Palangos turizmo informacijos centro direktorė Rasa Kmitienė primena: „Palangos kurorto šūkis skamba taip: „Išsirink, ką myli.“ Palangoje kiekvienas gali rasti tai, kas jam patinka. Žemiau pateiktos rekomendacijos, ką veikti kurorte paskutines vasaros savaites.

Erdvės aktyvaus poilsio entuziastams

Paskutinės šiltos dienos neabejotinai bus gražesnės, jei apsilankysite vandens batutų parke, esančiame Kunigiškių gatvėje. Šiame parke poilsiautojų laukia 70 batutų, taip pat yra gausu kliūčių, kurias reikės įveikti.

Šventoji pasitiks visus, norinčius plaukti baidarėmis. Čia siūloma plaukti dviem maršrutais: vienas vingiuoja 8 kilometrus, o kitas – 17. Išbandyti jėgas galima ne tik upėse, bet ir lūžtančiose Baltijos jūros bangose.

Plaukimas baidarėmis

Monciškės – vėjo aitvarų vieta. Minėtoje vietovėje yra bent keli vėjo aitvarų nuomos punktai.

Pasidairyti gėlynų ir pasakų parkuose

Palangos perlas – taip vadinamas garsusis Birutės parkas. Šiame parke gausu takelių, gėlynų, stovi ir garsioji „Eglės žalčių karalienės“ skulptūra. Birutės parką garsina kiekvieną vasarą čia vykstantys Palangos orkestro ir „Nakties serenados“ koncertai.

Birutės parkas Palangoje

Savo žavesiu Birutės parkui nenusileidžia ir Palangos pasakų parkas, kuriame pasakas galima ne tik išgirsti, bet ir paliesti. Parke yra gausu skulptūrų, ties kiekviena įrengta informacinė lentelė – vos ją spustelėjus, skulptūra prabyla Ingos Valinskienės balsu.

Pasivaikščioti su grafais ir pažinti Palangą

Palanga yra ne tik atostogų ir pramogų kurortas – tai ir įspūdingą istoriją turintis miestas. Orientacinio pasivaikščiojimo „Palanga. Grafų pėdomis“ metu išgirsite netikėtą Palangos istoriją, o virtualus gidas privers pasukti galvas.

Žaidimo metu virtualus gidas siunčia užuominas, į kurią pusę eiti ir ko ieškoti. Aptikę reikiamą objektą, žaidimo dalyviai jį fotografuoja ir siunčia gidui. Atlikdami užduotis keliautojai gauna ir informacijos apie vietą, kurią aplanko.

Šis pažintinis pasivaikščiojimas neviršys 2 valandų, o šis malonumas kainuos 20 eurų 1-5 žmonių komandai.

Kiek ilgesnis ir brangesnis interaktyvus maršrutas pasivaikščiojimui – „Palanga. Jodo bomba“. Pasiekę finišą, būsite nuėję pusšešto kilometro ir gryname ore praleidę 3 valandas.

Jei dar neaplankėte visų parodų

Keliaujančioje parodoje „Pajūrio akmens amžius“ pristatomi Lietuvos pajūryje, daugiausia Šventojoje, archeologų iš žemės gelmių iškelti, tūkstančius metų skaičiuojantys radiniai.

Lietuvos nacionalinės Martyno Mažvydo bibliotekos Palangos vasaros skaitykla kviečia į karikatūristų parodą „1990–1991 karikatūrose“.

Parodos „Keliaujantys muzikai“ iniciatoriai, dėl šalį sukausčiusio karantino turėję sustabdyti parodą, savo veiklą atnaujina. Paroda ir vėl išvydo dienos šviesą, o lankytojai ja galės grožėtis ir Palangoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)