Kernavė

Vos už 35 kilometrų nuo Vilniaus esanti Kernavė – vienos dienos išvykai tinkanti lankytina vieta. Čia ne tik galima pasisemti istorinių žinių, bet ir praleisti laiką aktyviai.

Visų pirma, ką reikėtų pamatyti Kernavėje, – piliakalniai. Į jų viršūnes veda daugybė laiptelių, tačiau pastangos atsiperka – mat atsiveria užburiantys vaizdai: matyti slėniai, kiti piliakalniai ir tolimas horizontas.

Nuvykus į Kernavę, taip pat reikėtų aplankyti ir viduramžių miesto fragmentą – trijų sodybų kompleksą, kurio statybai naudotas tik kirvis.

Neaplenkite ir Baltojo kalno tako. Jis driekiasi kone 3 kilometrus, vingiuoja miško takeliais. Tai yra puikus būdas ne tik aktyviai praleisti laiką, bet ir pasigrožėti rudenėjančia gamta.

Varnikų pažintinis takas

Neįprastas ir įdomus – toks yra Varnikų pažintinis takas, esantis Trakų rajone.

Žygiuojant Varnikų pažintiniu taku galite išvysti sunkiai prieinamas pelkės vietas, daugiau nei šimtą metų skaičiuojančius medžius, retus augalus. Medinėmis lentelėmis grįstas takelis atveda į pievą, kuri – apsupta dviejų ežerų.

Varnikų pažintinis takas

Takas driekiasi apie 3,5 kilometro ir yra lengvai įveikiamas, todėl yra tinkamas keliauti su šeima. Tiesa, šiuo pažintiniu taku galima keliauti ir dviračiais, ir pėsčiomis.

Dūkštos pažintinis takas

Netoli Vilniaus, Neries regioniniame pake, vingiuoja kone 5 kilometrų ilgio Dūkštos pažintinis takas, kuris driekiasi abipus Dūkštos upelio.

Šis pažintinis takas pristatomas kaip sudėtingas įveikti ir reikalaujantis daug fizinių jėgų – mat jis išsidėstęs skirtingame aukštyje, todėl vaikščiotojams tenka įveikti ne vieną laiptelį.

Dūkštos pažintinis takas

Dūkštos pažintinį taką supa miškingas slėnis, kuriame slepiasi ir storiausias ąžuolas, taip pat keliautojai viso žygio metu gali gėrėtis upelio almėjimo garsais.

Dviračių žygis

Minėtame regioniniame galima ne tik keliauti pėsčiomis, bet ir važiuoti dviračiais.

25 kilometrų žiedinis maršrutas vingiuoja miško keliukais, žvyrkeliu ir važiuojamąja kelio dalimi. Kadangi dviračių trasa driekiasi žiedu, pradėti kelionę galima bet kurioje jos dalyje.

Dviračiai

Dviračių žygį paįvairins sustoti kviečiantys lankytini objektai: Baržuolės stovyklavietė, pušis „Raganos šluota“, Panerių dvaro sodybos fragmentai, užkeiktų vestuvių akmenys, Purvės rėva ir Pinyklos mitologinis draustinis.

Skaičiuojama, kad šią trasą dviračiais įveiksite per 5 valandas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)