Vieni didžiausi jų – Tiranozauras ir Brachiozauras gerai matomi sostinės gyventojams ir svečiams, vykstantiems Ozo ir Geležinio vilko gatvėmis, rašoma parko steigėjų išplatintame pranešime spaudai. Iš viso pirmajame Baltijos šalyse ant pastato stogo įrengtame dinozaurų parke bus eksponuojama apie 40 natūralaus dydžių šių, prieš milijonus metų gyvenusių, gyvūnų.

Parką 17 tūkst. kv. metrų plote kuria didžiausio Baltijos šalyse dinozaurų parko, veikiančio Klaipėdos rajone, Radailiuose, valdytojai. Specialiu jų užsakymu pirmieji Vilniuje steigiamo parko eksponatai laivais ir krovininiais automobiliais buvo atgabenti praėjusį savaitgalį. Kaip rašoma pranešime, dalis dinozaurų Vilniuje kuriamame parke judės ir skleis dinozaurams būdingus garsus. Kita dalis bus stacionarūs. Didžiausias dinozauras, kurį bus galima rasti naujame parke Vilniuje, – Diplodokas. Jo aukštis sieks 10 m, ilgis – 20 m.


Planuojama, kad „Dino parkas Ozas“ pirmus lankytojus pakvies jau liepos mėnesį. Jų lauks ne tik įspūdingi eksponatai, bet ir pažintinės ekskursijos su profesionaliu gidu, specialios pramogos mažiesiems. Parko ir prekybos centro valdytojai tikisi, jog parkas taps vienas lankomiausių pramogų objektų sostinėje.

Anot steigėjų, patekimas į šį dinozaurų parką bus mokamas, o bilietų kainos turėtų būti panašios kaip dinozaurų parke Radailiuose. Šiuo metu Klaipėdos raj. įsikūrusiame parke vaikiškas bilietas kainuoja 8 eurus, o suaugusiojo - 9 eurus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (30)