Žagariečio verslininko laukuose žaliuoja apie pusantro milijono eglučių. Jų kasmet stengiamasi atsodinti tiek, kiek ir nukertama. Dalis medelių jau nukirsta ir keliauja pirkėjams į užsienį, kur jau gruodžio pradžioje kalėdinėmis eglutėmis puošiami namų kiemai.

„Šiemet parduodu apie 50 tūkstančių, o kainos nuo praėjusių metų nesikeitė, iš mūsų išvažiuoja nuo 5 iki 8 eurų už eglutę, o ten – jau jų kainos. Išvežam į Angliją, Švediją, Estiją ir Latviją“, – pasakoja verslininkas Daivanas Pranciulis.

Panevėžio miškininkai eglutėmis pradės prekiauti pirmomis gruodžio dienomis. Eglučių urėdijoje pasodinta bemaž 4 ha. Šiemet jų kaina pagal medelio aukštį – nuo 3 iki 7 eurų.

„Lyginant su 2014 ir 2015 m. pardavėme 15–20 proc. daugiau ir tikimės ir šiemet apie 10 proc. turėtume daugiau parduoti. Pardavimai gal todėl suaktyvėjo, gal žmonės dažniau nori puošti ne dirbtines eglutes, o žaliaskares iš miško“, – sako Panevėžio miškų urėdijos medelyno viršininkas Egidijus Kaluina.

Verslininkai sako, kad eglučių kainos keičiasi nedaug, jos priklauso nuo pasiūlos ir oro sąlygų – jeigu anksti užsnigo, kaip šiemet, kaina didės, nes padidėja medelio kirtimo ir išvežimo sąnaudos, pinga žaliosios Kalėdų puošmenos, kai verslininkai jų daug priaugina. Žagarietis ūkininkas sako turimų eglučių laukų didinti neketina – optimalus plotas – apie 200 ha.