Šeštadienį vykusį renginį, kurio metu siekta įspūdingo rekordo, inicijavo bendrovė „Vilniaus duona“ ir Lietuvos barbekiu kepėjų asociacija.

12 žmonių komanda plušo ilgiau nei 6 valandas, kol pagamino 3167 mėsainių. Visi jie „atgulė“ specialioje konstrukcijoje, kurios skersmuo siekė du metrus, o aukštis – daugiai nei pustrečio metro Taip buvo pagamintas didžiausias mėsainis Lietuvoje.

Nepriklausomi ekspertai fiksavo, jog pagaminti 3167 mėsainius prireikė tiek pat bandelių, 253 kilogramų specialiai brandintos jautienos maltinukų, 90 kilogramų svogūnų, pomidorų, agurkų, 47,5 kilogramo salotų ir 37,5 kilogramo pažado.

Kai šie faktai buvo užfiksuoti, prasidėjo didžiausia Lietuvoje mėsainų dalijimo šventė. Jūros šventės lankytojai, susirinkę į Turgaus gatvę, kur ir buvo gaminami mėsainiai, kantriai laukė šios akimirkos.

Mėsainių buvo tiek daug, jog daugeliui žmonių jų atiteko ne po vieną. Renginio vedėjui Juozui Liesiui vis reikėjo kviesti žmones, kad jie ateitų nemokamai vaišintis mėsainiais.

„Vilniaus duonos“ marketingo projektų koordinatorė Diana Župikovė pripažino, jog tiksla sbuvo pagaminti 3500 mėsainių. „Tačiau pritrūkome laiko, nes buvome paskelbę, kada rekordas bus fiksuojamas, nesinorėjo versti žmonių laukti. Vis tiek labai džiaugiamės šiuo pasiekimu ir tikrai tikimės, jog „Factum“ agentūra oficialiai patvirtins šį rekordą – daugiausia vienoje vietoje pagamintų mėsainių“, – kalbėjo D. Župikovė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (241)