Tačiau kibernetinis saugumas turi būti ne tik kiekvieno individualaus interneto vartotojo, bet ir įmonių prioritetas. Įvairūs tyrimai atskleidžia, kad viena svarbiausių priežasčių, kodėl verslas yra itin pažeidžiamas kibernetinių grėsmių, yra žmogiškasis faktorius ­– jis tampa beveik pusės duomenų pažeidimų priežastimi.

Daugiau apie tai bus galima sužinoti rugsėjo 24–25 dienomis „ESET Security Day“ konferencijoje, kuri vyks drauge su kitais LOGIN renginiais. Šiemet didžiausias Baltijos šalyse inovacijų, technologijų ir progreso festivalis LOGIN suskyla į keturis renginius: LOGIN Progress Makers, LOGIN Curious Minds, LOGIN Future Leaders ir LOGIN Game Changers. Visi šie renginiai tuo pačiu metu vyks numatytomis dienomis, parodų ir kongresų centre „Litexpo“.
ESET Lietuva archyvas

„ESET Lietuva“ vadovo Tomo Parnarausko teigimu, šiemet vykstančios „ESET Security Day“ konferencijos tema – kaip niekada aktuali ir tai parodė pasaulyje siaučianti koronaviruso pandemija.
„Šiemet kalbėsime apie įmonių ir IT specialistų įgytas patirtis, kai organizacijoms dėl pandemijos staiga teko pereiti į skaitmeninę erdvę. Dirbant nuotoliniu būdu užtikrinti kibernetinį saugumą gali būti iššūkis, jeigu nesame tinkamai pasirengę, įvertinę galimų grėsmių ir iš to kylančių pasekmių. Šių metų konferencijos metu su progresyvių įmonių atstovais dalinsimės įgyta patirtimi, kas pasiteisino saugant savo informacinius išteklius, diskutuosime kaip dirbsime toliau.
Tomas Parnarauskas

Renginio dalyvius kviesime stebėti „gyvą hakerių išpuolį“, kurio metu baltaisiais hakeriais save vadinantys konferencijos pranešėjai iš Latvijos Toms Pēcis ir Peter Gubarevich demonstruos, kaip vyksta programišių atakos, apeinant daugiasluoksnius saugumo lygius. Išgirsime, kokius sprendimus renkasi Lietuvos rinkoje pripažinti kibernetinio saugumo ekspertai: Darius Povilaitis, Marius Pareščius, Šarūnas Grigaliūnas ir daugelis kitų. Aktualiausios kibernetinės grėsmės, pažeidžiamumai ir novatoriškiausi saugumo sprendimai bus pristatomi „ESET Security Day“ konferencijos metu“, ­– apie tai, ką siūlys festivalio dalyviams, pasakoja jis.

„ESET Security Day“ konferencija vyks rugsėjo 24 dieną, vienoje iš Litexpo salių, bei keli atstovai pasirodys ir diskusijose, kurios vyks bendrosiose LOGIN salėse.

Bilietus į renginį galima įsigyti LOGIN svetainėjė www.login.lt. Organizatoriai pabrėžia, kad visi įsigiję bilietą į ESET renginį jo dieną ir kitą dieną galės lankytis ir bendrose LOGIN renginių erdvėse, dvejose atvirose diskusijų salėse.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)