Čepkelių mokomasis takas

Pažintį su Čepkeliais reikėtų pradėti Marcinkonyse – viename didžiausių Lietuvos kaimų, kuriame įsikūręs Čepkelių rezervato lankytojų centras. Čepkelių mokomasis takas vingiuoja vos pusantro kilometro, tačiau vaizdai, regimi žygio metu, gniaužia kvapą: lankytojai akies krašteliu gali pažvelgti į Čepkelių raistą, susipažinti su taką supančio miško augmenija.

Lankytinos vietos Dzūkijoje

Mančiagirė ir Ūla

Varėnos rajone, Dzūkijos nacionalinio parko teritorijoje, yra kaimas, pavadinimu Mančiagrė. Šią gyvenvietę supa miškai, pats kaimas įsikūręs prie srauniosios Ūlos upės.

Ūla yra pasipuošusi vaizdingu skardžiu – Mančiagirės skardžiu. Skardžio viršuje įrengta apžvalgos aikštelė, nuo kurios atsiveria prikaustantis upės grožis. Taip pat nepamirškite aplankyti ir netoli Mančiagirės esančios Ūlos akies – hidrogeologinio gamtos paminklo.

Lankytinos Dzūkijos vietos

Puvočių apžvalgos bokštas

Puvočių apžvalgos bokštas yra aukštas, iškylantis virš plačių, žaliuojančių Dzūkijos pušynų, gal net kiek baisokas. Šiame bokšte apžvalgos aikštelė yra įrengta 30 metrų aukštyje, todėl besižvalgančiojo akys aprėps rudenėjančius miškus ir viliojančius tolius.

Lankytinos vietos Dzūkijoje

Prelomčiškės piliakalnis

Šis piliakalnis, kuris yra vienas didžiausių Metelių regioniniame parke, kadaise buvo jotvingių gyvenvietė. Nuo piliakalnio atsiveria vaizdas į Dusios ežerą, o šalia piliakalnio nutiestas pažintinis takas Prelomciškės kalvomis. Ši vieta puikiai tiks praleisti popietę rudenėjančioje gamtoje.

Prelomciškių piliakalnis

Vainežerio dvaro parkas

Veisiejų regioniniam parkui priklausanti teritorija apsodinta įvairiais medžiais ir krūmais maždaug prieš 200 metų. Šiandien didžiąją dalį parko apima seni augalai. Anksčiau derlingos žemės priklausė didikams, anksčiau čia būta ir rūmų, kurie iki šios dienos neišliko. Pasivaikščioti po įvairiomis spalvomis nusidažiusią gamtą yra tikrų tikriausia rudens pramoga.

Parkas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)