Kaip sakė vienas iš užkandinės savininkų Dominykas Čečkauskas, Lietuvoje mėgstama senas nuoskaudas ir baimes dėl mūsų sovietinės praeities paslėpti po kilimu ir ignoruoti, bet jie mano, kad tai nėra teisinga. „Mes privalome atsiminti nelaisvę, kad vertintume laisvę“, – sakė D. Čečkauskas.

„Naujoji „Keulė“ bus kerštas ir pažeminimas sovietų ideologijai, šlovinant didžiausią jos kritiką Dž. Orwelą ir paminklas visiem nukentėjusiems nuo Sovietuose vykdytų represijų prieš žodžio laisvę“, – teigė kavinės įkūrėjas.

Meniu ne kaip sovietinėje valgykloje

„Vilniuje „Keulė Rūkė“ geriausiai yra žinomi kaip mėsainių, šonkauliukų ir kitų užkandžių specialistai, todėl Kaune bus galima paragauti tų pačių visų jau pamėgtų patiekalų.

Įvairūs mėsainių kompleksai kainuos nuo 4 iki 8,5 Eur. Šonkauliukų mėgėjams siūlomos porcijos su gėrimais dviem arba vienam asmeniui kainuos 10 ir 18,5 Eur.

Kitų užkandžių kainuos svyruoja nuo 1,8 iki 14 Eur. Viskas priklauso nuo žmonių skaičiaus ir kaip sočiai ruošiatės prisikimšti pilvus.

Kaunui nori priminti, ką reiškia laisvė

Savo kontraversiškais sprendimais stebinantys užkandinės įkūrėjai pasakojo, kad pasirinkdami Kauno miestą šiek tiek dvejojo, ar miestas priims jų išsišokėlišką interjerą, tačiau vėliau nusprendė, kad ir šiam miestui yra reikalinga priminti, ką reiškia neturėti žodžio laisvės.

„Mes pasirinkome kritikuoti buvusios Sovietų Sąjungos rėžimą, galvojam, kad rasim su kauniečiais bendrą kalbą ir vertybes. Mes esame už laisvę ir būtent postsovietinėje šalyje reikia kalbėti apie buvusią represiją ir vertinti, kad esame laisvi“, – sakė D. Čečkauskas.

Kalbėdamas apie ateitį Dominykas pasakojo, kad greitu metu yra planuojama didelė Vladimiro Lenino statula šalia užkandinės Kaune.

„Mes ir toliau stengsimės žodžio laisvės ribą stumti kuo toliau ir dar nustebinsime ne vienu kontraversišku sprendimu“, – sakė „Keulė Rūkė“ įkūrėjas.

Naujoje užkandinėje Kaune skandalingieji verslininkai interjerui pasirinko Sovietų Sąjungos simboliką, be to – ant lubų nupieštas piešinys, kuriame vaizduojamas nuogas D. Trumpas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (258)