Klaipėda

1. Klaipėdos molas ir Melnragės parkas
I Melnragės paplūdimys ir Šiaurinis molas

Tai puiki vieta nuostabiems rudeniniams Klaipėdos saulėlydžiams. Čia lankytojų laukia visiškai naujai atidarytas pėsčiųjų takas, vaikų žaidimo aikštelės, poilsio zonos su vaizdu į jūrą. O dar kaip smagu prie molo per uraganus, kuomet visi klaipėdiečiai ir svečiai skuba prie jūros nepaprastiems vaizdams ir pojūčiams! Tuomet tai tampa vieta, kurioje gali pajusti tikrą jūros jėgą.
2. Bastioniniai įtvirtinimai (Jono kalnelis)
Jono kalnelis

Naujai po rekonstrukcijos atsivėrusioje erdvėje laukia ne tik malonus pasivaikščiojimas, bet ir vandens pramogos, fontanas. Šalia veikia menininkų erdvė KUFA, kurioje vyksta įvairiausi koncertai, rodomas kinas.
3. Piliavietė
Pilies uostelis

Čia jūsų laukia „Pilies“ ir „39/45“ muziejai, o aplink esančiame Pilies uostelyje galima susipažinti su nauja P. Lindenau ekspozicija, pasukamu grandinių tilteliu ir kruizinių laivų terminalu, kur galima jaukiai stebėti išplaukiančius ir atplaukiančius laivus. Išalkusieji gali stabtelėti kavinėse ir restoranuose su vaizdu į vandenį, o taip pat išmėginti ir naują restoraną „La Marina“.
4. Rudeninis skulptūrų parkas
Skulptūrų parkas

Jame laukia ir skulptūros, ir daug rudeninių lapų – kaip tik tai, ko reikia rudeninei fotosesijai arba tyliam lapų kritimo stebėjimui ir klausymui.
5. Smiltynė
Delfinariumas

Joje galima išmėginti orientacines trasas, pirtis ant jūros kranto ir, žinoma, aplankyti Jūrų muziejų ir „Delfinariumą“.

Neringa

6. „Raganų kalno“ medinių skulptūrų ekspozicija Juodkrantėje
Raganų kalnas

Šioje po dangumi įrengtoje ekspozicijoje stovi daugiau nei 80 skulptūrų, vaizduojančių pasakų ir legendų veikėjus.
7. Pažintinis takas Naglių gamtiniame rezervate
Naglių takas

Čia galima pamatyti Pilkąsias, dar vadinamas Mirusiomis, kopas, užpustytas buvusio Naglių kaimo vietas ir po smėliu palaidotus šimtamečius miškų dirvožemius.
8. Preilos (Menininkų) kopa
Preilos kopa

Tai naujas objektas Neringoje, atvertas lankytojams dar šią vasarą. Nuo 53 metrų aukščio kopos atsiveria nuostabios Baltijos jūros, marių, pušynų panoramos.
9. Nidos švyturys
Nidos švyturys

Po II Pasaulio karo ant Urbo kalno vietoj buvusio senojo buvo pastatytas modernus gelžbetonio bokšto formos švyturys. Nuo 29,3 metrų aukščio švyturio atsiveria įspūdingos Kuršių nerijos, jūros ir marių panoramos. Spalio 1–17 dienomis švyturys yra atviras lankytojams ketvirtadieniais 12:00-15:00 ir šeštadieniais 12:00-17:00 val.
10. Parnidžio kopa su saulės laikrodžiu
Parnidžio kopa

Astronominiu požiūriu Parnidžio kopa – ideali vieta saulės laikrodžiui. Tik iš čia matosi, kaip saulė pateka iš vandens ir į vandenį nugrimzta: iš marių – į jūrą.

Palanga

11. Pasivaikščiojimas pajūriu
Saulėlydis Palangoje

Drąsiausi dar tikrai gali maudytis, o kopose esant šiltesniems orams dar puikiausiai galima degintis. Kam vis tik šalta maudytis, galima apsilankyti Palangos baseine ir SPA centruose.
12. Birutės parkas
Birutės parkas Palangoje

Birutės parkas vadinamas Palangos perlu. Jis įkurtas buvusio šventojo Birutės miško ir Birutės kalno teritorijoje, o peizažinio plano parko projektas sukurtas garsaus prancūzų architekto Eduardo Fransua Andrė, grafų Tiškevičių užsakymu.
13. Šventosios pajūris
Šventoji

Rudenį išties verta palydėti saulę nuostabiame Šventosios pajūryje, aplankant skulptūrą „Žvejo dukros“.
14. Palangos švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų bažnyčia
Palangos bažnyčia

Iš bažnyčios apžvalgos aikštelės galima pasigėrėti rudenėjančios Palangos vaizdais.
15. Palangos dviračių takai

Mėgstantys aktyvų poilsį, gali pasivažinėti Palangos dviračių takais.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)