Kuršėnuose įsikūrusioje kepyklėlėje sparčiai sukasi penkios kepėjos, prieš šventes joms padeda ir savininkė. Šventėms skirtus ilgai negendančius kepinius jos pradėjo kepti jau prieš savaitę, tortai ir kremu puošiami pyragaičiai bus kepami prieš pat pardavimą.

„Jeigu eilinį mėnesį pagaminame apie porą tonų konditerinių gaminių, tai prieš šventės kiekis padvigubėja. Jaučiasi, kad ir išvažiavę grįžta į namus, o ir šiaip svečiai migruoja iš vienų namų į kitus ir todėl turime iškepti daugiau pyragų“, – sakė įmonės „Saldinta“ direktorė Virginija Matikienė.

Kepėjos sako, kad žmonės ieško pigių ir skanių gaminių, yra išrankūs, bet nors žaliavos ir brangsta, kainų neskuba kelti.

„Kuršėnuose konkurencija ypač didelė, kepyklų nemažai, visi moka skaniai ir gražiai kepti, todėl norint parduoti produktą, reikia labai labai pataikyti, kad klientas nepabėgtų, o ateitų dar kartą“, – kalbėjo kepyklos direktorė.

Pasak kepėjų, padidinus pardavimus prieš šventes ir pasidžiaugus pelnu, po švenčių prekyba paprastai sulėtėja. Vėl atsigauna prieš Motinos dieną.