Išlieka ištikimi Bavarijos gamintojams

Skelbimų portalo „Autoplius.lt“ Artūras Mizeras teigė, kad Lietuvos vairuotojai šiemet, kaip ir ankstesniais metais, išlieka lojalūs vokiškiems premium segmento automobiliams. Anot jo, neretai, turėdami tam tikrą biudžetą lietuviai renkasi geriau senesnius, tačiau aukštesnio segmento, dažniausiai didžiųjų vokiečių gamintojų, automobilius.

„Portalo duomenimis, šiemet populiariausiųjų modelių penketuką sudarė „Audi A6“, 3 ir 5 serijos BMW, „Volvo XC60“, bei „Opel Astra“. Jis labai panašus į ankstesnių metų, tačiau būtent „Volvo“ yra tas gamintojas, kurio automobilių daugėja. Panašu, kad pirkėjai šiais automobiliais pasitiki vis labiau, kokybine prasme prilygina įsitvirtinusiems vokiečiams“, – aiškino A. Mizeras.

Specialistas atkreipė dėmesį, kad modelių dvidešimtuke beveik visas vietas užima Europos gamintojų automobiliai, išimtis – „Toyota Avensis“.

„Tai galime aiškinti tiek tradicija, tiek tuo, kad šių naudotų automobilių pasiūla vakarų rinkose, iš kurių į Lietuvą atkeliauja automobiliai, yra pati didžiausia. Jie vairuotojams gerai pažįstami, komfortiški, pasižymi geresne išliekamąja verte, didesnis ir atsarginių dalių pasirinkimas.

Daugiau besidominčių premium modeliais

Įdomią tendenciją stebėjome karantino metu – kovo, balandžio ir gegužės mėnesiais. Nors tuo metu bendra automobilių paklausa sumažėjo, tačiau susidomėjimas prabangesniais, 5-10 metų senumo BMW, „Audi“ ar net „Porsche“ automobiliais išliko panašus, o vėliau net paaugo. „Autoplius.lt“ duomenimis, pavasarį labiausiai krito mažesnių, ekonominės klasės automobilių paklausa – pvz., tam tikrų „Renault“, „Toyota“ modelių“, – įžvalgomis dalinosi skelbimų portalo „Autoplius.lt vadovas.

A. Mizeras aiškino, kad žvelgiant plačiau, šiuo metu Lietuvos automobilių rinkoje pastebimas šioks toks parduodamų automobilių stygius. Anot jo, nors susidomėjimas bei automobilių ieškančiųjų žmonių skaičius yra panašus, kaip ir pernai, pasirinkimo yra kiek mažiau. Todėl norint automobilį parduoti, dabar tą padaryti yra lengviau.

Populiariausi parduotų / pirktų naudotų automobilių modeliai:

Šiuo metu „Delfi“ portale vyksta unikalūs rinkimai, kurių metu renkamas „Lietuvos automobilis 2020“. Kiekvienas portalo skaitytojas gali ne tik atiduoti savo balsą už patikusius modelius, bet taip pat ir registruoti savo automobilį bei pretenduoti, kad būtent jo automobilis būtų pripažintas šių metų Lietuvos automobiliu. Negana to, pripažintų modelių savininkų laukia „Bosch“, „Openauto“ ir „Dekarbon“ partnerių prizai. Daugiau informacijos apie rinkimus galite rasti čia.

Registruoti savo automobilį bei balsuoti už favoritus galite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (84)