms moterims mezginius paversti šiuolaikiškais drabužiais, kitoms – pragyvenimo šaltiniu.

„Drabužių modelius kuria amerikiečių dizainerė, lietuviškam amatui suteikdama modernumo prieskonio, o jos idėjas įgyvendina moterys iš mažų Lietuvos miestelių. Savo prekiniu ženklu siekiame prisidėti prie Lietuvos regionų moterų užimtumo ir jų gerovės, svajonių išsipildymo, norime išsaugoti švaresnę planetą, taip pat ir tradicinius amatus. Tokią verslo filosofiją stengiamės perteikti visuose savo veiklos procesuose“, – teigia viena iš bendraįkūrėjų Sandra Pangonytė, „The Knotty Ones“ atsakinga už verslo plėtrą.

Sandra Pangonytė

S. Pangonytė pasakojo, kad nuo pat verslo įsteigimo pradžios buvo siekis kurti tvarų verslą ir prisidėti prie taršos mažinimo, todėl „The Knotty Ones“ gaminiai nėra mezgami pramoniniu masiniu būdu, o daugiausiai rankomis arba pagal individualų užsakymą. Tačiau, kad verslas būtų tvarus, reikia kur kas daugiau. Kaip tvarumo siūlą savo versle mezga „The Knotty Ones“, Sandra Pangonytė pristatys festivalyje LOGIN gegužės 26 d. kartu su rizikos kapitalo fondo „CoInvest Capital“ vadove Viktorija Vaitkevičiene.

Rizikos kapitalo fondas „Coinvest Capital“ kartu su verslo angelais praėjusių metų rudenį investavo į „The Knotty Ones“ 500 tūkst. eurų.
„Šių moterų komanda yra labai stipri, jų verslo vizija labai aiški, o pats verslas – etiškas ir tvarus, puoselėjantis vertybes ir tuo pačiu labai globalus. Toks savybių rinkinys investuotojams visada atrodo patrauklus“, – sako V. Vaitkevičienė.

Viktorija Vaitkevičienė

Rizikos kapitalo fondas „Coinvest Capital“ į novatoriškas, dideles augimo perspektyvas turinčias įmones investuoja INVEGOS administruojamo Verslo finansavimo fondo, finansuojamo iš Europos regioninės plėtros fondo, lėšas. Tiesa, investicijos gali būti atliekamos tik pritraukus privačių lėšų. Tad į „The Knotty Ones“ kartu su „Coinvest Capital“ investavo Vladas Lašas, Ieva Zubavičiūtė, Erin Gainer-Grigaliūnė bei Aidis Dalikas.

Pasak S. Pangonytės, gauta investicija naudojama jų socialiniam verslo modeliui plėtoti bei naujoms rinkoms plėsti. Jau dabar 95 proc. Lietuvoje numegztų šio prekės ženklo gaminių eksportuojama į 50 pasaulio šalių, daugiausiai į Jungtinę Karalystę, JAV, Šveicariją, Suomiją, Vokietiją ar net Japoniją bei Australiją.

Lietuviškas prekės ženklas The Knotty Ones garsinamas ir užsienio šalyse

Prekės ženklas nuosekliai pasaulyje garsina Lietuvos vardą bei mezgimo amatą – „The Knotty Ones“ vardas bei už jo esančios gyvos istorijos buvo ne kartą aprašytos tokiuose pasauliniuose leidiniuose kaip „Vogue“, „Elle“, „Instyle“, „The Guardian“ ir „The Telegraph“.

S. Pangonytė ir V. Vaitkevičienė apie tvarumą, verslumą ir kitais įdomiais dalykais dalinsis ir su LOGIN žiūrovais trečiadienį, gegužės 26 d. 17.50 val. „LOGIN Progress makers powered by SEB“ renginyje, „Sustainability in action”.

Gegužės 24-28 dienomis LOGIN 2021 konferenciją šiemet stebėkite nemokamai Delfi ir 15min portaluose. Su visais pranešėjais galite susipažinti www.login.lt ir savo darbo kalendoriuose pasižymėti tuos pranešimus, kurių laukiate labiausiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)