1. Medžių lajų takas

2015-aisiais atidarytas Medžių lajų takas yra populiarus iki šiol. Baltijos valstybėse ir Rytų Europoje tai pirmas toks statinys, kur galima pasivaikščioti spalvotos medžių lapijos lygyje. Minėtasis takas yra įkurtas Anykščių šilelyje, driekiasi 300 metrų ir yra 21 metro aukštyje. Štai tako pabaigoje lankytojų laukia apžvalgos bokštas, leidžiantis grožėtis rudeniška panorama iš 34 metrų aukščio.

Apžvalgos bokštas

2. Krekenavos apžvalgos bokštas

Įkurtas metais anksčiau nei Medžių lajų takas. Panevėžio rajone esantis apžvalgos bokštas kvies apžvelgti rudenėjančią gamtą iš 25 metrų aukščio. Lankytojai galės grožėtis Krekenavos regioninio parko gamta, kuri giedrą dieną matoma 10 kilometrų spinduliu.

Apžvalgos bokštas

3. Mindūnų apžvalgos bokštas

Molėtų rajone, Mindūnų kaime, yra įkurtas apžvalgos bokštas, nuo kurio atsiveria Labanoro regioninio parko panorama. Tai yra didžiausias Lietuvoje regioninis parkas, kuriame slypi įvairūs kraštovaizdžiai, parkas turtingas augalija ir gyvūnija. Tiesa, žvelgdami į spalvotą gamtos panoramą išvysite ir ežerus: jų Labanoro regioniniame parke yra 285.

Apžvalgos bokštas

4. Merkinės apžvalgos bokštas

Tai yra bokštas, kuriuo norisi grožėtis tiek pat, kiek ir nuo jo atsiveriančia panorama. Tai yra vingiuojantis, apvalių formų statinys. 15 ir 25 metrų aukštyje yra įkurtos apžvalgos aikštelės, nuo kurių atsiveria Nemuno slėnio ir Dzūkijos nacionalinio parko miškų panorama – tikras rudens paveikslas!

Apžvalgos bokštas

5. Kirklių apžvalgos bokštas

Biržų rajone, Kirklių kaime, akį traukte traukia kanoją primenantis apžvalgos bokštas. Nuo 32 metrų aukščio statinio atsiveria kerintys vaizdai: karstinių ežerėlių ir juos apjungiančių medžių panorama. Ežerėliai vasarą nusidažo skirtingomis spalvomis, o rudens metu spalvų kaitą perduoda lapuočiams.

Apžvalgos bokštas
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)