Ūla ir Merkys

Jei keliauti baidarėmis pasirinksite Dzūkiją, jums neabejotinai bus pasiūlyta plaukti Ūla – tikru Dzūkijos pasididžiavimu.

Ji, puikiai tinkanti vandens turizmui, pasižymi itin šaltu vandeniu – mat upę atšaldo daugybė šaltinių. Taip pat Ūla yra vingiuota, gausi kilpomis, veržli. Plaukti Ūla baidarėmis – tikrų tikriausias iššūkis.

Plaukiant Ūla yra matyti skardžiai, kilpos, atodangos, į upę suvirtę medžiai.

Kita Dzūkijoje čiurlenanti upė pasižymi skaidriu, neužterštu vandeniu, miškingomis pakrantėmis. Merkys, lyginant su Ūla, daug ramesnis – tėkmė lėta, nėra kliūčių. Ši upė tinka išvykai su šeima.

Plaukimas baidarėmis

Minija

Vaizdingiausiu baidarių maršrutu Žemaitijoje be konkurencijos laikomas Minijos upės ruožas Aleksandravas-Kartena, besitęsiantis 24 kilometrus.

Pramogautojai minėtoje atkarpoje turi galimybę pamatyti Dyburių atodangą, Šilpelkės pažintinį taką, Dauginčių piliakalnį, vadinamąją Lietuvos Šveicariją, Kartenos piliakalnį bei Kartenos lurdą.

Tiesa, pirmąkart sėdantiems į baidarę šio maršruto rinktis nepatartina – tai patirties reikalaujanti kelionė.

Paprastesni, bet populiarūs Minijos upės baidarių maršrutai yra šie: Cigonaliai-Kartena, Dauginčiai-Kartena, Kartena-Raguviškiai.

Baidarė

Kiauna ir Žeimena

Aukštaitijos nacionalinio parko atstovas teigė, kad parko teritorijoje dažniausiai renkamasi plaukti Kiauna ir Žeimena.

Kiauna yra siaura, srauni ir vingiuota upė, apsupta kaimelių. Plaukiantieji šia upe galės pažvelgti į Labanoro sengirę, išvysti nuolat besikeičiančius miškus.

Žeimena, priešingai nei Kiauna, yra ramesnė, plaukimas Žeimena – lengvesnis. Upė yra tokia skaidri, kad keliautojai gali pažvelgti tiesiai į povandeninį gyvenimą.

Baidarė

Vilnelė

Baidarių nuotykis Vilnele – tai puikus pasirinkimas šeimoms su vaikais. Vilnelė nėra gili upė, todėl baidarei netyčia apvirtus, lengva atsistoti.

Vilnelės upės slėnis išsiskiria stačiais skardžiais ir atodangomis, griovomis ir plačiomis terasomis. Plaukiant Vilnele, matyti ir Pūčkorių atodanga.

Tiesa, galima rinktis skirtingus, Vilnelės upėje esančius, baidarių maršrutus, kurie skiriasi kilometrų skaičiumi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (22)