Pati Rebecca Knill kilusi iš Minesotos valstijos ir yra linkusi juokais save vadinti pusės etato kiborge, kadangi smegenyse turi įstatytas net 32 kompiuterines plokštes, kurios padeda jai girdėti. Šios plokštės dar vadinamos kochleariniais implantais, kurie garsą paverčia elektros impulsu ir elektrinius signalus siunčia tiesiai į sveiką klausos nervo dalį, apeidama pažeidimo vietą. Šitaip garsas perduodamas į smegenis ir negirdintis žmogus gali pradėti girdėti.

Pradėjusi rašyti dar 6-erių, dabar R. Knill gali pasigirti trimis išleistomis pjesėmis ir šiuo metu vis dar rašoma knyga apie kurtumą ir technologijas. Rašytoja teigia, kad technologijos yra tas šiaudas, kuris turi mums padėti išbristi iš sukeliamų nepatogumų, o ne mus taisyti.

„Aš nesijaučiu tarsi turėčiau būti pataisyta. Aš žymiai mieliau naudojuosi technologija kaip įrankiu, padedančiu man girdėti. Tuo pačiu metu išlieku autentiška,” – sako R. Knill.

LOGIN konferencijoje rašytoja palies kelis itin svarbius aspektus, susijusius su klausos problemomis šiandieniniame pasaulyje, papasakos, kokią technologijų perspektyvą mato jas panaudojant kasdieniame gyvenime ir aptars, kokias tendencijas mato tarp technologijų naudotojų.

Rebecca Knill yra viena iš potemės #WomenInTech pranešėjų LOGIN konferencijoje. Šių temų partneris yra „Women Go Tech“ organizacija, kuri įgyvendina mentorystės ir konsultacijų programas moterims, siekiančioms karjeros technologijų srityje.

Rebecca Knill

„Mes pasisakome už lygias galimybes realizuoti save technologijų sektoriuje, nepriklausomai nuo lyties, amžiaus ar turimos patirties. Pranešėjos istorija realiu pavyzdžiu iliustruoja, jog jokie trukdžiai nesulaiko nuo savo svajonių siekimo, o technologijos gali būti puikus pagalbininkas įgyvendinant išsikeltus tikslus. Apribojimus dažniausiai nusistatome mes patys, todėl džiaugiamės turėdami galimybę pakviesti į LOGIN konferenciją aukštus technologinius pasiekimus ar įdomias istorijas turinčias moteris. Tikimės, jog tai bus įkvėpimas kiekvienam klausytojui plačiau pasižiūrėti į technologijų suteikiamas įvairialypes galimybes žmogui tiek profesiniame, tiek asmeniniame keliuose“, - sako „Women Go Tech“ programos vadovė Diana Česonytė.

Visą pranešėjų sąrašą galite rasti www.login.lt/speakers/.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)