Nemaloni patirtis

Vilnietė Gabija pasakoja, kad antradienį lankėsi vienoje sostinės kebabinių, esančioje visai šalia centro. „Kaip ir visada, užsisakiau iš anksto, kad atvykus galėčiau pasiimti kebabą ir eiti pro duris, tačiau tai padaryti buvo sunku – niekas nekėlė telefono, buvo sunku prisiskambinti“, – kalba vilnietė.

Įvykdžius misiją prisiskambinti ji nuėjo į kebabinę ir nustebo: viduje – daug daugiau nei įprastai žmonių. „Savo užsakymo laukiau tikrai ilgai. Viduje stoviniavo būriai žmonių. Niekada jų tiek nebūdavo. Įdomu, ar čia artėjančių Kalėdų pasekmė, ar vilniečiai staiga pamėgo kebabus?“ – šypsosi Gabija.

Ji taip pat sako, kad šią savaitę jai teko valgyti ir populiariame Vilniaus sušių restorane, kuriame užsakymo teko laukti kaip niekad ilgai: „Nuo kada normalu laukti 40 minučių?“ – teiraujasi Gabija.

Prieš Kalėdas lietuviai leidžia sau saugiau

Restoranų grupės „Fortas“ rinkodaros vadovas Kęstutis Markevičius sako, kad prieš Kalėdas lietuviai išties labiau linkę lankytis restoranuose ir kavinėse. Anot jo, daug žmonių perka likusias kalėdines dovanas, todėl šie gyventojai ir užsuka į prekybos centruose esančius restoranus.

Kainos Švedijos kavinėse ir restoranuose

Taip pat jis išskiria, kad prieššventiniu laikotarpiu žmonės apskirtai yra linkę išleisti daugiau pinigų. „Yra prieškalėdinės nuotaikos, jomis žmonės gyvena ir leidžia sau daugiau. Bando paskanauti ir desertą suvalgyti, ilgiau pabūti restorane. Tendencijos yra stabilios“, – tikina K. Markevičius.

Tiesa, pašnekovas sako, kad prieš šias Kalėdas susidomėjimas jo darbovietės valdomais restoranais išaugo. „Susidaro įspūdis, kad šiais metais bent mūsų restoranuose lankosi daugiau žmonių. Nežinau, ar čia yra bendra Lietuvos tendencija, ar tik mūsų maitinimo įstaigose“, – sako K. Markevičius.

Anot pašnekovo, darbingą gruodį atperka kiek ramesni sausio–vasario mėnesiai. „Šiais mėnesiais būna mažiau žmonių, bet vėl, priklauso nuo restorano. Pavyzdžiui, turistinėse vietose esantys restoranai traukia rusakalbius, kurie sausį švenčia Kalėdas. Iki sausio vidurio jų būna tikrai nemažai“, – kalba rinkodaros vadovas.

Auga ir užsakymų skaičius, ir išleidžiama suma

Maisto į namus pristatymo bendrovės „Foodout.lt“ vadovas Tadas Cekavičius sako, kad prieš šventes išauga ir kiekis žmonių, kurie maistą iš restoranų išsineša arba nori, kad valgius jiems pristatytų į namus.

„Metai metams nelygūs ir kiekvienas restoranas yra skirtingas. Pavyzdžiui, penktadienį visos sušinės turės dvigubus-trigubus pardavimus. Išauga smarkiai, tikrai daugiau nei 20-30 proc.“ – sako T. Cekavičius.

Pašnekovas kalba, kad prieš Kalėdas auga ir užsakymų kiekis, ir vidutinė pinigų suma, kurią gyventojai išleidžia. Kaip to priežastis jis įvardija laiko stoką – artėjant Kalėdoms gyventojai leidžia daug laiko ne namuose. Taip pat nemažą užsakymų dalį sudaro ir šventiniai įmonių vakarėliai ir kiti kolegų pasisėdėjimai.

Veganiškos picos

T. Cekavičius tikina, kad prieš šventes į įmonės veiklą meta visas pajėgas. „Samdėme naujų žmonių, rytoj ir mūsų administracijos kolektyvas padės išvežioti maistą. Taip pat kalbame su restoranais, ilginame laikus, kada jie dirba“, – vardija vadovas.

Pristatymo laikas, sako, išauga dėl nuolatinių gruodžio spūsčių gatvėse ir didelio užsakymo kiekio pačiose restoranuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (85)