Atsižvelgiant į susiklosčiusią pandeminę situaciją, LOGIN festivalis šiais metais bus rengiamas saugiai: gegužės 24-28 dienomis visa Lietuva ir ne tik festivalio pranešimus visiškai nemokamai galės stebėti tiesioginių transliacijų metu dviejuose didžiausiuose Lietuvos portaluose – Delfi.lt ir 15min.lt. Liudo Rimkaus pranešimas bus transliuojamas antradienį gegužės 25 d. „LOGIN Progress makers powered by SEB” renginyje „Digital ” sesijoje nuo 12.15 val.

Kad geriau pažintumėte L. Rimkų, jis atsako į LOGIN blic klausimus:

- Trys technologiniai sprendimai, daiktai, be kurių nebeįsivaizduojate savo kasdienybės?
- Be „iPhone“, išmaniosios televizijos ir navigacijos.

- Kokios visai visuomenei reikalingos technologijos dar neturime dabar, bet turėsime 2030-aisiais (Jūsų spėjimas, fantazija)?
- Manau, kad labai ištobulės valdymo balsu technologijos, daug ką galėsim išspręsti ir atlikti tik balsu.

- Įvardykite tris filmus ar knygas, kurios įkvėpė Jus?
- Beveik visos Frederick Beigbeder knygos ir Claude Lelouch filmai.

- Pasakykite tris asmenybes ar naujienų šaltinius, kurie įkvepia kasdien ir kuriuos rekomenduotumėte pasekti (“pafollowinti”) socialiniuose tinkluose.
- Sacha Baron Cohen, Roger Federer ir Algis Ramanauskas.

- „Perdegimo sindromą“ turinčių žmonių skaičius vis auga, 3 Jūsų patarimai poilsiui nuo technologijų ir tempo?
- Būti čia ir dabar. Fokusuotis į tai, ką darai, „nemultitaskinti“. Išsijungti įvairiausių programėlių pranešimus.

- Karantinas - galimybių metas. Ko Jus išmokė karantinas?
- Karantinas išmokė taikos su savimi, savirefleksijos ir supratimo, kaip viskas aplink trapu ir pažeidžiama. Pamačiau, kaip stipriai šiuo metu pakito žmonių psichologija ir kaip tai keičia įpročius.

- Tai vis dėl to ateities darbovietė namuose ar biure? Kaip Jūs norėtumėte?
- Manau, ateities darbovietė bus ir biure, ir namuose, priklausomai nuo tos dienos užduočių ir pasirinkimo. Nors dirbti namuose savotiškai patogu, socializacija yra neišvengiama. Man asmeniškai labiau patinka darbas biure, namuose daug sunkiau susikaupti.

- Vienas dalykas, kurio labiausiai pasiilgote iš senosios realybės?
- Kelionių.

- Kas Jums yra tvarumas? Trys Jūsų tvarumo taisyklės.
- Tvarumas man - gyvenimo būdas, kasdieniai pasirinkimai. Mano tvarumo taisyklės: perku daug mažiau drabužių, kiek įmanoma dažniau einu pėstute ar į darbą važiuoju paspirtuku. Esminė taisyklė – nebaru savęs, jei kartais pasielgiu netvariai, bandau pozityviai save auklėti.

- Kas Jums yra LOGIN konferencija?
- Progresas ir išmintis.

Gegužės 24-28 dienomis LOGIN 2021 konferencija šiemet stebėkite nemokamai Delfi ir 15min portaluose. Su visais pranešėjais galite susipažinti www.login.lt ir savo darbo kalendoriuose pasižymėti tuos pranešimus, kurių laukiate labiausiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)