Rugsėjo 8-ąją Kauno Nemuno saloje vyks nemokamas koncertų, įvairiausių veiklų ir pramogų gausus renginys „Lietuvos giminių festivalis“. Besiruošdami šventei joje dalyvausiantys atlikėjai Katažina Zvonkuvienė ir Donatas Montvydas papasakojo, kaip sutaria su savo giminaičiais.

K. Zvonkuvienė: supranti, ką reikia vertinti labiausiai

Dvynukus auginanti K. Zvonkuvienė papasakojo, kad džiaugiasi, jog artimiausi žmonės dabar gyvena šalia.

„Aš esu visiškai priklausoma nuo artimųjų ir giminių. Esu iš didelės šeimos. Mes trys sesės, todėl augau penkių žmonių šeimoje. Buvau pats mažiausias vaikas, jauniausioji sesuo, kuri buvo lepinama dėmesiu, manimi visada rūpinosi visi ir auklėjo, stengėsi „įskiepyti“ tik pačias geriausias savybes. Giminių ryšys man yra ypatingas. Tėčio, deja, jau neturiu, tačiau mama iš mūsų gimtojo kaimo persikėlė į miestą, tad dabar palaikome dar artimesnį ryšį“, – atviro moteris.

Visgi K. Zvonkuvienė sutinka, kad ne su visa gimine pavyksta palaikyti artimą ryšį.

„Kai visos išvažiavome studijuoti, aišku, retokai beaplankydavome tėvus, dabar dažniau matomės arba mama aplanko anūkus, prikepa kotletų, nes jie labiausiai mėgsta būtent močiutės.

Yra dvi sesės, iš kurių viena gyvena Rusijoje, su kuria gana retai pasimatome, bet kita yra kaip mano antroji ranka, neįsivaizduoju, ką be jos daryčiau ir kaip gyvenčiau. Kai paaugome, atrodo, kad tas ryšys dar labiau suartėjo. Galbūt atsiranda suvokimas, kad tai tavo patys svarbiausi žmonės. Juolab, kai sukuri šeimą, brandesniame amžiuje supranti, koks yra gyvenimas ir ką labiausiai jame reikia vertinti – tai šeimą ir artimuosius. Tai jie neišduos, palaikys, visada bus šalia, ar gera, ar bloga, ar linksma, ar liūdna“, – atviravo atlikėja.

Donato Montvydo planus koreguoja laiko stygius

Taip pat savo šeimą jau sukūręs dainininkas D. Montvydas susiduria su kitomis problemomis. Laiko trūkumas planus ne visada pakeičia taip, kaip norėtųsi.

„Šiais laikais žmonės bėga, lekia daug galvodami apie savo savirealizaciją, apie tai, kaip pagerinti savo gerbūvį. Apskritai, gyvenime kartais atrodo, kad praradai ryšį ne tik su gimine, bet net aukoji ir savo laiką su šeima.

Linkstu prie to, kad tas pasaulis toks, jog laiko pabuvimui kartu, atrodo, vis mažiau ir šeimos rate. Bent mano atveju giminės pasidarė toks netgi retas dalykas. Bendravimas kažkaip blėsta, jauti, kad prioritetai kažkur kitur“, – teigia atlikėjas.

D. Montvydo situacija kiek kitokia – atlikėjas augo Vilniuje, todėl visuomet buvo tas, kuris turi lankyti kitur Lietuvoje gyvenančius giminaičius, o tai nutinka ne dažniau nei įprasta – laiko tarpsnius dainininkas skaičiuoja ne mėnesiais, o metais.

„Aš jaučiu, kad kartais dėl to net pačiam stinga entuziazmo ir energijos kažką suorganizuoti, tam reikia daug laiko ir finansų, todėl tokias šventes aš labai palaikau. Tereikia parašyti pusbroliams ir pusseserėms, nuvažiuoti ir pašvęsti, bent pakalbėti apie tai, kaip praėjo metai.

Mano atveju, aš turiu labai gerų pusbrolių ir pusseserių, bet jie gyvena ne Vilniuje. Kad su jais susitikčiau, reikia važiuoti specialiai per kokias nors metines arba jubiliejus, bet tai nutinka kartą ar du kartus per metus.

Mano akimis, tokie festivaliai yra labai gerai – už tave viskas padaryta, yra proga susitikti ir pabendrauti“, – kviečia D. Montvydas.

Renginyje taip pat pasirodys Rondo, Pop ladies, Vytautas Šiškauskas ir kiti atlikėjai.

Lietuvos giminių festivalis kviečia susitikti artimuosius, seniai matytus giminaičius rugsėjo 8 d. Kaune, Nemuno saloje. Visą dieną koncertai ir pramogos šeimoms ir vaikams – nemokamai. Rezervuoti stalą giminei ir dalyvauti Šauniausios giminės rinkimuose, susipažinti su renginio programa galite ČIA.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)