Velžiuose esančius dėvėtų ir naujų drabužių angarus žino tikriausiai kiekvienas panevėžietis, tačiau apie šią vietą kalbos sklinda ir už šio miesto ribų. Buvusiame plyname lauke stovintys raudoni angarai traukia akį ir smalsumą.

„Rūbų centrui“ su šeima vadovaujanti Irma Antanaitienė pasakojo, kad pirmasis angaras Velžyje buvo atidarytas prieš penkerius metus.

„Atidarėme dėvėtų drabužių angarą. Po metų iškilo kitas, po pusantrų – pabaigėme statybas. Anksčiau čia buvo plynas laukas“, - pasakojo verslininkė.

Moteris prisipažino, kad kol kas plėstis per daug nežada: verslu rūpinasi šeima, o daugiau išsiplėtus gali pritrūkti laiko viskuo pasirūpinti. Šiuo metu didžiausias verslininkės galvos skausmas – neišasfaltuotas kelias iki angarų.

„Aplink asfaltą pasidarėme patys, bet labai norėtųsi, kad būtų nutiestas ir kelias“, - teigė ji.

Nors labai plėstis I. Antanaitienė nežada, visgi jos vyro galvoje nuolat sukasi idėjos. Visai neseniai jis sugalvojo norintis prekiauti fejerverkais, todėl prie angarų, kuriuose prekiaujama dėvėtais ir naujais drabužiais, išdygo naujas pastatas, kuriame pardavinėjami fejerverkai.

Kaip pasakojo verslininkė, šiuo metu angaruose dirba apie 10 žmonių. Dėvėti drabužiai į angarus vežami iš Norvegijos, Anglijos, o nauji – iš Lenkijos.

„Dirbame kiekvieną dieną, tik sausį-vasarį užsidarome. Šalta, nuobodu dirbti tuomet. Šiemet gal bandysime ir neužsidaryti žiemą“, - apie šeimos verslą pasakojo moteris.

I. Antanaitienė pasakojo, kad atidaryti dėvėtų drabužių parduotuvę ji su vyru sugalvojo matydama savo uošvienės pavyzdį. Pastaroji ilgus dešimtmečius važinėjo po kaimo vietoves ir jose pardavinėjo dėvėtus drabužius.

„Daugiausia klientų vietinių, bet atvažiuoja ir iš Vilniaus, ir iš Palangos“, - pasakojo I. Antanaitienė.

Pasiteiravus, kokie drabužiai – nauji ar dėvėti – populiaresni tarp klientų, moteris patikino, kad visgi dėvėti. Greičiausiai iš lentynų dingsta batai, patalynė.

„Gal labiau ne dėl kainos, o kokybės“, - pridėjo ji. Pasak moters, į angarus atvažiuoja labai skirtingi klientai – vieni ieško žinomų prekių ženklų drabužių (I. Antanaitienės teigimu, populiariausi „H&M” ir “Zara”), kiti – tiesiog pigių drabužių.

Drabužius iš Anglijos ir Norvegijos verslininkė su šeima perka maišais.

„Galima pirkti ir išrūšiuotus, bet mes perkame surinktus į maišus. O ten gali būti visko. Ne tik apklotai, patalynė, batai, bet ir šiukšlės. Būna vienų žmonių gražiai sudėta, o būna išversta – šiukšlės, tušti buteliai, skardinės, o mokėti tai tenka už viską“, - apie dėvėtų drabužių verslo užkulisius kalbėjo pašnekovė.

Moteris prisipažino – dėvėtų drabužių verslas nėra toks lengvas.

„Kitiems atrodo, kad čia lengva, bet taip tikrai nėra. Dirbome labai sunkiai, kol pasiekėme tokį rezultatą. Įsivaizduokite, reikia maišus tampyti, pakuoti, keisti drabužius, kabinti.

Viskas atvažiuoja su vilkikais. Per šį laiką visko buvo – ir minuso, ir kitų sunkumų“, - pasakojo I. Antanaitienė. Pati moteris dėvėtų drabužių versle sukasi aštuonerius metus. Vos sulaukusi pilnametystės verslininkė pradėjo dirbti matydama savo uošvienės pavyzdį.

Iš pradžių jai teko dirbti mažame garaže, važinėti po kaimus su autobusiukais.

Į klausimą, ar ekonominei situacijai šalyje gerėjant tai jaučiama ir pirkėjų pasirinkimuose, moteris atsakė neigiamai.

„Negerėja gyvenimas. Žinoma, yra žmonių, kurie labai gerai gyvena, bet kalbant apskritai iš klientų pirkinių nesimato, kad gyvenimas gerėtų“, - teigė ji.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (679)