Ladakalnis

Aukštaitijos nacionaliniame parke esantis Ladakalnis – kone 200 metrų virš jūros lygio stūksantis kalnas, nuo kurio žvelgiant matosi 6 ežerai. Šio lankomo objekto pavadinimas, manoma, susijęs su baltų gyvybės deive Lada, kuriai buvo aukojamos aukos. Ant kalno yra įrengta apžvalgos aikštelė, šalia driekiasi ir ąžuolų alėja, skirta visiems Lietuvos prezidentams.

Adresas: Papiliakalnė, Ignalinos r.

Ladakalnis

Mindūnų apžvalgos bokštas

Antras aukščiausias visoje Lietuvoje, turintis sraigtinius laiptus ir suteikiantis galimybę apžvelgti įspūdingą panoramą – toks yra Mindūnų apžvalgos bokštas. Pastarasis kyla viršun 36 metrus, o į jį užlipusieji gali vaikščioti virš medžių viršūnių. Nuo bokšto atsiveria didžiausio Lietuvoje Labanoro regioninio parko panorama.

Adresas: Muziejaus g., Mindūnai, Molėtų r.

Mindūnų apžvalgos bokštas

Stelmužės ąžuolas

Seniausias medis Lietuvoje – toks titulas tenka storajam Stelmužės ąžuolui. Šis medis yra apipintas legendų: štai sakoma, kad anksčiau prie ąžuolo šaknų būdavo deginami aukurai ir aukojama dievams.

Skaičiuojama, kad storajam medžio kamienui apglėbti reikalingi 8-9 vyrai, o ąžuolo aukštis siekia kone 20 metrų.

Adresas: Ąžuolo g. 16, Stelmužė

Stelmužės ąžuolas - 1500 metų

Alaušo ežeras

Keliaujant Aukštaitijoje, nevalia praleisti progos pasigoržėti ežerais. Vienas tokių ežerų, savo gražiu kraštovaizdžiu traukiantis akį, yra Alaušo ežeras. Jis yra Utenos krašte ir laikomas dešimtu pagal dydį ežeru Lietuvoje.

Aukštaitijos traukos centru vasarą tampantis Alaušas yra švarus ir žuvingas, todėl vertas pamatyti.

Adresas: Sudeikiai, Utenos r.

Alaušo ežeras

Zarasų apžvalgos ratas

Vienas įspūdingiausių Zarasų krašto objektų – šiame mieste esantis apžvalgos ratas. Tai yra unikalus, analogo šalyje neturintis architektūros statinys.

Užlipusiems ant apžvalgos rato atsiveria Zaraso ežero panorama. Nusileidus galima pasivaikščioti ežero pakrante ar prisėsti ant suolelių.

Adresas: D. Bukonto g. 11B, Zarasai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)