„Rytojus priklauso netikėtoms, inovacijomis paremtoms idėjoms. Tačiau šiandien tarp technologijų ir inovacijų dėti lygybės ženklo nepakanka. Tam, kad gimtų pokyčius lemiančios idėjos, reikia ir kūrybiškumo, ir technologijų, ir verslumo. Tokios yra ir pagrindinės šių metų LOGIN temos“, – sako LOGIN 2018 direktorė Indrė Chevalier.

Inovacijų festivalyje LOGIN šiemet dalyvaus apie 120 pranešėjų, jame laukiama apie 6 tūkst. lankytojų. „Labai džiaugėmės, kad pranešėjai nėra teoretikai: jie visi kuria patys, o tai yra labai svarbu, nes mums reikia daugiau tokių žmonių, kurie atsistotų ir pasakytų, ką daro. Visus pranešėjus ir lankytojus kviečiame pokalbiui, geram laikui ir mintims, kas bus toliau“, – kalbėjo I. Chevalier.

Viena iš festivalio pranešėjų, technologijomis grįstos kūrybos guru iš JAV Monika Bielskytė pasakojo, kad dirbdama su technologijomis ji pati tapo ir futurologe, tačiau jos tikslas – ne nuspėti ateitį, o pačiai prisidėti ją formuojant. „Mane domina, kaip mes formuoja realybę ir ateitį. Kad tą padarytume, mums reikia suprasti praeitį“, – sakė ji, pridurdama, kad tikisi įnešti naujų ir prasmingų idėjų.

„Revolut“ verslo plėtros vadovas Andrius Bičeika kvietė visus į verslumą pažiūrėti iš globalios perspektyvos. „Verslas nebegali būti lokalizuotas, kaip ir konkurencingumas. Kai galvoju apie savo trijų su puse metų sūnų, mąstau, kad jis jau dabar turi pratintis būti konkurencingu pasaulio rinkoje. Išnyksta visos linijos, ypač technologiniuose versluose. Tam įtaką daro keli fundamentalūs dalykai. Pirma, kad pasaulyje turime beveik 4 mlrd. išmanių telefonų pasaulyje: tai reiškia, kad jei esi verslas, konstruojantis paslaugą ant mobiliųjų technologijų, jei gerai pavarai rinkodaroje, rytoj gali pasiekti 4 mlrd. vartotojų. Kitas svarbus pokytis yra tūkstantmečio karta, kuri reiškia milžinišką pasikeitimą verslui, nes žmonės ateina ir gali po trijų savaičių išeiti iš darbo be rimtos priežasties. Dar vienas dalykas yra dėmesio sulaikymo trukmė, nes jei tyrimai rodo, kad žmonės vidutiniškai dėmesį išlaiko vos kiek ilgiau nei 8 sekundes, tai reiškia, kad vartotoją turime pagauti akimirksiu“, – kalbėjo jis.

„Per tas porą dienų girdėsime daug pasisakymų apie mobilumą, kūrybiškumą, verslą. Smagu, kad Lietuvoje turime gerą pamatą, vieną greičiausių pasaulyje internetą, be kurio tie eksperimentai ir kūrybiškumas negalėtų lietis laisvai. Nereikia savęs riboti techninėmis galimybėmis, kurios yra šiandien, nes jos kasdien eksponentiškai auga“, – sakė „Telia“ vadovas Kęstutis Šliužas. Šiais metais „Telia“ LOGIN pristato technologinę naujieną ir leis išmėginti, kaip atrodo 100 GB per sekundę interneto greitis.

Pagrindinė festivalio viešnia Monica Lewinsky į Vilnių atvyksta specialiai dėl LOGIN 2018 – tai bus vienintelis jos vizitas Baltijos šalyse. Savo pranešime, kurį bus galima išgirsti tik gyvai, amerikietė kalbės apie tai, ką išgyvena žmogus, iš kurio tyčiojasi viso pasaulio interneto komentatoriai, ir kaip sukurti saugesnę interneto ateitį.

Lietuvos sostinėje taip pat lankysis robotikos guru Francessco Ferro, inovacijų žinovas Toby Shapshakas, „Lyft“ strategas Raj Kapooras, žurnalistas Oobahas Butleris, eksperimentu atskleidęs „TripAdvisor“ spragą, ir daugelis kitų tarptautiniu mastu žinomų inovatorių, kūrybininkų, strategų.

„Kaip išnaudoti technologijas siekiant pokyčių, ką siūlo nauji verslo modeliai, kaip keičiasi verslo vaidmuo inovacijose ir, svarbiausia, kaip idėjas paversti pinigais – šie klausimai aktualūs visiems inovatoriams, o atsakymus į juos pateiks LOGIN 2018 pranešėjai“, – sako I. Chevalier.

Ir tai dar ne visos LOGIN 2018 naujienos. Ankstesniais metais renginio uždarymą skelbęs LOGOUT vakarėlis šįmet vyks pirmos festivalio dienos, birželio 7-osios, vakare.

Pasibaigus tos dienos LOGIN pranešimams, festivalio lankytojai bus kviečiami į Vilniaus gatvės kavines, kurios taikys specialias nuolaidas LOGIN apyrankes turintiems klientams. Lygiai 19 valandą prasidės LOGOUT vakarėlis, kurio siela taps ilgamečiai „Tomorrowland“ festivalio rezidentai B2B Soundsystem, o jiems padės Dyves, Zfilio ir Seppe.

„Šįkart LOGIN dalyvius kviečiame prasiblaškyti pačiame festivalio įkarštyje – juk pailsėję tampame dar produktyvesni, o betarpiškai bendraujant kur kas lengviau megzti naujas, įdomias pažintis. Tai bus tarsi gatvės vakarėlis judriausioje ir aktyviausioje sostinės dalyje“, – teigia I. Chevalier.

LOGIN 2018 – tai dvi dienos idėjų, įkvėpimo ir kontaktų. Festivalio dalyviams ir lankytojams buvo sukurta speciali programėlė, kuri ne tik padės išsirinkti dominančius pranešimus, bet ir atrasti bei susitikti su kitais renginio lankytojais ar pranešėjais.

Inovacijų festivalio renginiai birželio 7–8 dienomis vyks Lietuvos nacionaliniame operos ir baleto teatre, Kongresų rūmuose ir tarp šių kultūros centrų esančiose erdvėse. Daugiau informacijos – www.login.lt.

-
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)