Kita alternatyva – kurti darbo vietą sau ir kitiems bei realizuoti savo kūrybiškumą. Gyvūnų viešbučio „Barkvilis“ įkūrėja Diana taip ir pasuko iš samdomo darbo į nuosavą verslą ir dalinasi savo istorija, rašoma „Verslios Lietuvos“ pranešime spaudai.

„17 metų dirbau tarptautinėje kompanijoje. Darbas buvo itin gerai apmokamas, tačiau nemielas. Užsibrėžiau tikslą – 40-metį sutikti pakeitusi darbo profilį. Kaip tik įmonėje vyko globalizacijos procesai. Man pasiūlė pakeisti darbo profilį, tačiau tai būtų buvęs tik kosmetinis pasikeitimas, o aš norėjau tikrų iššūkių. Ilgai negalvojusi išėjau iš darbo“, – pasakoja verslininkė.

Ji teigia, kad iš pradžių net 3 mėnesius skyrė apmąstymams, ką galėtų veikti.

„Darbo vieta turi atstoti antrus namus mieste. Mes gyvename užmiestyje, tad reikėjo vietos kur vaikas galėtų grįžti po mokyklos pailsėti, pavalgyti, padaryti pamokas ir t.t. Be to, norėjau dirbti mažame kolektyve tarp jaunų žmonių. Dar nebuvo tekę dirbti mažame kolektyve. Norėjosi to paragauti. Turime itin aktyvų šunį (pasiėmėme iš prieglaudos). Ieškojau tokios veiklos, kad šuo galėtų būti šalia manęs, socializuotųsi“, – prisimena ji.

Anot jos, visus kriterijus atitiko gyvūnų viešbučio veikla. Be to, teigia ji, pati turėdama augintinį įsitikino, kad tokių vietų trūksta.

„Buvome išbandę keletą viešbučių. Visuose augintinis buvo uždarytas nuo ryto iki vakaro. Liūdindavo faktas, kad tu ilsiesi, o tavo augintinis liūdi. Norėjosi rasti vietą, kur šuo būtų nuo ryto iki vakaro užsiėmęs. Tuomet neturėtų kada liūdėti“, – pasakoja verslininkė.

Moters įkurtas šunų viešbutis šiuo metu veikia jau antrus metus. „Viešbutis įrengtas kaip antri namai. Šuo visuomet su manimi. Mūsų kolektyvą sudaro 3 jaunos merginos ir aš. Kartais padeda vyras ir sūnus“, – šypsosi pašnekovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)