Stintų žvejybos sezonas bent kol kas yra labai nevykęs. Oficialiai jis prasideda lapkritį, tačiau tą mėnesį, gruodį į jūrą galėjome išplaukti vos po kelias dienas. Oro sąlygos labai nepalankios. Pučia stiprus vakarų krypčių vėjas, todėl nesaugu plaukti žvejoti. Nuolat stebime prognozes ir tikimės, kad rytoj jau bus geriau. Tik kelios šios savaitės dienos buvo neblogos, todėl ir laimikio daugiau pagavome. Bet dabar vėl kelias dienas sėdėsime ant kranto, nes pakilo vėjas“, – aiškino melnragiškis žvejys Mindaugas Kulakauskas.

Priekrantės žvejai pagautas stintas tiekia uostamiesčio turgavietėms. Kadangi kelias dienas žvejyba buvo nebloga, trečiadienį Klaipėdos Naujajame turguje priešpiet stintų netrūko. Jomis prekiavo septyni prekeiviai. Stintų kilogramo kaina buvo 4,5 ir 6,5 euro. Mažiau reikėjo mokėti už smulkesnes žuvelės, o daugiau – už stambesnes.

„Nors kainos ir tokios, bet žmonės perka stintas, nes yra pasiilgę šių žuvų. Vieni perka kilogramą, kiti daugiau. Faktas, kad keturių asmenų šeimai kilogramo tikrai neužteks, reikia bent dviejų. Stintos ankstesniais metais kainavo pigiau, bet ir maisto produktai parduotuvėse juk buvo pigesni“, – kalbėjo viena iš prekeivių.

Nors stintos ir brangios, jų po pietų turgavietėse jau nebeįmanoma rasti.

Senajame turguje trečiadienį stintomis taip pat prekiauta. Kilogramo kaina svyravo nuo 6,5 iki 7,5 euro.

Tačiau tai dar nėra rekordas. Pernai prieš Kalėdas stintų kilogramas turgavietėse kainavo ir 8 eurus.

„Kai stintų bus daugiau, tada ir kaina kris, tačiau nemanau, kad jos kainuos pigiau nei 4-5 eurus. Aišku, smulkesnės žuvelės bus pigesnės“, – tikino pašnekovė.

Žvejai vylėsi, jog stintų sezono rezultatai dar pagerės. „Kol kas metai tikrai liūdni, nežinau, kaip žvejams reikės išgyventi, tačiau stintų žvejybos sezonas pajūryje tęsiasi iki kovo pabaigos, tik tada jos nukeliauja į Nemuno žemupį. Todėl dar turime laiko, vilties, kad viskas pasitaisys, kad orai pagerės, pagausime daugiau stintų, o tada ir jų kaina žmonės bus patrauklesnė“, – optimizmo stengėsi neprarasti M. Kulakauskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (102)