Sekant rinkimuose dalyvaujančių giminių istorijas, galima pastebėti, kad emigracijos tendencija palietė ne vieną, tačiau tikrai ne visus išskyrė. Viena festivalio dalyvių, Erika Vžesniauskienė iš Burgių giminės įsitikinusi, kad emigracija stipriai nutraukinėja giminaičių ryšius, tad juos išsaugoti prireikia daugiau pastangų.

„Pastebiu, kad palaikyti artimesnius ryšius trukdo tai, kad mažai kas ryžtasi būti giminių susitikimo organizatoriais. Bet juk ir taip turime mažai Lietuvos, todėl turime būti kartu, vieningi. Man tai – labai svarbu ir norėčiau, kad būtų svarbu visiems“, – atvirauja Burgių giminės atstovė.

Neatmetama, kad toks renginys galėtų tapti tęstiniu, tradiciniu Kauno festivaliu. Oficialaus festivalio rėmėjo, bendrovės „Volfas Engelman“ vadovo Mariaus Horbačausko teigimu, šalies centre įsikūręs miestas – puiki vieta kartą per metus sukviesti visas šalies gimines.

„Giminių festivalį vertiname kaip teisingą ambiciją Kaune sukurti naują tradiciją – didžiulį kasmetinį miesto renginį, kuris suburtų žmones, gimines iš visos Lietuvos ir išsibarsčiusius užsienyje. Vilnius turi Kaziuko mugę, Klaipėda turi Jūros šventę, tad palaikome idėją, kad Kaunui, esančiam Lietuvos širdyje, šalies centre, reikia turėti savo šventę. Tai yra gera lokacija burti gimines, su kuriais, tikėtina, per retai susitinkame“, – pažymi M. Horbačauskas.

„Giminių festivalio“ mecenatas, įmonių grupės „Norfa“ savininkas Dainius Dundulis mano, kad didelė giminės svarba Lietuvai būdinga jau nuo seno. „Norime, kad ši svarba ir toliau išliktų tokia didelė. Prisidėdami prie projekto, tikime, kad taip padėsime tradicijoms išlikti kuo ilgiau“, – teigia D. Dundulis.

Giminių festivalyje pasirodys skirtingo amžiaus žmonių mėgstami lietuvių atlikėjai – grupės „Rondo“, „Biplan“, dainininkai Vytautas Šiškauskas, Donatas Montvydas, Katažina ir „Pop Ladies“ bei kiti. Festivalyje vyks Giminių protų kovos su Robertu Petrausku, vaikams pasirodymą surengs Kakė Makė, veiks jos vardo batutų parkas, pramoginės ir sportinės varžybos, skirtos tiek šeimoms, tiek giminėms. Visos pramogos ir koncertai nemokami.

Giminių rinkimuose dalyvauja per 20 lietuvių giminių. Daugiausiai palaikymo balsų sulaukusi giminė turės galimybę „Volfas Engelman Studijoje“ išsivirti savo giminės gėrimą ir gaus 1000 eurų vertės dovanų čekį pirkiniams „Norfa“ parduotuvių tinkle.

DELFI direktorius Vytautas Benokraitis džiaugiasi, kad „Giminių festivalis“ suburs skirtingų kartų žmones, kurie įsitikins, kiek daug bendro turi tarpusavyje. „Kviečiame visus dalyvauti ir pasijusti didelės bendruomenės dalimi. Kiekviena giminė turi savitą istoriją – nepamirškime jų ir dalinkimės jomis“, – sako DELFI vadovas.

Festivalio programa giminėms ir šeimoms: www.g2018.lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)