Dvi „šventos“ dienos per metus

A. Ivanauskas-Fara pasakoja, kad su plačiu giminės ratu susėsti prie bendro stalo yra „šventas“ reikalas du kartus per metus: Kalėdas ir Velykas.

„Gaila, kad mano tėtis iškeliavo į aną pasaulį, kai man suėjo 18 metų, lygiai tą pačią dieną mano gimtadienis. Po to kažkaip su giminėmis iš tėvelio pusės susitinkame tik lapkričio pirmą arba antrą dieną, pasikalbame, kad būtų gerai kartu sudalyvauti, pasakome „būtinai“ ir viskas“, – pasakoja atlikėjas.

Vaikų neatitolina net didelis atstumas

Dažnai su didele šeima nuotraukose matomas A. Ivanauskas paaiškina, kad su artimiausias giminaičiais situacija šiek tiek kitokia – susitinka dažniau, tačiau iššūkių kelia atstumas.

Pasirodo, visi vaikai gyvena užsienyje arba daug keliauja. Visgi atlikėjas užsiminė, kad susikraus lagaminus ir keliaus aplankyti – vandenynai su šeima neišskirs.

„Vyriausias sūnus – marketingo genijus, persikėlė gyventi į Honkongą su šeima, nes jo darbas yra susijęs Amerika, Kinija, Japonija. Dukros šeima turi verslą Barselonoje, ji dabar rugsėjo mėnesį išvažiuoja. Jauniausias sūnus Benas muzikos prodiuseris, dirba su Beatrich.

Jie pasirašė dar vieną kontraktą su amerikiečiais, šie paprašė, kad atvyktų dirbti bei paruošti projektą studijoje Los Andžele. Rugsėjo antroje pusėje išskrenda ir jie. Gauna tokią vizą, su kuria gali pasikviesti (ne darbui) tėvus, brolius, seseris.

Reikės dabar pas vieną į Honkongą, pas kitą – į Los Andželą, po to į Barseloną skristi. Bet, kol visi dar vietoje, pažadėjo, kad šeštadienį ateis, galbūt pavyks ir mums tokį mažiuką stalelį turėti“, – šypsodamasis sakė A. Ivanauskas.

Paruošė specialią programą

Jo nuomone, giminių festivalio iniciatyva siejasi tik su teigiamomis emocijomis. Dėl šios priežasties grupė „Rondo“ sukūrė specialią programą šeštadienio pasirodymui.

„Tai festivalis, kuris vienija. Tai labai teisinga. Giminių susibūrimas yra geranoriškas festivalis, kur nėra pykčių, tik giminės susirenka pasilinksminti. Atlikėjai labai gerai žinomi, mes su „Rondo“ paruošėme ir specialią programą, kad kiekvienas surastų mėgstamą dainą. Nebus lyrikos ir pergyvenimo“, – pažadėjo atlikėjas.

Idėja kilo dėl populiaraus pasakymo

Viena iš festivalio kuratorių, Jurgita Brazauskaitė pasakoja, kad renginio idėją įkvėpė pasakymas, jog Lietuva – giminių kraštas.

Kaunas

„Taip kilo idėja visas gimines suburti į vieną vietą. Dažnai skundžiamės, kad turime labai daug giminaičių, bet nesugebame susiorganizuoti, pritrūksta energijos arba kitų dalykų. Tai yra proga sujungti skirtingas kartas. Laukiame ir senelių, ir anūkų, ir tetų, ir dėdžių. Tai vieta, kur galima smagiai praleisti laiką, iš naujo pajusti bendrumo jausmą, renginys ir šeimai, ir bendruomenėms – mažoms ir didelėms“, – DELFI TV laidoje kalbėjo J. Brazauskaitė.

Renginyje taip pat pasirodys Donatas Montvydas, Katažina Zvonkuvienė, Pop Ladies, Vytautas Šiškauskas, grupė „16 Hz”.

DELFI primena, kad festivalio dalyviams sinoptikai turi gerų žinių. Šeštadienis žadamas tikrai šiltas. Diena primins vasarą - termometro stulpelis Kaune kils iki 25 laipsnių šilumos, kritulių nenumatoma, vėjas bus silpnas.

Lietuvos giminių festivalis kviečia susitikti artimuosius, seniai matytus giminaičius rugsėjo 8 d. Kaune, Nemuno saloje. Visą dieną koncertai ir pramogos šeimoms ir vaikams – nemokamai. Susipažinti su renginio programa galite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)