Pasak restorano „Ganga“ valdytojo G. Bukano, čia drąsiai galės jaustis tiek pirmą kartą sumanę paskanauti vegetariškų patiekalų, tiek ir gyvenantys pagal vegetarizmo, veganizmo ir žaliavalgystės principus, rašoma išplatintame pranešime spaudai.

„Mūsų meniu pagrindą sudaro indiški patiekalai. Daugiausia įvairūs daržovių troškiniai, paskaninti indiškais prieskoniais. Taip pat bus patiekalų iš panyro – šviežio pieno sūrio, kurį galima virti, kepti ir kuris taip apdorotas savotiškai primena mėsą. Nebus nuskriausti ir tradicinių patiekalų mėgėjai, kurie yra įpratę mėsą pakeisti vadinamąja sojos mėsa. Turėsime netgi cepelinų – ne tik su varške, bet ir su soja“, - teigė verslininkas.

Pasak jo, alkoholiu restorane prekiaujama nebus, klientams jį bus siūloma pakeisti imbieriniu vynu ir įvairiais kokteiliais, tarp jų ir sveikuoliškais.

Maždaug šešiasdešimties vietų restoranas įsikūrė Kaune, prekybos miestelyje „Urmas“.

Tai antrasis tų pačių šeimininkų ir pobūdžio restoranas Kaune. Pirmasis jau penkerius metus veikia Vilijampolėje, Panerių gatvėje.

„Vegetarizmo idėjos pastaruoju metu tiek Kaune, tiek visoje Lietuvoje sulaukia vis daugiau pasekėjų. Kauną apskritai būtų galima vadinti Lietuvos vegetarizmo sostine – tai jau ketvirtasis vegetariškų patiekalų restoranas mieste, jei neskaičiuotume dar poros mažesnių maitinimo įstaigų“, - vegetarų mėgstamas vietas skaičiavo G. Bukanas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (55)