Staliuką rezervuokite iš anksto

Viena iš pastaruoju metu vilniečių gurmanų itin pamėgtų vietų – restoranas „Gaspar's“ darbo dienomis duris svečiams atveria tik 12 val., tad paprastai pusryčių čia nebūna – tiekiami pietūs, o vėliau siūlomas vakarinis meniu. Tačiau išskirtinai sekmadieniais restoranas kviečia pasimėgauti specialiu vėlyvųjų pusryčių meniu.

Karališkieji Benedikto kiaušiniai

Kaip sako restorano padavėja Gabrielė, vėlyvųjų pusryčių atvykę klientai labiausiai mėgsta Benedikto kiaušinius (5 eurai) ir grilyje keptą avokadą su be lukšto virtu kiaušiniu (4,5 euro), taip pat mielai ragauja firminį omletą (5 eurai), o visi vaikai paprastai valgo blynelius (4 eurai). Sekmadienio pasisėdėjimas šiame restorane neįsivaizduojamas ir be angliškų pusryčių – jie kainuoja daugiausia, 7 eurus, tačiau tai yra sočiausias pusryčių patiekalas.

Mergina pasakoja, kad pusryčiaudami restorano svečiai dažnai užsisako kokteilių „Mimoza“, kurio įprastame darbo dienų meniu taip pat nebūna. Nenorintys gerti alkoholio gali rinktis sveikuoliškus kokteilius, kuriuos kaskart vis kitokius sukuria restorano šefas Gasparas. „Jie visada keičiasi. Pavyzdžiui, praėjusią savaitę siūlėme paragauti žaliųjų obuolių, kivių ir špinatų kokteilių“, – pasakoja padavėja.

Sultys

Pasak merginos, norint gauti staliuką jų restorane, jį būtina rezervuoti iš anksto, nes dažniausiai sekmadienio pusryčių renkasi labai didelės žmonių kompanijos, kurios mėgsta užsibūti ilgiau, ir restorano personalas nuolat suka galvą, kaip klientus sutalpinti.

Vėlyvieji pusryčiai – sekmadieniais nuo 10 val. iki 16.30 val.
Vidutinės patiekalų kainos – 4–7 eurai

Stebuklinga mada

Restoranas „Stebuklai“ neseniai gavo geriausio Lietuvos restorano vardą, tačiau ne mažiau garsus jis ir dėl savo siūlomų vėlyvųjų pusryčių. Dar daugiau – galima sakyti, kad restorano šefas Martynas Praškevičius šią madą į Vilnių ir atvedė.

„Mūsų šefas, dar dirbdamas su kitais restoranais, pastebėjo, kad svečiai vėlyvuosius pusryčius labai mėgsta, tad tokia paslauga tikrai reikalinga. Pasirodo, Lietuvos gyventojams patinka ilgiau pamiegoti ir į restoranus užsukti vėliau“, – pasakoja restorano atstovė Indrė Subačiūtė.

Savaitgaliais ir švenčių dienomis restorane pusryčiai baigiami ne kaip įprastai – 11 val., o tęsiasi iki 15 valandos.

Pasak restorano atstovės, pusryčių meniu yra labai platus ir kiekvienas atranda tai, ko nori. Populiarieji Benedikto kiaušiniai čia kainuoja 5 eurus, varškėčiai – 6 eurus, rikotos sūrio blyneliai su rūkyta lašiša, špinatais ir kaparėlių padažu – 6,5 euro, prancūziškas omletas – 5 eurus, o garsieji angliški pusryčiai – 7 eurus.

Vėlyvieji pusryčiai – savaitgaliais ir švenčių dienomis nuo 8 val. iki 15 val.
Vidutinės patiekalų kainos – 5–7 eurai

Pusryčiai – lyg smagus vakarėlis

Nerezervavę vietų, tikėtina, savaitgaliais nepapusryčiausite ir restorane „The Town“. Šeštadieniais ir sekmadieniais šiame restorane pusryčių laikas taip pat pratęsiamas – iki 14 val., o sekmadieniais užsitęsia ir iki 15 val.

Restorano administratorius Saulius pasakoja, kad savaitgalio pusryčių meniu toks pat, kaip ir siūlomas darbo dienomis, tačiau per vėlyvuosius pusryčius žmonės kur kas labiau atsipalaiduoja, nevengia vartoti ir alkoholio.

Draugų kompanija

Kaip sako restorano atstovas, trys pagrindiniai jų pusryčių vėliavnešiai yra Benedikto kiaušiniai (6 eurai), firminiai restorano blyneliai (4,5 euro) ir omletai su trimis priedais (5 eurai).

Vėlyvieji pusryčiai – savaitgaliais nuo 10 val. iki 14–15 val.
Vidutinės patiekalų kainos – 4,5–6 eurai

Valgykite, kiek telpa

Restorane „Kitchen“ vėlyvieji pusryčiai jau seniai ne naujiena, galbūt dėl to čia jie pradedami nė kiek nesiskubinant, jau beveik įdienojus – nuo pusės dvylikos. Čia nerasite populiariųjų Benedikto kiaušinių, užtat sekmadieniais jus pasitiks platų pasirinkimą siūlantis švediško tipo stalas. Svečiui tereikia susimokėti fiksuotą 9,5 euro mokestį, ir jis savo pusryčių lėkštę gali pasipildyti savarankiškai.

Draugų kompanija

Kam nepatinka apsitarnauti pačiam, gali rinktis ir iš paprasto pusryčių meniu. Švediškas stalas sekmadienio pusryčiams siūlo mini dešrelių, keptų pupelių, keptų Portabelo grybų, plėšytos kiaušinienės, mini omletukų su įvairiais priedais, vaisių, salotų, įvairių užtepėlių, netgi sriubos ir kt. Kava ir arbata į fiksuotą sumą taip pat įskaičiuota.

Iš standartinio atskiro pusryčių meniu galite rinktis avižinę košę (3 eurai), granolą (3 eurai), omletus (nuo 2,5 iki 4,5 euro – priklauso, su kokiais priedais, pavyzdžiui, galima rinktis su skumbre ar ožkos sūriu), blynelius su džemu (3,5 euro), kt.

Kaip pasakoja restorano atstovė, pusryčiauti savaitgaliais čia renkasi pati įvairiausia publika – nuo didelių draugų kompanijų iki šeimų su vaikais, šią vietą itin pamėgęs ir jaunimas.

Vėlyvieji pusryčiai – savaitgaliais nuo 11.30 val. iki 16 val.
Vidutinės patiekalų kainos – 2,5–3,5 euro, sekmadienio švediško stalo fiksuotas mokestis – 9,5 euro.

Vėlyvieji pusryčiai

Sąrašą galima tęsti

Vėlyvųjų pusryčių vilniečiai mielai užsuka ir į prie filharmonijos įsikūrusį restoraną „12 istorijų“. Čia Benedikto kiaušiniai kainuoja 5,5 euro, omletai – 3,5–4,5 euro, blyneliai – 4,5 euro.

Dar viena itin pamėgta rytinių savaitgalio pasimatymų vieta – restoranas „Grey“. Jo pusryčių meniu siūloma paragauti prašmatnių angliškų pusryčių (7 eurai), Benedikto kiaušinių (5 eurai), špinatų omleto su šviežiomis daržovėmis (4 eurai), vaflių (4 eurai).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (138)