Nugalėtojai, gavę piniginį prizą, žada jį išdalinti

DELFI portale prieš festivalį vyko šauniausios giminės rinkimai, kurių nugalėtojai paskelbti renginio metu. Renginio vedėjas Mindaugas Stasiulis pakvietė daugiausiai skaitytojų simpatijų sulaukusią giminę užlipti ant scenos ir atsiimti prizo. Iškilmingai paskelbta, kad nugalėtojai – Aleksų giminė, kurioje artimus ryšius palaiko apie 100 jos atstovų.

Aleksai surinko daugiausiai – virš 10 tūkst. – DELFI skaitytojų balsų. Į festivalį jie atvyko pasipuošę savo giminės emblemomis. Pasaulio lietuvių giminių asociacijos prezidentas Valentinas Aleksa tikina, kad piniginis prizas – „Norfos” įsteigti 1000 eurų – nebuvo pagrindinė jų dalyvavimo priežastis – svarbiausia buvo susiburti ir sudalyvauti.

O ką jie veiks su laimėtu piniginiu prizu – 1000 eurų? Tiek Valentinas, tiek šalia stovintis Raimundas skuba pabrėžti, kad prizo sau nelaikys – pasidalins juo su žmonėmis, kuriems to reikia labiau.

„Ne prizas čia mus atvedė. Mes prizą padovanosime vaikų namams arba senoliams. Tiems, kurie stokoja. Mes nei vieno cento nepaimsime“, – tikina giminės atstovas Raimundas.

Tad kas juos motyvavo dalyvauti konkurse? Anot Valentino, tai buvo daroma tam, kad ir toliau būtų garsinamas giminės vardas, skatinamas jos narių bendravimas, dalyvavimas.

„Mus domina tokie renginiai. Mums prie širdies bendravimas, mylime žmones. Esu mažiausiai 15 organizacijų narys, o dar ir 4 klubų. Laisvo laiko nėra, bet noriu rodyti pavyzdį, kad reikia padėti žmonėms. Mes nesam verslininkai, mes – mokslo žmonės. Daug kas daroma už pinigus, bet mes viską darome dėl lietuvybės“, – aiškina Valentinas.

Susitinka ne tam, kad išgertų ir išsiskirtų

Festivalyje buvo galima sutikti daugybę laimingų, gausiai susirinkusių giminių. Jas galite pamatyti čia.

Viena iš festivalyje apsilankiusių – Jurgita Bočkuvienė ir giminė.

Giminės atstovė Virginija teigia, kad jų giminę sudaro lygiai 100 žmonių, o ji – jauniausia Jurgitos dukra. Jos teigimu, giminę tęsia jaunoji jos karta, kuri – labai gausi: giminėje suskaičiuojama 17 anūkų, 31 proanūkis ir 21 proproanūkis.

„Giminės susitikimus organizuojame kas 5 metus. Praėjusį kartą mūsų susirinko 79 žmonės. Šiemet turėjome labai gražią šventę – Lietuvai minint atkūrimo šimtmetį, simboliškai susilaukėme šimtojo giminės atstovo. Kaip tik prieš šventę kalbėjome – kaip gaila, kad turime 99, o ne 100 giminaičių. Ir sulig šiuo pasakymu sulaukėme skambučio – gimė šimtoji giminės atstovė, mergaitė“, – pasakoja Virginija.

Nors giminės į festivalį dar tebesirenka, Virginija patikina, kad jos giminaičių čia atvyks mažiausiai 20. Tiesa, įprastai į jų giminės susitikimus susirenka kur kas daugiau žmonių. O ir šventės giminės – ypatingos.

„Niekada nebūna taip, kad susėdai, išgėrei ir išvažiavai. Būna visą laiką kažkokia tai mintis. Buvo šimtmečio olimpiada – giminės susitikimas vyko sportine tematika. Aitvarus gaminome, kiekviena šeima turėjo savo užduotis. Viskas su mintimi, viskas susiję su kiekvienos šeimos unikalumu. O ir kiekviena nauja karta mūsų giminėje priimama su krikštynomis, su inauguracija – visi atėjusieji į giminę, maži ar dideli, gauna diplomus“, – pasakoja Virginija.

Popietė Lietuvos giminių susitikime prasidėjo nuo vaikams skirtos programos su Kake Make, po kurios ant scenos žengė renginio vedėjo Mindaugo Stasiulo kviečiamos grupės. Per visą Nemuno salą nuskambėjo grupės „Rondo“ akordai, be kurios turbūt neįsivaizduojamas joks giminės susitikimas,

Po šio pasirodymo dalyvius linksmina „16 Hz“, Vytauto Šiškausko, Katažinos, „Pop Ladies“, „Biplan“ ir Donato Montvydo pasirodymai, pažadėję palaikyti gerą svečių nuotaiką iki pat vėlumos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)