1. Reguliariai tikrinkite padangas

Net ir nedidelis įtrūkimas, guzas ar įstrigusi detalė padangoje gali pridaryti nemažai rūpesčių ar netgi sukelti pavojų, ypač, kai keliaujate užmiesčio keliais ar automagistralėmis. Būtent dėl to nereikėtų apleisti automobilio padangų ir taip savo saugumo atiduoti į sėkmės rankas. Bent retkarčiais reikėtų nuodugniai apžiūrėti padangas bei įsitikinti, ar jos nėra pažeistos. Sprogusi padanga gali tapti ne tik eismo įvykio priežastimi, tačiau ir lemti nemažus automobilio kėbulo ir net techninius gedimus.

2. Patikrinkite alyvos lygį

Automobilio alyva yra itin svarbi eksploatacinė medžiaga, kuri sumažina trintį variklio viduje. Tikriausiai kiekvienas vairuotojas supranta, kad kuo mažesnė trintis, tuo mažesnė techninių gedimų tikimybė. Vis dėlto, neretai vairuotojai pamiršta ne tik patikrinti alyvos lygį variklyje, tačiau ir apskritai ją pakeisti. Inžinieriai įspėja, kad toks aplaidumas gali kaip reikiant patuštinti piniginę, mat alyvos trūkumas ar pasenusi alyva neleidžia varikliui dirbti sklandžiai, o tai turi įtakos įvairiems gedimams.

3. Prisiminkite oro filtrą

Oro filtras yra itin svarbus kiekvieno automobilio komponentas, kurio negalima pamiršti pakeisti. Būtent oro filtras padeda sulaikyti nešvarumus ir nedideles daleles iš oro, kad šios nepatektų į variklio vidų ir netaptų itin brangaus variklio remonto priežastimi.

4. Skysčiai svarbūs ir automobiliui

Sklandžiam automobilio veikimui svarbi ne tik variklio alyva, tačiau ir kiti eksploataciniai skysčiai. Tam, kad automobilis nekeltų rūpesčių svarbu pasirūpinti transmisijos alyva, stabdžių, vairo stiprintuvo ir aušinimo skysčiais. Svarbu ne tik patikrinti ar jų lygis nėra mažesnis nei tai yra numatęs gamintojas, tačiau ir nuolat apžiūrėti jų rezervuarus bei įsitikinti, kad neatsirado nuotėkis. Eksploatacinių skysčių lygį patariama patikrinti kas kelias savaites, o transmisijos alyvą keisti tokiu intervalu, kaip tai nurodė gamintojas. Išsiugdykite įprotį nuolat pasižvalgyti po variklio gaubtu bei laiku keisti reikiamus skysčius, mat būtent taip užtikrinsite, kad jūsų automobiliui niekada nieko netrūktų.

Automobilis

5. Atlikite net ir nedidelius remonto darbus

Jei pastebėjote atsiradusį nedidelį trūkumą jokiais būdais nenumokite į jį ranka, kad ir koks mažas jis būtų. Net ir nedidelis pažeidimas, įtrūkimas ar gedimas gali turėti įtakos, kitų automobilio agregatų veikimui bei lemti daug brangiau sutaisomus gedimus ateityje.

Ne ką mažiau svarbu palaikyti ir tinkamą automobilio švarą. Norimą išlaikyti transporto priemonę reikėtų reguliariai ne tik nuplauti iš išorės, tačiau ir išvalyti iš vidaus. Pasirūpinus, kad automobilis būtų švarus, patariama bent 3-4 kartus per metus atlikti ir vaškavimo darbus. Tinkamai vašku padengtas automobilio kėbulas bus atsparesnis aplinkos poveikiui, todėl ilgainiui kėbulo būklė išliks mažiau pakitusi. Atėjus žiemai, ar prasidėjus kelių barstymo sezonui, palaikyti tinkamą automobilio švarą yra dar svarbiau, mat ant kelio barstomos druskos graužia metalą, o dėl to automobilio kėbulą greičiau pažeidžia rūdys.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)