Pasak „MG Valdos“ pardavimų vadovo Manto Umbraso, įpusėjus sostinės Antakalnio rajone esančios gyvenvietės „Ąžuolų terasos“ statyboms ir užbaigus statyti namų konstrukcijas, jau parduota daugiau kaip 60 proc. verslui skirtų patalpų, rašoma NT vystytojo išplatintame pranešime spaudai.

„Per tokį trumpą laikotarpį tai išties didelis skaičius. Aukštesnės klasės būstuose įsikuriantys klientai išsiskiria didesne perkamąja galia, todėl šio tipo NT itin patrauklus mažam ir vidutiniam verslui, kuris gali labai operatyviai prisitaikyti prie vietos bendruomenės poreikių“, – sako M. Umbrasas.

Pasak pardavimų vadovo, Antakalnis, Užupis, Žvėrynas – šiuo metu vieni patraukliausių rajonų tiek tarp gyventojų, tiek tarp smulkiojo verslo atstovų.

Pirmame „Ąžuolų terasų“ aukšte, kuris numatytas komercijai, šiuo metu daugiausia parduotų nuo 50 iki 100 kv. m. ploto patalpų. Jose įsikurs grožio salonai, sveikatinimo paslaugas teikiančios įmonės, IT paslaugų bendrovė, taip pat vykdomos derybos su privataus vaikų darželio operatoriais. Paslaugų spektras kuriamas atsižvelgiant į greta gyvensiančių gyventojų poreikius.

Kaip teigiama pranešime, formuojant vidinius kiemus komercinės patalpos bus atskirtos nuo gyvenamosios dalies siekiant išsaugoti gyventojų privatumą.

„Šiandien pirkėjas perka ne tik butą ir jo sienas, bet ir aplink esančią infrastruktūrą. Ypač svarbiais tampa patogus susisiekimas su pagrindinėmis miesto vietomis, aplink esančios žaliosios erdvės, galimybė gauti būtiniausias paslaugas nevykstant į miesto centrą ar prekybos centrus. Protingai išplanuotos gyvenamosios ir komercinės patalpos yra nauda tiek gyventojui, tiek verslui“, – tvirtina M. Umbrasas.

Planuojama, kad jau balandžio pradžioje pirmieji potencialūs pirkėjai galės pasivaikščioti po statomos gyvenvietės teritoriją ir gyvai apžiūrėti būsimus vaizdus pro namų langus.

DELFI jau anksčiau rašė, kad nors verslininkus ir žavi prestižiniai rajonai, ne visiems ten pavyksta įsitvirtinti. Štai stebima, kad Užupį pastaruoju metu jau paliko ne viena smulkaus verslo įmonė.

Užupio bendruomenė pavojaus varpais skambinti neskuba ir nemano, kad smulkiam verslui šiame rajone artėja juodos dienos, tačiau pripažįsta, kad besitraukiančių verslų iš tiesų yra. Tuo tarpu ekonomistai ne tokie entuziastingi. Anot jų, grėsmė, kad smulkiuosius šiame rajone pakeis stambesni verslininkai – reali.

„Problema yra labai reali, kad tie tinklai, kurie dėl geriau išvystytų logistikos grandinių, masto ekonomijos, gali pasiūlyti didesnę nuomos kainą ir išstumti smulkius verslus, ką mes matome Užupyje“, – anksčiau DELFI sakė „Swedbank“ vyriausiasis ekonomistas Nerijus Mačiulis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)