1. Karšuvos žiedas

Tauragės apskrityje rasite 7 dviratininkams pritaikytus maršrutus ir galybę lankytinų vietų kelionei paįvairinti. Trumpiausias maršrutas vingiuoja 9 kilometrus palei Imsrę, Mituvą ir Nemuną, ilgiausias – Karšuvos žiedas – tęsiasi 274 kilometrus. Jis prasideda nuo Jurbarko krašto muziejaus, driekiasi per Pagėgius, Tauragę ir Šilalę.

Važiuodami šiuo maršrutu galėsite pasigrožėti Vilkyškių urbanistiniu draustiniu, aplankyti Jurbarko krašto muziejų, Vinco Grybo memorialinį muziejų, Martyno Jankaus muziejų ir Mažosios Lietuvos paveiksmų sodą bei daugelį kitų lankytinų vietų.

Karšuvos žiedas

Daugiau informacijos rasite čia.

2. Maironio kelias padubysiu

Dubysa laikoma viena gražiausių Lietuvos upių. Būtent prie jos garsus Lietuvos poetas Maironis sėmėsi įkvėpimo. Šiemet Dubysos regioniniame parke atidarytas „Maironio takas padubysiu“. Takas leidžia grožėtis Dubysos regioniniu parku, upių Luknės ir Lelykos slėniais. Čia yra įrengti informaciniai stendai, lieptai per upes, taip pat pastatytas nedidelis medinis apžvalgos bokštas. 13 km ilgio trasa, tinkanti ir pėstiesiems, ir dviratininkams prasideda nuo Dubysos regioninio parko Lankytojų centro Kaulakiuose, tęsiasi iki Betygalos.

Maironio kelias padubysiu

Daugiau informacijos rasite čia.

3. Alytus – Varėna („Olita – Orany“)

Dviračiu geležinkelio bėgiais – toks yra šis maršrutas. Maršrutas saugo nepaprastą krašto istoriją. XIX a. pab. stiprinant vakarinę Rusijos imperijos sieną įtvirtinti miestai prie Nemuno – Kaunas, Alytus, Gardinas. O 1895 m. nutiesta geležinkelio atkarpa nuo Varėnos stoties iki Poteronių Alytaus rajone. Tuo pačiu metu pradėta geležinkelio atšakos statyba priešinga kryptimi – iš Gardino į Alytų pro Augustavą, Suvalkus, Šeštokus.

Iš Varėnos ir Gardino atvestas atšakas sujungė 1899 m. pastatytas geležinkelio tiltas per Nemuną. Tačiau Pirmojo pasaulinio karo metu, besitraukianti rusų kariuomenė susprogdino geležinkelio tiltą. Nelikus tilto atšaka į Varėną ilgainiui liko apleista ir buvo išardyta. 1997 m. išardyta ir per Alytaus miestą ėjusi atkarpa, o senoji stotis uždaryta. Jos vietoje nutiestas Sveikatos (pėsčiųjų ir dviratininkų) takas.

Alytus – Varėna („Olita – Orany“)

Daugiau informacijos rasite čia.

4. Veprių meteorito krateris

Prieš 165 milijonus metų žemę sudrebino 6,9 balo drebėjimas, kurį sukėlė dabartinėje Veprių seniūnijoje (Ukmergės r.) nusileidęs 320 m diametro meteoritas. Smūgio būta tokio stipraus, kad ugnis Lietuvos teritorijoje sunaikino viską, kas buvo gyva, o toje vietoje atsirado 550 metrų gylio ir 8 kilometrų diametro krateris, užimantis daugiau nei 50 kvadratinių kilometrų. Šiuo metu krateris palaidotas po 200 m nuosėdų sluoksniu, todėl tiesiogiai jo pamatyti negalima, tačiau jį galima apvažiuoti - kraterį skrodžia ir veja dviračių trasos, tinkamos ir mažiau patyrusiems ir ilgesnius maršrutus mėgstantiems dviratininkams. Trumpiausia trasa – 24 kilometrų ilgio, ilgiausia – 50.

Veprių meteorito krateris

Daugiau informacijos rasite čia.

5. Pajūrio dviračių trasa

Pajūrio dviračių trasą sudaro 3 skirtingos atkarpos, kurių bendrasis ilgis yra 216 km. Pradėjus kelionę Klaipėdoje, galima rinktis vieną iš trijų trasos atkarpų – nuo Klaipėdos iki Nidos, iki Latvijos sienos arba pamariu iki Rusnės. Pirmasis maršrutas tęsiasi 52 kilometrus, antrasis – 49, o trečiasis skirtas ištvermingesniems. Jo ilgis – 115 kilometrų.

Pajūrio dviračių trasa

Daugiau informacijos rasite čia.

6. Aplink Platelių ežerą

Plateliai ir jų apylinkės garsėja daugybe lankytinų objektų – čia galima rasti branduolinių raketų bazę, Užgavėnių muziejų ir dvarą, tikrą jachtklubą ir netgi kryžių ežero dugne, kurį pamatyti galima panėrus su specialia nardymo įranga arba irstantis skaidriomis valtimis. Tačiau ar žinojote, kad aplink šį nedidelį ežerą sukasi 24 kilometrų ilgio žiedinis dviračių takas? Šokite ant dviračių ir išbandykite ne tik kaip juo rieda dviratis, bet ir pasinerkite į pakeliui laukiančius nuotykius.

Aplink Platelių ežerą

Daugiau informacijos rasite čia.

7. Naujas maršrutas Kaišiadorių apylinkėse

Kaišiadorių turizmo ir verslo informacijos centras šiemet pristatė naujutėlaitį dviračių maršrutą. Jo ilgis – 17 kilometrų. Maršrutas prasideda ir baigiasi Žiežmariuose ir išsiskiria nuostabiais kraštovaizdžiais. Pakeliui – Mūro Strėvininkų piliakalnis, Bačkonių mažoji hidrojėgainė su vandens kriokliais, Oginskių dvaro rūmai, Žiežmarių dvaras ir vietinės kavinukės bei krautuvėlės.

Naujas maršrutas Kaišiadorių apylinkėse

Daugiau informacijos rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)