Netrukus duris kavos mėgėjams atvers kavos studija senamiestyje, Pylimo gatvėje. Ją įkūrė kavos tinklo „Coffee Inn“ savininkai. Kaip rašoma įmonės pranešime spaudai, kavos studijoje bus atvirai skrudinama, įvairiais būdais ruošiama ir parduodama kava, veiks kavos akademija, vyks seminarai, kavos degustacijos ir kiti renginiai.

Iš šios kavos studijos šviežiai skrudintos kavos pupelės turėtų keliauti į kitas Lietuvoje įsikūrusias to paties tinklo 32 kavines.

„Tai nėra tik dar viena kavinė. Tai vieta, kurioje puoselėsime ir dalinsimės kavos kultūra. Skirtingai nei daugelyje kavinių Lietuvoje, pas mus kavos skrudinimo ir ruošimo procesas bus atviras. Kiekvienas lankytojas galės išmokti paruošti tobulą kavą, dalyvauti kavos degustacijose, įsigyti šviežiai skrudintų pupelių ir kokybiškų prietaisų kavai ruošti. Būsime atviri visiems, nes demokratiškas bendravimas su klientais yra mūsų verslo ašis“, – žadėjo vienas iš tinklo įkūrėjų Nidas Kiuberis.

Nauja kavos studija Vilniaus senamiestyje

Pasak jo, sprendimas atidaryti kavos studiją brendo jau seniai. Prieš trejus metus, rašoma pranešime, verslininkai Varėnoje įkūrė kavos skrudinimo įmonę tai esą siekdami užtikrinti, kad kavos skonis visose tinklo kavinėse būtų vienodas. Naujoje studijoje Pylimo gatvėje kavą skrudins barista Goda Gedvilaitė, kuri, kaip teigiama pranešime, yra pirmoji moteris skrudintoja baigusi profesionalius „Specialty Coffee Association of Europe“ (SCAE) kavos skrudinimo mokymus Florencijoje, kur žinias tobulina kavos meistrai iš visos Europos.

„Nuo pat pirmosios kavinės atidarymo 2007 metais nuosekliai vykdome misiją – skleisti ir puoselėti kavos gėrimo kultūrą Lietuvoje. Per pastarąjį dešimtmetį ženkliai padidėjo lietuvių žinios apie kavą, jos rūšis ir gėrimo kultūrą. Atėjo metas žengti kitą žingsnį ir nerti gilyn į kavos ruošimo subtilybes“, – įsitikinęs N. Kiuberis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)