Kaip rašoma pranešime spaudai, vilnietės verslas „Prasminga jaunystė“ sėkmingai tęsia veiklą, o šį rugsėjį duris atvers ir pradinė mokykla. Tiesa, verslo įkūrėja baigė drabužių dizaino, fotografijos, dailės pedagogikos studijas, tačiau, įsidarbinusi privačiame darželyje, suprato, kad ši veikla jai patinka labiausiai.

Turėjo visų palaikymą

Pasakodama, kaip kilo mintis imtis savo verslo, G. Visockė atvirauja, kad visą gyvenimą ją supo vaikai, o meilę jiems tikriausiai įskiepijo mama. „Susilaukusi savo vaiko supratau, kad ne viskas taip gražu ir paprasta. Neužteko turimų žinių, todėl pradėjau skaityti knygas, kuriose radau daug naudingos informacijos.

Vėliau įsidarbinau privačiame darželyje, baigiau Dailės pedagogiką ir ikimokyklinę edukologiją. Studijų metu dėstytojai sustiprino įkvėpimą turėti savo darželį-pradinę mokyklą. Ypač palaikė šeima ir draugai, todėl turima idėja ir virto realybe“ - pasakoja G. Visockė.

Darželio ir pradinės mokyklos įkūrimo idėją palaikė ir pašnekovės vyras. Pasak G. Visockės, tuo metu ji suprato, kad geriausias laikas imtis savo veiklos yra būtent dabar.

„Kadangi mano stiprioji sritis yra emocinis intelektas, žinojau, kad baimė prieš pradedant verslą yra natūralus jausmas. Juk tiek daug nežinomųjų. Todėl tiesiog pasitikėjau savimi, suvokiau, kad darau geriausia, ką galiu daryti, o kiekvieną kliūtį mačiau kaip galimybę“, – prisimena G. Visockė.

Gintarės Visockės vaikų darželis-pradinė mokykla

Remiasi Norvegijos patirtimi

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti įdomu, kodėl darželis kartu su pradine mokykla, tačiau G. Visockė turi tam paaiškinimą: vaikai ir tėvai patiria įtampą, kai vaikas baigia darželį ir išeina į mokyklą. Būtent dėl šios priežasties darželis įkurtas kartu su pradine mokykla. „Darželio-pradinės mokyklos idėja remiasi tuo, kad nuo penkerių metų vaikas jau mato mokyklą, žino ir supranta, kur jis toliau eis, tuo pat metu žaisdamas darželyje“, – įsitikinusi G. Visockė.

Kaip rašoma pranešime spaudai, tiek darželyje, tiek mokykloje remiamasi Norvegijos patirtimi, kur svarbiausias yra vaikas, taip pat ne mažiau svarbi ir sukuriama aplinka, kurioje vaikui gera būti.
Darželį lanko įvairaus amžiaus vaikai, kuriems veiklos adaptuojamos individualiai pagal jų gebėjimus. Ugdymo metu atliekami įvairūs eksperimentai, tyrinėjamas pasaulis, vaikai mokosi rašyti raides ir skaičiuoti žaisdami, pasakoja G. Visockė.

„Vaikai priimami nuo pusantrų metų, jei jie yra pakankamai savankiški, lengvai atsiskiria nuo tėvų. Dažniausiai rekomenduojame pradėti vesti į ugdymo įstaigą nuo dvejų metų, kuomet jau vaikas pradeda domėtis socialine aplinka ir prasideda intensyvus socialinių-emocinių gebėjimų ugdymosi etapas“, – pataria G. Visockė.

Konkurencija padeda tobulėti

Vos už savaitės duris atvers ir pradinė mokykla. Įkūrėja pasakoja, kad mokykloje vaikai bus ugdomi kitaip nei įprastose lavinimo įstaigose. „Mokykloje vaikai mokysis atlikti projektus, dirbs komandomis. Bus pateikiamos individualios užduotys, o mokomoji medžiaga bus pateikiama taip, kad vaikams būtų įdomu ir lengvai suprantama“, – pasakoja G. Visockė.

Dalindamasi patirtimi apie verslą, pašnekovė neslepia, kad kuriant verslą buvo ir sunkumų. „Sunkiausia buvo rasti tinkamas patalpas bei tiekėjus. Jei pasitaikydavo didelė įmonė, neretai tekdavo išgirsti tokius žodžius: „jūs maži, dirbame su dideliais“. Po užsitęsusių paieškų supratau, kad renkantis mažesnes įmones ar tiekėjus – kur kas greitesnis, išsamesnis ir nuoširdesnis bendradarbiavimas“, – patirtimi dalijasi G. Visockė.

Verslininkė teigia konkurencijos nebijanti – anot jos, tai padeda tobulėti. „Sveika konkurencija padeda tobulėti, ieškoti geresnių sprendimų ir išsiskirti iš kitų. Tai ne pasirinkimo, o požiūrio į konkurenciją klausimas“, – įžvelgia G. Visockė.

Gintarės Visockės vaikų darželis-pradinė mokykla

Laikas, praleistas su vaiku – pats geriausias

Paklausta, ko palinkėtų turintiems idėją, bet vis nedrįstantiems jos įgyvendinti, G. Visockė pataria atsikėlus ryte pasižiūrėti į veidrodį ir pagalvoti, ką geriausia galite ir mokate daryti savo gyvenime. „Reikia imtis mėgstamos veiklos ir jai atsiduoti iš visos širdies bei džiaugtis tuo darbu, kuris vertas mūsų pastangų.

Jei susiduriate su sunkumais, linkiu suprasti, kad tai dar vienas sunkus etapas, kurį reikia įveikti ir daryti viską, kad jį įveiktumėte. Svarbiausia žinoti, kad galite daugiau, nei manote“, – teigia G. Visockė.

Verslininkė pasakoja, kad ypač džiaugiasi kiekviena akimirka, kurią praleidžia su savo vaiku. „Akimirkos, praleistos su vaiku, mane įkvepia, leidžia tobulėti ir priimti vaiką tokį, koks jis yra. Supratau, kad mano vaikas negali būti „truputį geresnis“, „truputį mielesnis“, „truputį draugiškesnis“ nei kiti vaikai, nes jis tiesiog yra toks, koks yra.

Bet kiekvieną dieną tikiu, kad jis gali daugelį dalykų padaryti geriau nei vakar. Kai visa tai supratau, atėjo ramybė ir pradėjau džiaugtis savo atžalos vaikyste ir augti kartu su vaiku. To iš visos širdies linkiu ir Jums“, – sako G. Visockė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)