Siekiant suvaldyti šalyje plitusio koronaviruso padarinius buvo ribojamas sienos su Latvija ir Lenkija kirtimas. Tam buvo statomi kilnojami nameliai, jie aprūpinami ryšio priemonėmis, šalia statomi ženklai, barjerai. Labai greitai reikėjo sukurti laikiną infrastruktūrą, kad būtų galima sieną kontroliuoti, – apie sienų kontrolės pokyčius pasakojo VSAT Prevencijos skyriaus viršininkas Giedrius Mišutis.

Siekiant užtikrinti kontrolę buvo dirbama dieną ir naktį, pasieniečiams į pagalbą atskubėjo ir kitų valstybinių įstaigų atstovai – Lietuvos policija, kariškiai.

Nors, kaip praneša Vidaus reikalų ministerija, šiuo metu vidaus sienų kontrolė vykdant atvykstančių į Lietuvą asmenų patikrinimus Klaipėdos valstybinio jūrų uosto ir oro uostų pasienio kontrolės punktuose sustabdyta, ministerijos atstovai toliau informuos visuomenę dėl izoliavimosi atvykus iš pandemijos paveiktų valstybių.

Ritos Tamašunienės teigimu, kol kas visos Baltijos šalys laikosi vienodos pozicijos ir sutaria, kad sienų kirtimas neturi būti sudėtingas. Mūsų šalies piliečiams neturėtų kilti sunkumų, juolab kad Lietuvos ir Latvijos pasienyje dirba daug lietuvių ir latvių, o įvedus izoliaciją jie negalėtų dirbti, tad nuostolių patirtų pačios įmonės.

Ir Vidaus reikalų ministerija, ir Valstybės sienos apsaugos tarnyba ragina gyventojus prieš išvykstant pasidomėti naujausia informacija dėl didelės rizikos šalių sąrašo.