Linkmadieniai“ – jau trylika metų veikianti įmonė, užsiimanti renginių organizavimu. Smulkusis verslas susiduria su sunkumais vykstant karui Ukrainoje. Veiklą tiesiogiai paliečia žmonių emocijos ir prislopintas noras linksmintis.

Įmonė dalyvavo „Swedbank“ organizuojamoje smulkaus verslo akademijoje „Kiekvienas gali“, kurioje įgijo naudingų žinių.

Siekis gyventi įdomiai

Įmonės direktorė Renata Pažūsienė teigė, kad idėja sukurti savo verslą gimė iš noro gyventi įdomiai.

„Idėja gimė iš noro gyventi įdomiai ir skatinti tai daryti aplinkinius. Pramogos, renginiai ir žaidimai suteikia džiaugsmo ir motyvacijos, ištraukia žmones iš kasdienės rutinos. Pati nuolat išbandau įvairias pramogas Lietuvoje ir užsienyje, todėl „Linksmadienių“ sukūrimas atrodė natūrali išraiška – dirbti mėgstamą darbą ir paversti tai gyvenimo būdu.

Pradėjome nuo įvairių pramogų perpardavinėjimo. Tuo pat metu pažįstami kreipėsi dėl vestuvių planavimo, taip įsisuko vestuvių verslas, o nuo vestuvių perėjome prie įmonių renginių, kai buvę „vestuviniai“ klientai ėmė dėl jų kreiptis“, – pasakojo Renata.

Pašnekovė teigė, kad savo paslaugas gali pasiūlyti ir dideliems kolektyvams, ir net moksleiviams.

„Užsiimame įmonių renginių organizavimu, komandos formavimo renginiais. Turime 1000 m2 patalpas „Spaudos rūmuose“, Vilniuje. Ten jau 8 metus veikia siaubo labirintas „Labyrinthus“ ir dar dešimt skirtingų veiksmo žaidimų su aktoriais.

UAB "Linksmadieniai" direktorė Renata Pažūsienė

Galima rinktis trilerius, siaubo, mistikos, detektyvo ir net erotinio stiliaus žaidimus. Projekte darbuojasi 15 aktorių. Organizuojami komandos formavimo renginiai įmonėms, mergvakariai, bernvakariai, gimtadieniai, taip pat ir ekskursijos moksleiviams. Kalbant apie renginių organizavimą, orientuojamės į 100–500 darbuotojų turinčias įmones, kurioms ruošiame vasaros, kalėdinius, jubiliejinius, komandos formavimo renginius, konferencijas ir išvykas“, – sakė direktorė.

UAB "Linksmadieniai"

Svarbiausia – tikėjimas savimi ir aistra savo veiklai

Paklausus apie sunkumus kurti verslus Lietuvoje, moteris teigė, kad svarbiausia yra noras ir drąsa, o sunkumų išvengti nepavyksta nė vienam verslininkui.

„Tai priklauso nuo labai daug sudėtinių dalių, ir kiekvienas verslininkas turės atsakymą, vertindamas savo patirtį. Svarbiausia – pasitikėjimas savimi. Aistra tam, ką darai, ir drąsa daryti susiduriant su iššūkiais.

Per 13 veiklos metų mes kilom ir kritom, vėl kilom ir kritom, bet kurti nuostabias akimirkas noro niekada nepraradome. Iššūkių taip pat buvo daug: piniginių srautų suvaldymas, darbuotojų trūkumas, apyvartos kritimas, veiklos apribojimai, renginių užsienyje organizavimo iššūkiai ir daugybė kitų dalykų, su kuriais susiduria daugelis verslininkų.

Iššūkiai verčia mane augti. Juos įveikiant gyvenimas tampa prasmingas, todėl aš drąsiai juos priimu ir visur stengiuosi atrasti naujų galimybių“, – atviravo moteris.

Pirmieji Lietuvoje pramogų autoriai

Įmonės „Linksmadieniai“ įkūrėja pasakojo, kad įmonės išskirtinumas – atsidavimas darbui ir visapusiška pagarba.

„Esame unikalių pramogų Lietuvoje autoriai. Pirmieji Lietuvoje sukūrėme drąsos išbandymus komandoms, vystome profesionalią kalėdinių paslaugų agentūrą. Sukūrėme pirmą tokį mūsų šalyje azartinį vyno degustacijos žaidimą „Vyno kazino“ ir daugybė kitų žaidimų bei pramogų.

Mūsų komanda labai mėgsta teatrą, todėl renginiuose mielai kuriame skirtingus performansus su aktoriais. Kiekviename mūsų organizuojamame renginyje visada būna autorinių, niekur kitur nematytų žaidimų ir pramogų. Savo klientams garantuojame išskirtinį dėmesį, atsidavimą darbui ir visapusišką pagarbą“, – apie įmonės unikalumą pasakojo Renata.

UAB "Linksmadieniai"

Direktorė Renata Pažūsienė atskleidė, kokiai vertybei teikiamas ypatingas dėmesys.

„Kokybė – mūsų įmonės vertybė, jai teikiame ypatingą dėmesį. „Linksmadienių“ projektų vadovai, dirbantys su klientu viso renginio organizavimo metu, – kompetentingi specialistai, turintys aukštą kvalifikaciją ir ne mažesnę nei 10 metų darbo patirtį.

Savo darbo įgūdžius ir žinias nuolat tobuliname. Tobulėjimas ir unikalumas – vertybės, leidžiančios mums kurti unikalias pramogas ir džiaugtis savo veikla“, – sakė moteris.

UAB "Linksmadieniai"

Pandemija palietė stipriai

Pašnekovė pasakojo, kad prasidėjus pandemijai veiklą teko visiškai sustabdyti, tačiau tokie sunkumai privertė surasti išeitį.

„Mus labai stipriai palietė pandemija. Praktiškai negalėjome vykdyti veiklos. Mūsų tokia sritis, kurią tiesiogiai ir pirmiausia veikia visos negatyvios situacijos šalyje ir pasaulyje. Paskelbus karantiną kokį mėnesį buvo didžiulė nežinomybė, kaip reikės išlaikyti patalpas, užsidirbti pragyvenimui. Bet nebūna padėties be išeities.

Pradėjome kurti internetinius (online) komandinius žaidimus, gimė miesto žaidimų platformos idėja, kuriai neseniai gavome finansavimą iš Europos Sąjungos. Juokaujame, kad tas, kas mūsų nenužudo, padaro stipresnius.

Taigi jau tiek tos stiprybės turėtume būti prikaupę, kad nebėra kur daugiau. Gyvenimas išmokė, kad po tamsos visada ateina šviesa, todėl į gyvenimą žiūriu pozityviai ir visada įžvelgiu ne problemas, o galimybes“, – sakė Renata.

Moteris pasakojo, kad verslas dar negrįžo į priešpandeminį lygį, tenka ieškoti naujų galimybių. Be to, ir vykstantis karas Ukrainoje riboja žmonių norą linksmintis.

„Šiuo metu kuriame IT produktą, tad tenka gilintis į visiškai mums naują sritį – programavimą, domėtis startuolių veiklos ypatumais. Tai labai įdomi sritis, bet reikalauja daug laiko ir žinių. Vis dar negrįžome į ikipandeminį lygį, kai būdavo daug renginių.

Vykstantis karas taip pat turi įtakos įmonių norui linksmintis. Daug laiko skiriu savo ryšiams plėsti, dalyvauju įvairių verslo klubų, asociacijų veikloje, lavinu sugebėjimą komunikuoti ir tikiu, kad žmonių noras džiaugtis ir pramogauti natūraliai sugrįš“, – teigė direktorė.

Dalyvavimas projekte pakeitė požiūrį

Dalyvauti smulkaus verslo akademijoje paskatino noras atkurti veiklą.

„Pandemijos metu ilgai negalėjome vykdyti savo veiklos, todėl ieškojome būdų, kaip atkurti įmonės veiklą. Akademijoje buvo naudinga pažvelgti į savo verslą iš savininko perspektyvos, atsisakyti darbuotojo pozicijos ir daugiau laiko skirti strateginiam planavimui.

Mentorius padėjo pamatyti visas įmonės problemas, jas išgryninti ir surasti geriausius sprendimo būdus. Turėjome pateikti, kokius veiksmus darome ir kaip mums sekasi, o jei nesiseka, tai kartu su mentoriumi ieškojome atsakymų, kodėl.

Sužinojome, kaip svarbu yra aprašyti visus įmonės procesus, nes tai palengvina įmonės valdymą. Svarbu kiekvieną savaitę bent kelias valandas skirti strateginiams planams. Svarbu išmokti subalansuoti savo, kaip savininko, kaip darbuotojo ir kaip eksperto, dalyvavimą įmonės veikloje. Visas problemas versle galima išspręsti pasitelkus sistemas.

Sisteminis mąstymas išlaisvina nuo sunkumų ir nusivylimų. Dokumentuota įmonės veikla sumažina klaidų skaičių, padidina klientų pasitenkinimą ir duoda daugiau asmeninės laisvės“, – apie įgytas žinias pasakojo Renata.

Moteris teigė, kad akademijoje gautas žinias pritaiko savo versle kiekvieną dieną, taip pat džiaugiasi, kad pavyko pasiekti puikių rezultatų.

„Padirbėjome su sistemų kūrimu, tai padėjo padidinti klientų pasitenkinimą ir sumažinti rūpesčius. Perleidome dalį atliekamų darbų trečiosioms šalims – taip padaugėjo laiko strateginiams darbams atlikti ir tinklaveikai plėsti.

Atsisakėme mažo pelningumo projektų ir išgryninome paslaugas, kurias norime teikti. Nusibrėžėme aiškias taisykles, kas už ką yra atsakingas, ir taip pagerinome darbo efektyvumą. Dabar kiekvieną savaitę turime suplanuotą laiką įmonės strategijai ir naujiems projektams vystyti.

Mentorius padėjo pakeisti požiūrį į save, išgryninti savo vaidmenį versle. Net sunku įsivaizduoti, kaip atrodytų mūsų įmonė, jei būtume nepatekę į projektą. Dalyvavimas projekte mūsų požiūrį pasuko 180 laipsnių kampu.

Iš darbuotojos, įsikinkiusios į nesibaigiančius darbus, pozicijos užėmiau verslo savininkės – galvojančios apie strategiją, efektyviau planuojančios savo laiką – poziciją. Įgytas žinias pritaikome kiekvieną dieną“, – sakė įmonės direktorė Renata Pažūsienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją