Ne didžiuliame prekybos centre, ne sostinėje ar kitame didžiajame mieste, o Utenos turguje dirba viena daugiausiai loterijos bilietų Lietuvoje parduodanti pardavėja. Aušra Gribauskaitė – Sadaunikienė yra absoliuti savo srities profesionalė, pirkėjai pas ją atvyksta iš visos šalies. Žmonės kažkodėl masiškai tiki, kad būtent iš šios moters rankų gautas bilietas jiems atneš didžiulę sėkmę. Svarbiausia – pirkti pas Aušrą.

Aušra Gribauskaitė-Sadaunikienė (Vilmos Deveikytės nuotr.)

Prie įėjimo į Utenos turgaus mėsos skyrių stovi nedidelis kioskelis „Perlas plius“, kaip pati pardavėja sako „salelė“, kur ištisas dienas nuo 7 valandos ryto iki 15 valandos po pietų ji laukia savo pirkėjų. Įdomu, kad būtent prie loterijos bilietų čia būna didesnės eilės nei pavyzdžiui, prie kiaulienos ar jautienos. Būtent Aušra kaip magnetas traukia jaunus ir vyresnius. „Tik aš viena bilietais prekiauju, o dešrų ir lašinių pardavėjų daug, gal todėl taip atrodo, kad esu populiaresnė“, - kiek kuklinasi ji.

Aušra Gribauskaitė-Sadaunikienė (Vilmos Deveikytės nuotr.)

Dirbti šiame kioskelyje Aušra pradėjo prieš penkerius metus išgyvenusi krizę savo gyvenime. „Prieš tai pati prekiavau mėsa – buvau dešrų ir dešrelių pardavėja, bet bankrutavo ta įmonė... O Utenoje nėra lengva susirasti naują darbą, prasidėjo panika, kas bus toliau? Juk turiu šeimą, auginu vaikus. Be darbo sėdėti tikrai negalėčiau. Ir tada, maždaug po mėnesio, viena draugė sužinojusi, kad ieškoma loterijos bilietų pardavėja – šią vietą pasiūlė man. Įvyko stebuklas!“, - atvirai pasakoja Aušra.
Nuo pirmos dienos, kai stojo pardavinėti bilietų – ji pajautė, kad tai svajonių darbas.

Aušra Gribauskaitė-Sadaunikienė (Vilmos Deveikytės nuotr.)

Kioskelio pasiūloje – virš trisdešimt skirtingų televizinių ir momentinių loterijų. Nuo pačių populiariausių iki mažiau žinomų. Nuo terminalinių loterijų „Teleloto“, „Eurojacpot“, „Viking lotto“, iki momentinių loterijų „Sėkmės 7“, „Vegas“, „Kazino auksas“ ir t.t.

Aušra neslepia, kad perkamiausi yra „Teleloto“ bilietai, tačiau, kai vyksta žaidimai dėl didesnių prizų, sparčiai pakyla „Eurojacpot“ ir „Viking lotto“ pardavimai. Yra ir tokių pirkėjų, kurie perka tik momentinius bilietus, jiems patinka iškarto, vietoje sužinoti laimėjo ar ne.
Aušra sako pastebėjusi, kad vyresni jos klientai dažniausiai svajoja apie piniginius prizus. O jaunesni nori laimėti naują automobilį, butą ar nemokamas atostogas.

Aušra Gribauskaitė-Sadaunikienė (Vilmos Deveikytės nuotr.)

- Kiek daugiausiai, per vieną dieną esate pardavusi bilietų?, - paklausiau Aušros.

- Rekordus mušu kiekvienais metais, šventiniu – Kalėdiniu laikotarpiu. Pavyzdžiui, praėjusią žiemą buvo tokių dienų, kai parduodavau 300 „Teleloto“ bilietų ir dar tiek pat kitų loterijų. Iš viso apie 600. Galite įsivaizduoti? Juk aš „salelėje“ esu viena. Ėjo ir ėjo pirkėjai.

- Loterijos bilietų pardavimo vietų yra visose parduotuvėse, ar galite paaiškinti, kodėl būtent jūs esate tokia populiari?

Aušra Gribauskaitė-Sadaunikienė (Vilmos Deveikytės nuotr.)

- Tikrai niekaip nesireklamavau. Patys žmonės kažkodėl nusprendė, kad būtent iš manęs pirkti bilietai bus laimingi. Kažkas laimėjo, pasakė kitam, tas kitas perdavė dar kažkam. Taip ir gavosi legenda, kad parduodu laimingus bilietus. Atvažiuoja pirkti ne tik uteniškiai.

- Gal tikrai taip sutampa, kad jeigu perki pas jus – užtikrintai gali laimėti?

- Norėčiau, kad taip būtų, tačiau abejoju. Manau visi supranta – loterija yra sėkmės dalykas. Niekada nežinai, kas tame biliete paslėpta. Keli eurai, o gal tūkstančiai ar net milijonas.

Aušra Gribauskaitė-Sadaunikienė (Vilmos Deveikytės nuotr.)

- Pasidalinkite laimėtojų istorijomis. Kas atėjo ir pasigyrė, kad laimėjo?

- Kiekvieną dieną tokių pasitaiko. Juk nutrinamus bilietus vietoje, stovėdami šalia manęs žmonės trina ir iškarto atsiima laimėjimus. Būna tokių, kurie nutrina vieną – laimi, iš karto ima antrą – vėl laimi, tada trečią, ketvirtą. Kažkaip sekasi. Daug mačiau ir didesnių laimėtojų, kuriems pasisekė gauti šimtus ar tūkstančius eurų. Tačiau dėl didesnių sumų nukreipiu pas loterijos organizatorius. Jie ten tvarkosi patys.

- Kokia būna laimėtojų reakcija, kai išgirsta, kad gaus didesnę sumą?

- Labiausiai įsiminė vienos močiutės istorija. Ji pas mane atėjo beveik verkdama, nespėjo savivaldybėje užpildyti kažkokių popierių, todėl sužinojo, kad negaus malkų šildymui. Guodėsi, kad neturi pinigų, kad sušals. O tada ištraukė patikrinti bilietą... Žinote, kas nutiko? Tą akimirką „Teleloto“ ji laimėjo 500 eurų. Negaliu iki šiol paaiškinti to įvykio, tarsi pats Dievas norėjo jai padėti. Kartais nereikia laimėti milijonų, kad gyvenimas taptų geresnis.

Aušra Gribauskaitė-Sadaunikienė (Vilmos Deveikytės nuotr.)

- Net už širdies griebia...

- Žinokit, nemažai tokių žmonių. Jie ateina pas mane ir sako: duok laimingą bilietėlį, labai reikia.

- Yra kažkoks ypatingas būdas parinkti pirkėjui bilietą, gal kažkaip išskaičiuojate, kuris čia turėtų būti tas laimingasis?

- Dažniausiai dauguma pasitiki mano ranka, ne patys nori išsitraukti, o manęs prašo, kad parinkčiau. Traukiu iš krūvos, daug negalvodama. Nežinau, ar tai ką nors nulemia. O kai kurie patys visada renkasi, labai ilgai apžiūrinėja, svarsto, kelis kartus persigalvoja, net taip pasitaiko.

Aušra Gribauskaitė-Sadaunikienė (Vilmos Deveikytės nuotr.)

- Matyt kažkokią sistemą susigalvojo?

- Yra ir tokių. Sąsiuvinyje rašosi kokie kamuoliukai krito, kokie rečiau krenta. Būna žmonės mėgstantys tik tam tikrus skaičius, jeigu jų neranda – visai nieko neperka. O vienas vyras, atėjo ir guodėsi, kad beveik laimėjo automobilį. Bilieto numeris visiškai sutapo, tik paskutinis skaičius buvo kitas. Sakė nuo šiol ims po kelis bilietus, kad būtų su panašiais numeriais. Labai norėčiau, kad jis laimėtų. Visiems savo pirkėjams sėkmės linkiu. Nes kiekviena pergalė suteikia gerų emocijų.

- Iš tų, kurie kažką laimi, ar gaunate dovanų?

- Daug kas pirkdami pasižada, kad jeigu pavyks laimėti – tai jau man tikrai atsidėkos. Ir žinokit, pasitaiko. Atneša saldainių ar kitų smulkmenėlių. Tikrai malonu.

Aušra Gribauskaitė-Sadaunikienė (Vilmos Deveikytės nuotr.)

- Jūsų pavardė Gribauskaitė, beveik kaip mūsų prezidentės. Ar parduodant bilietus tai padeda?

- Labai graži pavardė, tačiau pirkėjai jos nežino.

- Turguje turite kokią nors pravardę?

- Daug kas pavadina „Teleloto“ mergaite.

Užsakymo nr.: PT_78238471