Cepelinas – 1,1 euro

Pigiausių Palangoje cepelinų galima pavalgyti kavinėje „Volungė“, kuri yra Virbališkės take – netoli Palangos turgaus.

Joje porcija cepelinų kainuoja 3,3 euro, bet jos sudėtyje yra trys didžkukuliai. Įprastai daugelis užsisako du cepelinus, todėl porcija kainuoja 2,2 euro.

Palangoje nepavyko rasti nė vienos viešojo maitinimo įstaigos, kur porcija cepelinų kainuotų pigiau. Panaši kaina yra tik valgykloje, įsikūrusioje bendrovės „Palangos vandenys“ pastate, tačiau iki jos nusigauti yra sudėtinga. Toje valgykloje cepelinų porcija kainuoja 2,3 euro.

„Mes negalime daryti didesnių kainų, nes esame ne J. Basanavičiaus gatvėje. Be to, žmonės pas mus ir eina būtent dėl mažesnių kainų“, – teigė kavinės „Volungė“ savininkas Vytautas Staponas.

Šios kavinės gamybos vadovė Liucija Staponienė papasakojo, kaip pavyksta išlaikyti žemą cepelinų kainą. J. Basanavičiaus gatvėje esančiose kavinėse cepelinų porcija vidutiniškai kainuoja 3,5-4 eurus.

Šaldyta produkcija nesusigundė

„Mes cepelinus verdame iš natūralių bulvių. Jas perkame, kilogramas kainuoja 25 centus, patys nusiskutame, susitarkuojame, pasigaminame masę, į kurią dedama mėsa, todėl savikaina ir yra mažesnė, todėl ir galime vieną cepeliną siūlyti už 1,1 euro“, – aiškino L. Staponienė.
Ji neslėpė, jog pati iš tiekėjų yra sulaukusi daug pasiūlymų įsigyti šaldytos cepelinų masės. „Tiesą sakant, net nežinau, ką su ja reikėtų daryti, tik faktas, kad tos šaldytos produkcijos kaina yra gerokai didesnė nei išeina ta, kai ją gaminame iš pačių nusipirktų bulvių. Matyt, J. Basanavičiaus gatvėje daugelis ir naudoja tą šaldytą produkciją. Dar girdėjau, jo kai kuriose kavinėse iš prekybos centrų perkamas specialiai cepelinams gaminti skirtas mišinys, o juk jis taip pat gerokai brangesnis nei paprastos bulvės. Aišku, tokiu būdu nereikia terliotis, cepelinus galima paruošti greičiau, bet ir kaina yra žymiai didesnė.“, – konstatavo L. Staponienė.

Paklausta, kaip kavinė, kurioje cepelinai kainuoja beveik du kartus pigiau nei kitose viešoje maitinimo įstaigose, išsilaiko, gamybos vadovė tikino, jog mažos kainos užtikrina klientų srautus. „Geriau mažesnės kainos ir daugiau žmonių, nei didelės kainos ir klientų trūkumas. Mūsų koncepcija pasiteisino, jei gyvuojame jau daugiau nei penkiolika metų ir veikiame visus metus, o ne tik vasarą“, – teigė L. Staponienė.

Valgykloje – brangiau nei restorane

Palangos turizmo informacijos centro vyriausioji specialistė turizmui Alma Slaboševičienė tvirtino, jog šiemet sulaukta daug poilsiautojų, kurie teiravosi, kur Palangoje galima pigiai pavalgyti, kiti domėjosi specifiniais patiekalais, treti ieškojo tinkamo kainos ir kokybės santykio.

„Visiems rekomenduojame po kelias kavines, atsižvelgiant į žmonių poreikius. Palangoje veikia apie 100 kavinių, todėl tikrai galima rasti visko. Galima rasti, kur skaniai ir nebrangiai pavalgyti, galima rasti tokių vietų, kur už patiekalą sumokėsite solidžią sumą, galima rasti ir tokių kavinių, kurioje pavalgę galite likti nusivylę, nes buvo neskanu, o kainos ne itin patrauklios. Todėl tikrai visus, kurie nenori prašauti pro šalį, kviečiame pas mus. Mes pateiksime rekomendacijų, kai išklausysime žmonių poreikius“, – teigė A. Slaboševičienė.

Ji tikino puikiai žinanti ir „Volungę“, nes šią kavinę dėl žemų kainų ir geros patiekalų kokybės yra pamėgę ne tik poilsiautojai, bet ir patys palangiškiai.

Kavinė "Volungė"

„Ne tik Palangoje, bet visuose miestuose yra įvairių kavinių. Vienose kaina atitinka kokybę, o kitose galite už cepelinus sumokėti penkis eurus ir liksite nusivylę. Todėl visada geriausia remtis rekomendacijomis“, – tvirtino A. Slaboševičienė.

Anot jos, sunku pasakyti, ar šiemet padaugėjo žmonių, kurie klaustų, kur galima pigiausiai pavalgyti, tačiau tokių klausimų buvo daug.
Nauja šiųmetė tendencija Palangoje ir ta, kad atsirado daugiau valgyklų arba savitarnos kavinių. Tačiau kai kuriose jų kainos yra net didesnės nei, pavyzdžiui, keturių žvaigždučių viešbučio restorane siūlomi dienos pietūs.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)