Paraiškų priėmimas jau prasidėjo, o jas teikti gali kur kas platesnis jaunųjų verslininkų ratas. Dar viena svarbi naujovė – pateiktas paraiškas vertins ne politikai, kaip buvo anksčiau, o profesionalai, rašoma Kauno miesto savivaldybės pranešime spaudai.

Nors programoje žadami tam tikri pokyčiai, kaip rašoma pranešime, pagrindinis tikslas lieka nepakitęs – sudaryti palankias sąlygas jaunimui plėtoti inovatyvų verslą, skatinti kurti verslo idėjas ir prisidėti įgyvendinant jas laikinojoje sostinėje.

Pasak Kauno mero pavaduotojo Simono Kairio, šiemet miesto savivaldybė programai numačiusi skirti iki 100 tūkst. eurų. Tai yra dukart daugiau nei pernai. Vienu pagrindinių prioritetų programos autoriai laiko siekį užtikrinti aiškų ir skaidrų paraiškų vertinimą.

„Šiais metais programa išsiskirs solidžia vertinimo komisija, kurioje nebeliko politikų. Paraiškas vertins bankų ir kitų verslo organizacijų atstovai, kompetentingi ekspertai. Idėjų pristatymas ir atranka vyks viešame renginyje, todėl dalyviai galės savo sumanymus gyvai pakomentuoti, apginti. Be to, vertintojai neapsiribos vien šia funkcija. Jie ketina stebėti naujų verslų vystymąsi, o prireikus, imsis ir mentorių vaidmens“, – akcentavo S. Kairys.

Vertinimo komisijai pirmininkausiantis rizikos kapitalo fondo „Nextury Ventures“ generalinis direktorius Mindaugas Glodas sako, kad yra daugybė priežasčių jaunam ir novatoriškam verslui skatinti.

„Programa „Kauno startuoliai“ nefinansuos kažkokio prekybinio kiosko steigimo ar kitos panašios komercinės veiklos. Čia dėmesys bus sutelktas būtent į inovacijas. Investicijų į naujoves grąža ateityje gali būti šimteriopa ir net dar didesnė“, – tvirtino M. Glodas.

Kaip rašoma pranešime, verslo idėjos bus vertinamos pagal kelis konkrečius kriterijus. Pirmiausia – išskirtinumas, konkurencingumas ir novatoriškumas bei rinkos potencialas. Taip pat svarbu numatyti, kiek šansų idėją įgyvendinti realybėje ir kokią naudą ji teiktų Kauno miestui.

Pretendentai paramai gauti privalo iki šių metų kovo 15 d. pateikti pagrįstus verslo planus. Verslo idėjas siūlyti gali ne tik labai mažos įmonės, bet ir pavieniai kauniečiai iki 29 metų amžiaus.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją