Didžiulį atgarsį sukėlusia fotografija, kurioje kalytė vaizduojama atsirėmusi į automobilio vairą, I. Vaicekauskienė pasidalino feisbuke. Nuo to laiko megzta suknele ir kepure su kutais aprengta kalytė Leila tapo garsia visame pasaulyje. Jos nuotrauka pasidalino daugiau nei 330 tūkst. internautų.

Kaip TV3 žinioms sakė pati mezginio autorė, apie tai sužinojo visai atsitiktinai: jai pranešė nuotrauką internete užtikę draugai.

Šią fotografiją į feisbuką įkėlusi Las Vegase esanti gyvūnų prekių parduotuvė socialinio tinklo vartotojams užminė tikrą mįslę: tūkstančiai komentatorių svarstė, kas sukūrė šį apdarą.

„Įdomiausia, kad jie ieškojo dizainerio, kuris pagamino tas sukneles. Man atrodo, kad jos tokios elementarios ir tokios paprastos, kad čia net nebuvo ko ieškoti. Visi žmonės, parašę komentarus, norėjo įsigyti tokių suknelių“, – juokdamasi TV3 žinioms sakė I. Vaicekauskienė.

Moteris tvirtina, kad po nuotraukos išgarsėjimo socialiniame tinkle Facebook sulaukė didelio moterų susidomėjimo užsienyje: „Į mane kreipėsi nemažai moterų iš Amerikos, norėdamos įsigyti drabužių savo augintiniams arba sužinoti megztos suknelės instrukciją.“

Moteris teigia, kad sukneles Leilai ir Šeilai numezgė praktiniu sumetimu, norėdama apsaugoti jas nuo šalčio. Pasak klaipėdietės, apdarų, tinkančių savo augintiniams, parduotuvėse nepavyko rasti.

„Tie šuniukai yra labai maži, labai nedaug sveria, dėl to jiems visada šalta. Net namuose, ne šildymo sezono metu, jie dreba. Tos natūralios vilnos suknelės atsirado vien dėl to, kad kalytės mažiau drebėtų ir galėtų pabūti lauke daugiau nei keletą minučių“, – apie sprendimą numegzti sukneles žinių žurnalistams aiškino I. Vaicekauskienė.

Moteris sakosi mezganti drabužius išskirtinai tik moterims. Pasaulyje išgarsėję apdarai keturkojams – tik vienkartinė dovana jos augintiniams.

„Šiuo metu daugiausiai savo laiko bei dėmesio skiriu moteriškų mezginių kūrybai, tad kaip bus su augintinių apdarais – laikas parodys. Mezgimas yra mano pomėgis, kuris, kiek save pamenu, lydi mane nuo vaikystės. Labiausiai vertinu kūrybinį džiaugsmą, kurį patiriu sukurdama naują mezginio modelį“, – DELFI sakė klaipėdietė.

Į klausimą, ar ketina ateityje pradėti masinę drabužių gyvūnams gamybą, netikėtai pasaulyje išgarsėjusių gyvūnų šeimininkė DELFI sakė apie tai kol kas negalvojanti:

„Masinė gamyba tai, be abejo, labai apribotų. Neatmetu galimybės, kad ateityje kursiu nedideles kolekcijas, tačiau dalis mano mezginių liks pritaikoma individualiai moterims, kurios vertina išskirtinumą, kokybę ir galimybę pasirinkti spalvas, formas, bei siūlų sudėtį pagal savo poreikius. O apie drabužius šuniukams galbūt ateity taip, bet dabar tokių planų neturiu“, – kalba moteris.

Tačiau I. Vaicekauskienė teigia, kad ateityje planuoja savo augintinėms pasiūti dar kelis šiltus drabužius.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (142)