S. Nainei su artimaisiais susitikti padeda feisbukas

Grupės „Pinup Girls“ narė ir „Nunu“ drabužių kūrėja Simona Nainė į Lietuvos giminių festivalį pakvietė apie 20 giminaičių. Pašnekovė pasakojo, kad tai tik labai maža dalis jos plačios giminės, daugiausia iš mamos pusės, ir tiki, kad kitais metais prie šio būrio prisijungs dar daugiau giminaičių.

„Visus suburti į vieną vietą sunku nebuvo. Socialiniame tinkle Facebook mes esame sukūrę grupę, kurioje bendraujame. Ten ir organizuojame giminių susitikimus. Tik visada jie vyksta skirtingose vietose, tai pas vienus, tai pas kitus svečiuose. Na, o dabar buvo labai gera proga, nes galime išeiti ir dar pabūti koncerte. Mūsų tikslas nėra prisivalgyti, prigerti, o pabūti kartu“, – pasakojo S. Nainė.

Mergina DELFI pripažino, kad šis renginys ją maloniai nustebino, nes čia sutiko dar niekada anksčiau nematytą giminaitį. S. Nainė teigia, kad giminės susitikimų organizavimas nėra prievolė, o tai pavyksta savaime.

„Mes labai norime tų susitikimų su giminėmis. Kiti žmonės kaip tik bėga nuo to, kad tik nesusitikti su giminėm ir sako, kad tai yra neįdomu. O man atvirkščiai, tai yra labai įdomu. Džiaugiuosi, kad vienais metais organizuoja vyresni žmonės, sakykime, teta, o kitais metais mano pusbrolio dukra. Net nereikia rodyti pirštu, kad tu turi tai padaryti, tai įvyksta savaime. Puikiai visi sutariame“, – sakė S. Nainė.

M. Stasiulis: jei neįvyksta muštynės - balius pasisekė

Lietuvos giminių festivalio renginio vedėjas Mindaugas Stasiulis, prisimindamas savo giminės šventes, pirmiausia pagalvoja apie tai, kad jose niekas niekada netelpa.

„Netelpam normaliai. Giminės šventės man asocijuojasi su tuo, kad mama sako, kad trūksta vietų, trūksta kėdžių. Kaskart vis daugiau mūsų būna. Kaip ir kiekvienoje giminės šventėje, mūsiškėse taip pat daug plepalų. Būna, nusiraunam stogą, tada būna dideli šokiai. O didelių tradicijų mes neturime – tai tiesiog būna linksmas buvimas kartu“, – sako M. Stasiulis.

Taip pat giminių susitikimai vedėjui siejasi su triukšmu. Anot jo, tuo ši šventė išsiskiria iš visų kitų.

„Kai giminių susitikimas jau būna įsismarkavęs, vienu metu prie stalo vyksta šeši pokalbiai. Kadangi daugiausiai esame žemaičiai, tai vieni kitus perrėkiame. Dažniausiai giminės susitikimas yra tiesiog didelis triukšmas, žinoma, gerąja prasme“, – teigia jis.

Gilių tradicijų savo giminėje M. Stasiulis teigia nepalaikantis. Anot jo, giminės susitikimuose nėra jokių taisyklių.

„Gilių tradicijų neturime. Mūsų giminaičių yra apie 30, tad negali būti jokių taisyklių ten. O idealaus giminės susitikimo taip pat nėra – jis pats savaime yra labai gerai. Tai, kad giminės sugeba normaliai bendrauti, susitikti, yra idealu. Manau, kad visi giminių susitikimai, kurie nesibaigia muštynėmis, yra labai geri. Jokio recepto čia tikrai nėra“, – teigia M. Stasiulis.

Renginyje koncertavęs Vytautas Šiškauskas pabrėžė, kad nors dauguma jo giminaičių gyvena Vilniuje ar gyvena užsienyje, tai nesutrukdė šiandien susitikti Kaune. Dainininkas pasakojo, kad giminių susitikimo organizavimas yra tapusi šeimos tradicija.

„Laikai keičiasi, bet, ir anksčiau, ir dabar, jeigu giminė artima ir yra susiformavę papročiai, tai, manau, viskas vyksta neblogai ir linksmai. Tik man atrodo, kad anksčiau šiek tiek linksmiau viskas vykdavo. Būdavo ir susitikdavom, ir pakalbėdavom, ir pasiguosdavom, ir pasitardavom, ką reikia daryti, žodžiu būdavo ilgas smagus vakaras. Tikiu, kad su šis renginys vėl visus paskatins susiburti draugėn ir bendrauti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (70)